אין זו הפעם הראשונה שאני מדברת אתכם על הטכנולוגיות הלבישות, וכפי הנראה גם לא האחרונה. עולם הטכנולוגיות הלבישות, המחשבים הלבישים אינו חדש, אבל בתקופה האחרונה הוא תופש תאוצה בשיחה, בהמצאות, ביזמות הנערכת סביבו. אין ספק שיש כאן ההזדמנות למומנטום צרכני ויצרני כאחד. לאחר שנים רבות שהוקדשו לפיתוח של יכולות בתחום, הולך ומתקבל רעיון הטכנולוגיות הלבישות בחיים השוטפים של החברה. השימוש הפרקטי מתחיל ממעילים לבישים המצויידים בחיישנים עם המידע האישי המתבקש שדרכו ניתן לאתר אתכם- Link ועד לפיתוחים שונים של טכנולוגיה לבישה כמו בדוגמת- ski googles – תוכלו לראות אותה בהמשך הרשומה. טכנולוגיה לבישה הופכת אט אט לגורם משמעותי בחיינו ו”משתחלת” בהדרגה למיינסטרים. בתוך כל הפיתוחים הללו מופיעות הרבה מאוד הזדמנויות חדשות עבור קמעונאים ויצרנים בצורת כלים שמאפשרים להם לייצר חווית לקוח חדשה ולפנות אל הצרכים שלהם בזמן שהם זקוקים לכך. אעבור איתכם ברשומה הזו על כמה דוגמאות מבין ההזדמנויות המקוריות, שאולי תֵירָאנה לכם קצת פנטזיונריות אבל אין לי ספק שבקרוב כול הנושא יקבל צביון עכשווי, מציאותי ונגיש.
משקפיים- נכון שהמהפכה לא בהכרח תגיע מצד הגוגל גלאס. פריט זה לא מתאים לכולם ולחלקינו הוא גם עלול להיראות כמגוחך. אך בפועל, אם תחשבו על כך ברצינות- ככל שהפיתוח של רעיון המשקפיים יתקדם והן תֵיחָשֵׁבנה פחות “מגוחכות” כך יגבר הסיכוי שאנשים אכן ילבשו אותן. זאת בתנאי שמבינים את הפוטנציאל הטמון בכלי ובאפשרותו המעשית להשביח את איכות החיים שלנו. שכבת האוגמנטד ריאליטי שמתקבלת על מסגרת המשקפיים או לחילופין בפתרון דומה מייצרת שפע של מידע משלים שנועד לעזור לנו בכל מקום בו אנחנו נמצאים. כשם שכיום אין אדם שמסתדר בלי המובייל כך סביר להניח שבשנים הקרובות אנשים ירצו לשאת (ובמלים אחרות- “ללבוש”) את המובייל על גופם על מנת לנוע בידיים משוחררות ופנויות לעניינים נוספים, תוכלו לראות ישום לכך בדוגמא הבאה.
בדוגמא הבאה תוכלו לראות איך שכבת האוגמנטד המוטמעת במשקפיים יכולה להפוך לכלי שיווקי צרכני –
שעונים חכמים- כמה פיתוחים שהופיעו באזור זה עוררו רעש גדול. Pebble למשל עשו קיק-אוף מדהים בשנה שעברה עם קיקטארטר כשגייסו למעלה מ10 מיליון דולר Link לעמוד שלהם. Pebble הוא שעון שמתחבר אל iOS או אל אנדרואיד באמצעות טכנולוגיית בלוטוס. הטכנולוגיה מאפשרת לראות את הזמן והתאריך, לקבל סמס, נוטיפיקציות על מסרים, גימייל והודעות שאנו מקבלים בתוכנות המסרים השונות. השעון החדיש מסוגל גם לשלוט בהפעלת המוסיקה שלנו דרך המכשירים הסלולריים ולספק פתרון מהיר להעברת מידע חיוני. לתוך הזירה הזאת של השעונים החכמים מצטרפים לא מעט שחקנים כדוגמת סמסונג, ועל פי השמועות- גם אפל ואחרים. כבר עכשיו יש דיבורים על השימושים השונים ששעונים חכמים יכולים להביא אל רצפת המכירה. למשל, שימוש בסמארטפון לתשלום בסטארבקס, או- מצד שני בפיתוח השעון של סמסונג עם אפליקציה מובנית של eBay שמאפשרת לנו לרכוש ישירות מהשעון. יתרונות אלה מבשרים שיטה של סחר אלקטרוני על ציר הזמן הלכה למעשה. תוכלו להרחיב את העיון בפרטים של היוזמה בלינק הבא- Link.
תכשיטים- כבר עכשיו ניתן למצוא טכנולוגיות שמבוססות על פתרונות מתחום התכשיטנות, ודוגמא מדהימה לכך הינו הצמיד של Nymi– צמיד שמעוצב במיוחד על מנת לעזור ליוזרים לחבר בין פעולות שונות במערכות פרסונאליות שעוקבות אחר פעימות הלב, וכן נותנות חיווי על פעילות גופנית מסויימת. כמו כן הצמיד קשור אל מכשירים אותם אנחנו צריכים להפעיל- וממש על פי מגמת “האינטרנט של הדברים”- הוא גם מסוגל להפעיל אותם עבורנו, עם סנסורים שמזהים את המערכות האישיות שלנו ומפעילים עבורנו את המכשיר המסוים בתנועת יד פשוטה. תוכלו לראות זאת בסרטון הבא :
מילת סיכום- אני מקווה שאט אט תשתכנעו כמוני שהשינוי מתקרב אלינו בקצב מזורז. אישית אמשיך “לפמפם” לכם עוד דוגמאות, קייס סטאדיז ועוד רעיונות מעניינים שצצים סביב המגמה הזו- עד שתיווכחו שהיא אכן מתקרבת והופכת לכלי עזר מעשי בחיינו השוטפים.