The Best 100 Brands | Interbrand

B1

הרשומה הנוכחית תתעכב על מדד מותגים בינלאומי אשר מתפרסם פעם בשנה, עבודה שנערכת באמצעות חברת היעוץ Interbrand. המדד סוקר את 100 המותגים המובילים בעולם מתעשיות וורטיקלים שונים ומביא לפתחנו תמונת מצב שיכולה לגלות לנו לא מעט דברים על ה-שינוי. כפי שאתם יודעים אני עוסקת הרבה בניסיון להבין מהו ה-Change וחיפוש המגמות המשמעותיות עליהן צריך לשים את אצבע ולכן חשוב לי לסקור עבורכם את המדד המדובר ודרכו לדלות מתוכו את מאפייני השינוי כמו כן לחלץ את הסיגנלים המשמעותיים. למי שרוצה גישה ישירה לקריאת החומר המקורי רצ”ב- Link.

כבר בתחילת קריאת החומרים של המדד ניתן לראות את המובילות של חברות הטכנולוגיה-מותגי הדיגיטל זוכים להצלחה מכיוון שהם הולכים ומשתפרים בכל הקשור להקשבה ולמידה מהקהל שלהם- “הם ממשיכים להרחיב את הגבולות ובמהירות גבוהה יותר”, קרוב למחצית מ-20 החברות המובילות הן מתחום הטכנולוגיה.

WB1

אנחנו חיים בעידן שקרוי- The Age of You אנשים רוצים להיות בקונטרול על החיים שלהם ובמיוחד לעצב את חייהם בדרך שהם רוצים ובדרך שהם חושבים שצריך לחיות, וצרכנים משתמשים במותגים לעשות בדיוק את זה, מכיוון שהמותגים הינם כלי השינוע אשר עוזר להם להגיע למימוש הרצונות שלהם והדרך שהגדירו. זאת הסיבה שבגללה ישנה חשיבות אדירה למותגים לייצר חוויות מדהימות אשר מגדירות בצורה איכותית יותר את הבחירות של האנשים, החוויות חייבות להיות : עשירות, משמעותיות, עם פוקוס על שימת לב של אחד על אחד- אלו למעשה פקטורים חדשים שמגדירים את הצלחתו של המותג.

דטה וטכנולוגיות מאפשרות לבצע אופטימיזציה של כל חוויה– ממש כמו חברות מובילות טכנולוגית- פייסבוק, גוגל, אפל אמזון- אלו חברות אשר שינו את ההגדרה של מה זה אומר שירותים ומה זה אומר להיות קונקטיבים, אנשים בעידן הנוכחי חשופים לבחירות שמעצימות אותם ומאפשרות להם לעשות החלטות הרבה יותר טובות, ומותגים בעידן הנוכחי נדרשים להתפתח במהירות ולהתיישר לרצונות של האנשים- כמו כן להתאים את עצמם למהירות של החיים של כולנו.

תוכלו לראות בגרף הבא את החלוקה של Interbrand המגדירה כלי אסטרטגי אשר מאפשר למותג להבין את הולואציה שלו אל מול הביצועים, זאת למעשה המתודלוגיה עליה מתבסס המדד העולמי של-Interbrand המתפרסם פעם בשנה.

מה הם הקריטריונים למדד ? על מנת להיות נוכח במדד הגלובאלי של המותגים- החברות חייבות להיות גלובאליות, הכוללת פעילות עסקית בגאוגרפיות שונות- לפחות שלושים אחוז מההכנסות של החברה חייב לבוא מחוץ לHomebase של המותג. אלו חברות שחייבות להיות עם נוכחות ב : אסיה, אירופה, ואמריקה הצפונית- כמו כן פריסה נכבדת במדינות שנמצאות תחת ההגדרה של שווקים מתעוררים- Emerging Markets. חייבת להיות דטה פומבית על החברה על מנת שניתן יהיה לכמת את הביצועים העסקיים שלה והרווחים של החברה חייבים להיות כאלו שמוכיחים כי היא רווחית לאורך זמן, ומצליחה לייצר ערך עסקי ומותגי מתמשך.

המדד בודק את חוזקת המותג- היכולת של המותג לייצר נאמנות ומכך עסקים ססטינבילים המבטיחים רווחיות עתידית, הניתוח לחוזק המותג מסתכל על מספר פקטורים שסובבים את החברה- ואת הפרפורמנס על הפקטורים הללו אשר יכולים לאפשר שיקול דעת ושיפוט בהשוואה למותגים אחרים בתעשייה, ובורטיקל זהה כמו כן מותגים מקבילים וזאת לטובת הבנת האקו סיסטם כולו וההשפעות ההדדיות על הצרכן.

המדד מתייחס גם לצורת ולדרך שבה מותג בונה את עצמו בעידן הנוכחי-הדגש מושם על תפיסת- Brands in Micro Moments מותגים כיום חייבים להבין שהם צריכים להיות מומחים במיקרו רגעים, חשוב להבין שלא משנה כמה האקו סיסטם של המותג גדול ובאיזו מידה החוויה שלו מהונדסת- אנשים כיום מייצרים קונקטיביות מול מותגים בפרגמנטציה, הם זזים במהירות ממותג אחד לשני, האינטראקציות הופכות לתכופות על בסיס יומיומי וה- Micro Moments נהיים לקריטים כי בכל נגיעה באנשים ישנו פוטנציאל לייצירת קסם או הפוך. Micro Moments יכולים להפוך בסופו של דבר ל-Macro Experience וחשוב לזכור כי לאנשים כיום יש- Macro Expectations.

זה אומר בפועל שהמותגים הטובים ביותר– הינם אלו שיש להם נוכחות משמעותית בחיים של הלקוח- והנוכחות הזו מעוצבת באמצעות-Moments המותאמים ישירות לתוך החיים של האנשים, גם כשהחברות הללו הופכות לסקיילבליות הן עדיין מנסות דברים חדשים ומותחות את הגבולות- מדובר באינסייט משמעותי שכן אנשים מודדים את החוויה כולה במדדים של- עד כמה באמת המותג הוסיף לחייהם ובאיזו מידה הוא “הפריע”.

מותג יכול להרוויח מתפיסה של אקו סיסטם מעוצב על ידי ובאמצעות– Micro Moments כי בכך הוא למעשה מתאים את עצמו לחיים של האנשים והופך להיות לכלי ססטינבילי- את זה צריך לעשות על ידי הערכה וולואצית צרכים של האנשים והבנת הדברים אשר מגדירים בעינהם חוויה.

אם תקחו את היכולות שיש לנו בעולם שמונע על ידי דטה, אנליזה חכמה, וReal Time- כמו כן Multi Platform- כל אלו יכולים יחד לעזור למותגים לגלות מה אנשים רוצים- וזאת לעיתים עוד לפני שהם בכלל יודעים זאת, את הידע הזה אפשר להפוך למיקרו רגעים משמעותיים ששומרים ברמה ססטינבילית על מיקומו של המותג בחייו של האדם.

ניתו אם כך להבין על פי הניתוח ששטחתי עבורכם בפסקאות הקודמות מדוע למעשה ענקיות הדיגיטל הופכות להיות למותגים הדומיננטים והטובים ביותר ברמה הגלובאלית- חברות כמו Facebook אשר מצליחה להעלות את ה-Ranking שלה במדד שנה אחר שנה- ועוד כשליש מתוך 100 המותגים הנסקרים במדד מהווים חברות טכנולוגיה- מותגים אשר פועלים על פי אותן הנחות היסוד אשר פרסתי עבורכם קודם לכן.

ברשימת עשרת המובילות תמצאו את :

Apple +43%

Google +12%

Coca-Cola -4%

Microsoft +11%

IBM -10%

Toyota +16%

Samsung  0%

GE -7%

McDonald’s -6%

Amazon+ 29%

ברשימת החברות שהצליחו לייצר את העליה המשמעותית ביותר תוכלו למצוא את :

Facebook 23, +54%

Apple 1, +43%

Amazon 10, +29%

Hermès 41, +22%

Nissan  49, +19%

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.