מחקר מעניין של הביזניס אינסיידר מובא לכם לכאן. המחקר מתייחס לשינוי שעובר עולם הפרסום- מההיבט של מדיה דיגיטלית. המחקר חושף מספרים עולמיים, ומספרים מארה”ב- אבל ישנן במחקר כמה תובנות משמעותיות שנוכל לאמץ לארגז כלי העבודה שלנו ברמה הלוקאלית. אדאג להציג בפניכם את העובדות הללו במהלך הפוסט על מנת שהמידע ישרת אתכם. אעבור איתכם על הדברים המרכזיים תוך שזירת תוספות משלי, ובכל מקרה אני משאירה לכם בתחתית הרשומה את המסמך המקורי על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם.
הסקירה מציגה למעשה ניתוח של השינוים בשוק, בצד ניתוח היקף ההתפשטות של טרנדים משמעותיים בקרב היוזרים, הגולשים. אפשר לראות איך עולם הפרסום בסושייל מדיה מתייצב ותופס נפח גדול מבעבר: ההערכות הן שעד 2018 נתח השוק של הפרסום בסושייל מדיה עמד על 14 מיליארד דולר וזאת בארה”ב בלבד. ההכנסות מפרסום בסושייל היו גדולות ברבעון השני של השנה- ואלו מספרים גלובאליים. המצגת חושפת נתונים סטטיסטיים מתוך הפרסומים ברשתות החברתיות השונות לפי חלוקה לזירות המובילות: פרסום בפייסבוק, פרסום ספציפית במובייל בפייסבוק, כנ”ל לגבי טוויטר- פרסום בטוויטר, ופרסום באופן ספציפי במובייל בטוויטר,למרות שכאן החלוקה מעט מוזרה שכן לפחות כ-78 אחוז מקהל המשתמשים שנמצא בטוויטר גולש דרך המובייל. ושחקן נוסף -הפרסום בלינדקאין. הגרף מראה את הכידול בין הרבעונים של 2013- לעומת הרבעון הראשון של 2014 ואין ספק שמוצגת כאן עקומה חדה מאוד בכל הקשור לפרסום במובייל בפייסבוק !
העלייה התלולה של השימוש במובייל. המובייל הופך להיות הדרייבר המרכזי בכל הקשור להשקעות בפרסום בסושייל מדיה: התחזיות מצביעות על כך שהמספרים המוצגים כיום משקפים את המגמה של ההתפתחות בתחום הפרסום ברשתות החברתיות, וספציפית סביב הצעות הערך שמופנות למפרסמים במובייל. כִּיווּן ההתקדמות משתקף גם בצד של המפרסמים במובייל- אבל באופן טבעי מצב זה נשען על ההתנהגות של הגולשים. ככל שעובר הזמן- כך היוזרים משקיעים יותר ויותר מזמנם באפליקציות במובייל, ומתברר שתוך שנה אחת בלבד היה גידול של 52 אחוז בארה”ב. נתון זה כמובן משנה את חוקי המשחק וגורם למפרסמים להבין שכדאי להם לעקוב אחר ההתנהגות של הגולשים ולנהל על פיה את המקום בו הם מעבירים מסרים. בגרף שמעל לפיסקה תוכלו לראות השוואה לגבי היקף השימושיות מינואר 2013-לינואר 2014 ואת הגידול המשתקף שנה אחר שנה-YoY.
כבר היום המובייל מהווה את המקור הגדול ביותר ל– “MAU)- “Monthly Active Users)-ומדובר במספרים גלובאליים. צירפתי לכם גרף שמראה את הנתונים מעל לפסקה זו. פה גם ניתן לראות בבירור את המובילות של פייסבוק על רשתות כמו לינקדאין וטוויטר. ברבעון הראשון של השנה פייסבוק עקפה את מיליארד המשתמשים דרך המובייל- וניתן גם לראות את היחס בין היקף המשתמשים במובייל לגבי הרבעון הראשון של השנה הנוכחית מול השנה שעברה.
המדיה יחד עם סושייל מדיה מביאה איתה שיטות חדשות-זה כולל את הטרנדים המקובלים לגבי שימוש חכם במדיה, למשל Programmatic, מדיה פרוגרמטית- מדיה שמבוססת על תוכנות שיודעות לנטר ולטרגט באופן מדויק יותר את הדטה ולהגיש בצורה חכמה יותר את המסרים לקהלי יעד מדויקיים. השימוש בשיטות כאלו למשל בפייסבוק רק הולך וגדל. יותר ויותר מפרסמים משתמשים בפייסבוק FBX ובשיטות מתוכחמות של פרפורמנס על מנת למקסם את התוצאות. ניתן לראות את המספרים הגלובאליים ברבעון השני- ולהחשף למידת הקינוורט של השימוש במדיה. אין ספק שהגידול הגובר משנה לשנה הוא משמעותי ומסמל את ההצלחה של המדיה.
הCTR בפייסבוק גדל כמעט פי שניים בתוך שנה אחת בלבד! הממוצע של Click Trough Rate במבט גלובאלי גדל מ0.14 אחוז ל0.36 אחוז. תוכלו לראות את ההשתקפות של הגדילה בגרף שמציג לכם את ההשוואה בין שני הרבעונים- רבעון שני של 2013 מול רבעון שני של 2014. באופן טבעי, הביצועים הללו, ויכולתן של מודעות בפייסבוק לייצר CTR גבוה יותר והמרה ניכרת בהרבה באחוזים- גורמים לכך שהמודעות בפייסבוק עולות יותר וזאת בשל המלאי המוגבל .
מילת סיכום, כפי שאתם רואים נופי המדיה משתנים. ככל שהצרכנים נמצאים יותר ויותר במובייל- ובאופן טבעי גולשים יותר ויותר באפליקציות של הרשתות החברתיות, כך גם נוצרת כאן דינמיקה מיוחדת שמאפשרת לאותן רשתות חברתיות לגשת אל המפרסמים ולמנף את הקשר דרך הצעות ערך מדויקות של פרסום מטורגט במדיה החדשה. לא ברור לאן המגמה הזו תתפתח שכן כל הזמן נכנסות שחקניות חדשות לתמונה, כמו סנאפצ’אט, אינסטגרם ועוד הרבה אחרות. אלו הן שחקניות שעשויות לשנות את הFramework ולהחליף את המקום הטבעי אליו נמשכים הגולשים. מה שברור הוא שהדרך בה אנחנו מתמקצעים בשיטות השיווקיות פונה בדיוק למקום הזה, כלומר- לטיפוח היכולת של משווקים לתכנן את ההצעה שלהם בהתאמה לעולם הדיגיטל שמתמקד במובייל ולבסס את המסר על פי ההתנהגות של הגולשים, כל זאת במבוסס על הדטה. כפי שהבטחתי לכם אני מצרפת לכאן את המסמך המקורי, וכמו כן מבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם בהמשך על הנושא וכל מה שסובב אותו על מנת שישרת אתכם ככלי עבודה מתפתח.