Twitter עדיין לא באמת “תפס” בארץ, ומעניין לברר מדוע. לכן, כחלק מסדרת הפוסטים שלי שעוסקים בסטטיסטיקות של פלטפורמות דיגיטליות שונות חשבתי שיהיה נכון לכם לקבל תמונת מצב עולמית על הפלטפורמה המדהימה הזו. לפני שאתחיל לתאר מה קורה בעולם בהקשר זה, אנסה להסביר למה לדעתי זה לא תופס בארץ באותה עוצמה כפי שנהוג בחו”ל. לטעמי, Twitter הוא כלי מורכב – לא קל להבין איך בדיוק מנהלים בו את השיח והוא לא אינטואיטיבי כמו כלי מדיה אחרים מסוגו,יותר מוכרים וחביבים עלינו כמו – Facebook ואינסטגרם. חשוב לזכור כי Twitter הוא כלי מותאם למובייל מלכתחילה – וייתכן שהוא “הגיח לעולם” קצת מוקדם מדי ועוד לפני שהשתמשנו בסמאטרפונים ולפני שהחדירה שלהם לישראל השתלבה בצורה כל כך חזקה. בארה”ב Twitter מתנהג ממש כמו כלי מסוג SMS – ומוצמד לתוכניות תקשורת שמאפשרות ללקוחות להיות מחוברים לאינטרנט כל הזמן כבר שנים רבות. צריך לקחת בחשבון שאצלנו בארץ התנהגות צרכנים דומה תקפה רק בשנתיים האחרונות בדרגת הווליום ובשימוש מאסיבי שמאפיינים אותה כיום.
ובעולם – זה דווקא נחשב לאחד הכלים הנוחים ביותר לשימוש – ומה שהופך אותו לכלי כל כך אטרקטיבי הוא העובדה שכל התקשורת סובבת על אמירות ומידע שמתפרסם שם בTwitter בזמן אמת – אינפורמציה כמו : אירועים אחרונים, סיפורים עדכניים ותוכן חדשותי חם מהתנור – אשר לרוב מגיע לTwitter הרבה לפני שהוא “פוגש” את המדיה המסורתית. זו אחת העובדות שבגללן המדיה המסורתית בחו”ל אימצה בחום את הכלי וכיום לכל הרשתות הגדולות ולכל הPublishers המרכזיים ובעלי ההערכה העצמית הגבוהה יש חשבון פעיל חי ונושם שמתעדכן על בסיס קבוע. בדרך זו כל ארגון שמכבד את עצמו לוקח חלק משמעותי בשיחה מקשיב לסיפורים של האנשים ומשלב אותם כחוליה בלתי נפרדת מהתוכן שהוא מייצר.
מחקרים מראים כי הגורם העיקרי שמניע אנשים לעשות ריטוויט בTwitter נובע מהעובדה שאופיו של התוכן מבוסס על העיקרון של עדכון זמן אמת. הפלטפורמה מתקרבת ליום הולדתה השישי והיא עדיין מתרעננת ובונה את עצמה מבחינה עסקית.
כמה נתונים ועובדות לגבי Twitter –
ישנם יותר מ465 מיליון חשבונות בTwitter.
175 מיליון ציוצים ביום.
מיליון חשבונות נוספים בTwitter מדי יום.
שלושת המדינות עם המספר הרב ביותר של יוזרים רשומים בTwitter הינן : ארה”ב עם 32 מיליון, ברזיל עם 33 מיליון, ויפן עם כמעט 30 מיליון יוזרים. חשוב רק להדגיש כי יש הבדל בין יוזרים רשומים לבין השימוש בפועל.
עלפי כתבה של eMarketer צופים כי ההתפלגות בין גברים לנשים בשימוש בTwitter אמורה להשתנות עד 2014 ולמעשה תחולק בשווה- חצי חצי – לנשים וגברים. עד כה הנשים הן אלו ששלטו באחוזים גבוהים בשימוש בכלי.
כמו כן טוענים בeMarketer שהגידול הצפוי בTwitter בשנים הקרובות יגיע מהדור הצעיר יותר – גילאי 18-14 שמגלים את הזירה ומתחילים לפקוד אותה באופן אקטיבי ועל בסיס קבוע.
Why Twitter is that lame in Israel? http://t.co/8Ascs7Op
@zoharu – Thanks!
Interesting article.. I learned alot