The Future of Grocery

את הפוסט הנוכחי החלטתי לכתוב, מבוסס על שני לינקים בהם נתקלתי לאחרונה המדברים על עתיד הצרכנות בעולם של מזון, הראשון– אותו הצמדתי לפתיחת הרשומה מציג לכם באמצעות האב התוכן של אוניברסיטת הסינגולרטי את קומונסנס רובוטיקס, סטארטאפ ישראלי (גאווה) אשר פיתח מחסנים רובוטים במרכזים אורבניים, לטובת ליקוט ואריזה של מוצרים לשקית בזמני שיא-כמעט ללא מגע אדם.

This Robotic Warehouse Fills Orders in Five Minutes, and Fits in City Centers

הלינק השני-Link, סוקר סדרת סטארטאפים מסוגים שונים אשר עונים על ההגדרה של “מעצבי העתיד של עולם הצרכנות של מזון”. החלטתי שנכון יהיה ליבא עבורכם (ועבורי) את המידע, כך שתהיה לנו תחושת הבנה לאן הדברים הולכים וכיצד אנחנו יכולים להוציא שכל מהמיקודים הללו.

Technologies Transforming Food Sourcing, Production and Preservation– טכנולוגיות לטרנספורמציה ביכולת לאתר אוכל, יצור ושימור :

פיתוחים חדשים משנים את הדרך שבה האוכל שלנו גדל, ומטופל, סטארטאפ בשם- AeroFarms, מייצר מזון בתוך חללים סגורים, ובכך שובר את הסייקל של הגידולים, באמצעות תפיסה לשנה כולה אשר יכולה להיות טווח היצור, בכך יכולות להפתר בעיות של חוסר מזון במקומות שונים בעולם.

או סטארטאפ בשם Apeel Sciences, אשר באמצעות ציפוי על בסיס צמחי בלתי נראה -מאריך את חיי המדף של תוצרת טרייה ומונע בזבוז.

Technologies Powering Cutting-Edge Transportation and Fulfillment– טכנולוגיות שמאפשרות לפריצות דרך יוצאות דופן לשינוי נושא השינוע והאחסון.

מתפתחים בארנה היזמית סטארטאפים המבוססים על טכנולוגיות חכמות, אשר חשבו ועיצבו תשובות חדשות לגבי עולם : הלוגיסטיקה, אחסון, ליקוט ושילוח.

כפי שהתחלתי את הרשומה- CommonSense Robotics מהווים דוגמא נהדרת לשימוש בבינה מלאכותית ורובוטים מתקדמים, לטובת בניית מיקרו מחסנים לוגיסטים במרכזי ערים ובכך הם מצליחים גם להוריד את זמן הליקוט של שקית ממוצעת לחמש דקות, וגם מקרבים את המוצרים ללאסט מייל.

יש שחקנים המתמקדים בטכנולוגיות חכמות אשר יודעות לעשות סדר ולייצר פרדיקציה על משלוחים, בכך כל מערך השילוח נהיה הרבה יותר חכם וניתן בצורה ברורה יותר לייצר מפת דרכים מדויקת אשר עושה אופטימיזציה לכל התשתית. Curbside, מאפשר לקמעונאי מזון לבנות יכולות אומניצ’אנלס לכל נושא השילוח- הם מתמקדים בנושא של שימוש במובייל ובטכנולוגיות מבוססות מיקום ככלי שמייצרת פרודוקטיביות עבור קמעונואים ועוזר לכל נושא הקליק אנד קולקט.

גם- udelv, מביאים חדשנות מעניינת מאוד עליה כתבתי בעבר- רכב אוטונומי אשר מתמחה באתגרי שילוח ולאסט מייל.

Technologies Creating Operational Efficiencies– טכנולוגיות שיוצרות אפקטיביות תפעולית.

חברות שונות עוסקות באופטימיזציה באופרציה של העסקים, RangeMe למשל זו פלטפורמת לגילוי של מוצרים העוזרת למותגים להיות יותר “נראים” ברצפת המכירה של קמעונאי המזון.

או לחילופין טכנולוגיה מבוססות- Deep Learning וקמפיוטר ויז’ן שעוזרת לקמעונאים לעשות ניטור של המוצרים ולמנוע מצב של “אזל מהמלאי” בשם- Focal Systems.

Eversight הינה פלטפורמה המבוססת בינה מלאכותית, ומעוניינת לעשות טרנספורמציה בדרך שבה קמעונאים ומותגים עושים אופטימיזציה לטרייד מרקטינג שלהם- ולדרך שבה עושים קידום למחיר ולהשקעות.

Disruptive Startups Enabling New Customer Experiences– סטארטאפים אשר משנים את הדרך שבה יוצרים חווית לקוח.

ישנם יזמים אשר מחפשים להבין כיצד אפשר לענות על הצרכים של הצרכן, בדרכים שונות אשר מעצבות אחרת את חווית הצריכה והפאנל. Chicory, למשל משתמשים בתהליכי- Natural Language לסרוק חשבוניות ולעשות התאמה למרכיבים עד לרמת ה-SKU, מה שהופך כל חשבונית לשופבילית באופן מיידי.

Cargo עליהם כתבתי בעבר, מאפשרים פלטפורמה אשר בזמן הנסיעה במונית ניתן לרכוש ממנה חטיפים באמצעות סריקת- QR Code בסמארטפון (מיני סופר מרקט נייד).

Standard Cognition, מאפשרים באמצעות טכנולוגית צ’ק אאוט ו-Machine Vision ללקוחות לקחת מוצרים אותם מחייבים באופן אוטומאטי לצאת איתם מהחנות.

ואחרון חביב-  Linc Global פלטפורמה אשר מאפשרת ללקוחות לקבל שירות אוטומאטי בזמן אמת בכל מיני ערוצים, וזאת טרום הרכישה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.