Social Media For Tourism

 

 

אני שמחה לארח פוסט מיוחד של איציק מזרחי בנושא משמעותי ונחוץ בעיני והוא – החיבור בין המדיה החברתית לעולם המלונאות. איציק כותב באופן קבוע במתחם שלי בFacebook ואני מניחה שרבים ממכם העוקבים אחרי בבלוג ובמתחם מכירים אותו היטב ולטובה. ביקשתי ממנו לכתוב את הפוסט הזה בשל הזיקה החזקה שלו לתחום התיירות ומיתוג יעדים באינטרנט, ובשל העובדה שאני יודעת ומכירה את פועלו ב”סצנת תוכן” זו. אני חושבת שניתן ללמוד מהרשומה הנוכחית הרבה ולהקיש ממנה גם לתחומים אחרים, בטוחה שתיהנו ותרוויחו מה”טיול” הזה : תרתי משמע .

>>>>>&<<<<<

ויווה לאס וגאס : מדיה חברתית לבתי מלון  | איציק מזרחי |

עד לא מזמן, אם חיפשתם מלון לחופשה בחו”ל ולא היה לו אתר אינטרנט – משהו הריח מוזר. סביר להניח שדילגתם והמשכתם בחיפושים. היום הרף גבוה יותר, ואם למלון אין גם עמוד Facebook מעודכן –  יש לו בעיית מיצוב לא נעימה ולא רצויה. זה גם המצב עם חברות תעופה, השכרת רכב ואטרקציות לתיירים, כולם מגלים את הרשתות החברתיות ומפנים יותר תקציבי פרסום לטובת העניין על חשבון הדפסת הברושורים המיושנים. מספיק לראות מה קרה למדינת קווינסלנד שבאוסטרליה, שנה אחרי קמפיין הבלוגרים “הג’וב הטוב ביותר בעולם” : הרשויות מדווחות על זינוק משמעותי בכמות המבקרים, ובמיוחד צעירים עד גיל שלושים.

כדי ללמוד מהן האפשרויות הגלומות בקידום עסקי תיירות במדיה החברתית מומלץ לבדוק את לאס וגאס, ה”מֱ‎̤כה” של עולם התיירות. כל מה שטרנדי בענף יתחיל שם, בין המזרקות המפוארות לשולחנות הרולטה. הנה כמה דוגמאות :

Flickr >>

מלון מיראג’ עושה שימוש מצוין בFlickr, אתר שיתוף התמונות הוותיק. תוכלו לסרוק שם מספר אלבומים הסוקרים את הנעשה במלון, אירועים מיוחדים, צילומים מהופעות ועוד. זהו לא תחליף לגלריה המסורתית עם תמונות החדרים והבריכה המלוטשות (והמרוטשות), אלא תוספת חשובה ומרעננת לחוויית המשתמש ואף למיתוג המלון. בזכותה, אורח פוטנציאלי מוזמן להיחשף למה שקורה במלון מזווית אחרת. למשל : ביקור של ילדי בית ספר מקומי באקווריום של המלון, במסגרת פעילות התנדבותית של העובדים. מצוין לקהילה, מצוין ליחסי ציבור. טיפ חשוב : להקפיד על צילום סמי-חובבני, שלא ירגיש מסחרי יתר על המידה. את הShow off תשאירו לגלריה באתר.

Twitter >>

תראו את חשבון הTwitter של מלון לוקסור. עם קצב עדכון מרשים של (בערך) הודעה כל שעתיים, ועם מגוון תכנים בנושאים שונים, המתחם הזה עובד נפלא. הם מברכים אורחים שלהם ליום הולדתם, מספרים על דילים מיוחדים וגם ממליצים על הופעות במלונות אחרים. כל הרעיון הוא לא למכור באגרסיביות רק את המוצר שלך, אלא לתת לגולש חוויית תוכן אותנטית ונטרלית יותר, גם אם זה אומר שהוא יזמין בסופו של דבר כרטיסים להופעה של שר במלון סיזרס פאלאס המתחרה. עבודה יפה.

Facebook >>

ואם בסיזרס פאלאס עסקינן, בואו להציץ בעמוד הFacebook המעולה שלהם. טאב הנחיתה מזמין את הגולש לשעשועון נחמד, שבסופו הגולש מקבל הצעה לחופשה המתאימה במיוחד לצרכיו. גם אינטראקטיבי, גם פרקטי, ובמיוחד : דרך מתוחכמת קצת יותר למשוך את הגולש להקליק על הLike. העמוד גדוש בתכנים על המלון ומתקניו, ומנהל שיחה תוססת עם החברים. דווקא תמונת העמוד, סוג של כרטיס ביקור, קטנה ולא אטרקטיבית. מעבר לזה : מודל לחיקוי.

ומה הלאה ? מסחר אלקטרוני במדיה חברתית הולך ומתחזק בזכות אפליקציות כמו Payvment, וסביר להניח שבקרוב נוכל להזמין טיסות וחדרי מלון דרך Facebook, בשילוב המלצות של חברים. עוד סיבה לענף התיירות להשקיע כבר היום בנוכחות איכותית במתחמי מדיה חברתית.

>>>>>&<<<<<

לסיכום , שוב ושוב אנחנו נוכחים בדוגמאות מנצחות בשימוש נכון של המדיה, שימו לב שכולן שומרות על חוקיות מאוד ברורה : להיות שם, להיות אותנטיים, להיות מעניינים, לעדכן באופן קבוע, להיות אנושיים, להפוך את המדיה החברתית לחלון הזדמנויות מיוחד עבור קהל לקוחות ספציפי. בלי החוקיות הזו כל הקסם הזה לא יעבוד, למעשה אלו הדברים שעושים את ההבדל ואין קיצורי דרך.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.