Unskippable Labs Insights

את הרשומה הנוכחית אני רוצה להקדיש לנתונים מעניינים שנחשפתי אליהם בגוגל לונדון, כחלק מכנס שהייתי בו באוקטובר 2019 המדבר על אפקטיביות שיווקית. המספרים שאחשוף כאן מגיעים ממחלקה בגוגל יוטיוב, שעונה לשם Unskippable Labs ועוסקת בניסיונות של מסרים במרחב הדיגיטלי (יוטיוב) בלייב וזאת על מנת להבין התנהגויות, להבין אנשים ומה משפיע עליהם. 

כשאתם מדברים על המוצר שלכם בוידיאו ביוטיוב, אנשים מצפים מכם בשלב של המודעות וההחלטה שתדברו אליהם ישירות, שתתיחסו אליהם ותסבירו כפי שאתם מדברים בשיחה 1:1.

זה נכון להתייחס למוצרים ולדבר על הפונקציונאליות, הערכים המוספים ועל מה יוצא לצרכן מהם. אבל מצד שני לא נכון להציג סט של מוצרים, נדרש להיות בפוקוס על מנת לא לבלבל ולהראות בכל פעם מוצר אחד. אל תראו את הפורטפוליו, תראו את המוצר.

אנשים מצפים מכם להסביר על הפונקציונאליות של המוצר, להראות דמו שלו בעבודה. זה חשוב, הרבה מאוד אנשים נכנסים ליוטיוב בשביל לקבל מושג על “איך דברים עובדים” ולכן סרטוני How To חכמים מאוד עוזרים.

המותגים שמצליחים מאוד במסרים שלהם, יותר מ50 אחוז, מדגישים בפני הקהל מה הם רוצים שיעשו עם המידע! אל תהססו בשלב של ההחלטה להגיד לצרכנים שלכם מה אתם רוצים.

יש חשיבות להדגיש לאנשים, מה המוצר עושה ולא להתעכב רק על מסרים “פלפיים” של איך זה יגרום להם להרגיש. בנקודה הזו, אני חושבת שנדרש ערבוב של השניים, אנשים רוצים גם להבין את הדברים ברמת התוצאה הפרקטית (המוח השמאלי), אבל נדרש גם לדבר אל המוח הימני שרוצה להתחבר לרגשות, לדברים “עגולים” יותר במסרים שגורמים לי כאדם להרגיש מה יקרה לי ואיך ארגיש.

כבר אמרתי בעבר, ואומר זאת שוב עכשיו בציטוט מדברי גוגל, לייצר Favorability מהווה כמפתח מרכזי בהשגת נתח שוק למוצר, מותג ולחברה שלכם. אתם צריכים ליצור תכנים שגורמים לאנשים לתעדף אתכם, לחשוב על אותם כפתורים שמשפיעים על הזכרונות שלהם, המודעות וקבלת ההחלטות. ותזכרו: ליקביליטי, הוא הנתון היחיד הברור שניתן לבנות עליו מבחינת פרדיקציה של מכירות ואפקטיביות.

מסרים, במרחב הדיגיטלי ממש לא חייבים להיות קצרים. נדרש מכם להפעיל שיקול דעת ואם הסיפור שלכם ארוך יותר זה בסדר, כפי שאמרתי כבר מספר פעמים יש עולם שלם של בינג’ בו אנשים רוצים לצרוך מידע ותוכן (הכל כמובן תלוי במה תגידו ובחשיבות של המידע).

כשאתם מנסים לעבוד עם משפיענים, אל תאלצו אותם להפוך לטפטים של המידע הפרסומי שלכם, ספקו להם “קנבס לבן” ותאפשרו להם להיות אותנטיים- זה עובד הרבה יותר טוב, תציצו באחוזים בשקף הבא:

ואולי השקף החשוב ביותר, אתם צריכים להוביל “אהבה” למותג שלכם בצורה אותנטית. לא מספיק לדבר על המוצרים שלכם, חשוב לגרום לסביבת התוכן שנוצרת סביב המותג והמוצר להיות כזו שנעטפת באהבה ויוצרת את אותה העדפה, את הFavorability.

אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.