אני ממשיכה בסדרת הפוסטים המתמקדת בתוכניות אסטרטגיה ועבודה לשנת 2016- הפוסט הנוכחי יעסוק בנושא מהותי : מפתחות עיקריים להצלחה. ברוח הסדרה אדאג לכוון את שימת הלב שלכם לעניין מנקודת מבט שונה, מדגש של-Change על מנת שהפוסט יהפוך לכלי אפקטיבי ומשמעותי בסלילת הדרך העסקית ודלק אמיתי לאתגרים שלכם. הרשומה הנוכחית מתמזגת אל הפלייליסט של התכנים העוסקים בתוכניות אסטרטגיה ועבודה ל2016 לכל מי שרוצה לקרוא את הסדרה במלואה רצ”ב –Link.
העולם שלנו נהיה מרגש, מסקרן והרבה יותר מורכב בשל הטכנלוגיות אשר נכנסות אל חיינו, וזאת בהתייחס גם לחיינו הפרטיים וגם העסקיים. טכנולוגיה עוברת לפרונט ומשחקת תפקיד משמעותי הרבה יותר מאי פעם- היא מהווה הרבה מאוד סיכונים וגם המון הזדמנויות. על מנת שנוכל לאמץ את ה-Occasion אנחנו צריכים לדעת להפרד מפרדיגמות ישנות של עבודה בסיילו- וליצור היפותזה חדשה של עבודה הוליסטית אשר רואה מלמעלה את כל הנקודות ומחברת אותן יחד.
טכנולוגיה בחיבור עסקי חכם וקרייאטיבי יכולה להפוך לסיפור מבדל בעל ערך ומשמעות גדולה מאוד בחיים של האנשים, ועל ידי כך להגדיר מחדש את מערכות היחסים בין מותג לצרכן.
על מנת שתוכלו לעשות זאת, חברות חייבות לדעת לייצר שולחן דיונים משותף- אשר יודע להתמודד עם האתגרים הללו ולבנות את העתיד בדרך שונה, רעננה ומעודכנת לעידן הנוכחי. תוכלו לראות למשל בגרף המצורף לכם מתחת לפסקה זו את המשמעות של יצירת מהלכים הוליסטים בתוך חברות, שולחן הדיונים צריך להיות בהכרח מורכב מנקודות מבט שונות בחברה של- CIO יחד עם ה-CMO אשר ידעו להפוך יחד את האתגר לפשוט יותר.
אנחנו עוברים תהליך אבולוציוני משיווק מבוסס מסרים לשיווק מבוסס תשתיות– ועל מנת שנוכל לבנות תשתיות חכמות אשר מהוות את המדיה החדשה לשיח עם הלקוח, נדרש לשנות פאזה ולעבוד באיגום משאבים ובניית האתגרים- יחד.
אז מה למעשה מגדיר Success, וכיצד קובעים הצלחה של עסק ? מודל הפעולה אשר מגדיר הצלחה משתנה מן הקצה אל הקצה, שכן צרכנים לא “נותנים את עצמם בקלות” ואינם מייצרים נאמנות אל מותג כפי שהיה בעבר ! ישנם אנשים שאומרים שנאמנות מתה- אבל העובדה היא שנאמנות השתנתה, צרכנים כיום מייצרים-Loyalty לפלטפורמות אשר מספקות ערך אמיתי ומתמשך בחייהם- ולכן ישנה חשיבות עצומה לבנות עבור מותג את תפיסת התשתיות אשר יכולות להוות כפלטפורמת קשר מניבה.
אם בעבר מותגים היו מסתמכים על חשיפה– אשר יוצרת השראה ומובילה למכירה, הרי שבעידן הנוכחי הדברים משתנים ונדרשת חשיבה מסוג אחר !
הצלחה מתחילה בניסוח הפאנל בדרך שונה, ומשמעותי קודם כל ולפני הכל להיות ב-Mindset של יצירת ערך מוסף המקרב את הצרכן אל המותג ומושך את שימת ליבו- מרגע שהרווחתם אותה (אתגר לא פשוט שכן יש הרבה שמתחרים על שימת הלב של הצרכנים), אתם צריכים לדעת לייצר כלים- Utility Value המאפשרים לשמור על קשר רציף עם הלקוחות ובכך לייצר נאמנות לאורך זמן.
המדדים להצלחה אם כך משתנים, לקוח בעבר נחשב למי שמוציא כסף, מבצע בפועל טרנזקציה בסט האפשרויות שהמותג מציע לו דרך סחר של מוצרים או שירותים. לקוח בעידן הנוכחי נחשב למי שהצלחתם ללכוד את שימת ליבו, להתחיל לבנות איתו רומן מבוסס פלטפורמה המשכית- ובשלב השני לייצר על התשתית הזו מוניטיזציה הלכה למעשה.
מדדים להצלחה קשורים ותלויים ביכולת שלכם לבנות “מכונות שונות” בחברה- כאלו שמסוגלות להתמודד עם אתגרים קשים ומורכבים, וזאת ניתן לעשות אך ורק בגישה של עבודה משולבת כוחות, אשר מאפשרת להקים תשתיות חדשות בזמן מאוד קצר וזאת על מנת שתוכלו לקבוע מובילות אל מול המתחרים.
מילת סיכום. כולי תקווה שהפוסט הזה היווה מבחינתכם- Wake up Call בשני פרמטרים חשובים אשר מובילים אתכם להצלחה בעידן הנוכחי : היכולת שלכם לעבוד יחד בתוך החברה ולייצר שיתופי פעולה מניבים העוזרים להתמודד עם אתגרים מורכבים, וההבנה שנקודת המבט שלנו על הלקוח חייבת להשתנות ולהיות אחרת.
המדדים להצלחה בעידן הנוכחי משתנים באופן טבעי שכן הלקוחות רצים הרבה יותר מהר מהמותגים- והסטנדרטיזציה שלהם משתנה באמצעות מתחרות בינלאומיות, חברות טכנולוגיות אשר משנות את השיטה ומכריחות אתכם כמותגים ממסחריים להתיישר- אל סוג חדש ושיטות שונות שקובעות מהי הרכשת לקוח לאורך זמן ומהו המדד האמיתי להצלחה.