הרשומה הנוכחית תתעכב על מספר מקרי בוחן, שיעזרו לכם להבין חברות שבונות טרנספורמציה משמעותית בעסק- מדובר על שינוי שקשור באופן ישיר לביצועים העסקיים של החברה. אפרוט לכם על כל חברה מספר נתונים והצהרות, החומר המלא ניתן רק במודל הפרימיום שלי ללקוחות בלבד.
חברת קוקה קולה החליטה לערוך שינויים טרנספורמטיבים בעסק. אחד הדברים המרכזיים היה בחינה מחדש של תפיסת תפקידו של סמנכ”ל השיווק הגלובאלי לאתגר הרבה יותר רחב-CGO, סמנכ”ל צמיחה שאחראי על אתגרי המחר שמשפיעים על ההיום. דטה, תרבות, אופרציה אלא הדברים שעומדים במרכז השינוי. אבל! לא פחות חשוב בקוקה קולה מבינים את הכוח של סיפורים, ומבינים שלא מספיק לבנות “פייפ ליין מוצלח חייבים לחשוב מה הם המים שעוברים באותה תשתית, באותם צינורות.
פרוקטר אנד גמבל ברמה הגלובאלית, חוזרים על מנטרה שניתן לראות אותה במספר קטגוריות והרבה חברות: “אנחנו נהיה המשבשים של עצמנו”. הם החליטו לשים דגש על איקומרס כי מבינים שמשם מגיעה כל הצמיחה (כל השאר בסטגנציה). גם בפרוקטר שמים כוחות סוס גדולים על יצירת תרבות מתאימה וגיוס טאלנט על מנת להבין את האתגר. בפרוקטר גם עובדים חזק על שיתופי פעולה שעוזרים להם לשנות לא רק את התשתית של העסק, אלא גם להשפיע על התשתית החשובה יותר והיא-האנשים.
יוניליוור, עוד בימיו של קית’ ויד, סמנכ”ל השיווק הגלובאלי (שעזב מאז את החברה וכיום האתגר מובל על ידי אלן ג’ופה מנכ”ל יוניליוור הגלובאלית)- מאמינים כי צריך לעבוד בקשרים ישירים. D2C לטובת קשר ישיר עם הצרכנים והשפעה על ההחלטות שלהם. ביוניליוור מצהירים כי רוצים להשיג מיליארד קונקשניים ישירים עם לקוחות וזאת בשביל לחתוך את ה”מידלמן” שלא יהיו מתווכחים באמצע. יוניליוור מבינים היטב שצריך לבנות חגורות ביטחון אל מול סיכונים שונים שקיימים בהשפעה על הצרכן לרכוש את המוצרים שלהם.
ענקית המזון פפסיקו, אחד הדברים שהחברה החליטה עליהם באופן מודע, הינו השקעה בעסקי האיקומרס וזאת מראיה עסקית ברורה שעסקי האיקומרס צומחים יותר מכל פלטפורמה אחרת- אולי אפילו צריך להדגיש כי הם היחידים שמראים צמיחה. את העבודה הם מחלקים בין מאמצים של עבודה באתרי הקמעונאים (החדשים והמסורתיים) ובין ניסיונות שונים בעבודה “דירקט” מכירה ישירה.
אחת מרשתות הסופרמרקטים מהגדולות בעולם וואלמארט, מרגישה מאוימת, יש לה אויב שנושף בעורפה וממנו היא לא יכולה להתעלם- החיה הגדולה והגדלה אמזון. בוואלמארט החליטו לזרז את מהפכת הדיגיטל וזאת ממש במיקוד של מנכ”ל החברה הגלובאלית. הגישה של החברה הינה לרכוש יכולות ופלטפורמות וזאת בשביל לקצר תהליכים, ועל ידי כך להשפיע באופן ישיר על התרבות העסקית שלהם.
חברת המזן קראפט היינץ, דוגלת על פי מה שהם מדווחים בתרבות שמעודדת נסיינות (כשלונות זה חלק מסיפור הנסיינות). הם מבינים שצריך לבנות מובמנטים בתוך החברה שמובילים את השינוי לכל אורך השרשרת. דטה מבחינתם הינה הכרח אבל לא כאמירה כללית אלא כמיקוד עסקי אמיתי.
היצרנית הגלובאלית נסטלה, מגדירה את עצמה כסטארטאפ בן 150, בנסטלה רוצים לעשות שלושה דברים: לשנות את יחס ההשקעה של העסק באופרציה, להגביר את המושקעות של העסק בחדשנות ולבנות תרבות של יכולות בתוך העסק יותר מהכל.
דומינוס פיצה ברמה הגלובאלית, מהווה סיפור הצלחה, זה עסק שמגדיר את עצמו כחברה שהפכה לגוף טכנולוגי עם רישיון לעסוק במזון (אני המצאתי את האמירה הזו). את זה עושים רק באמצעות גיוס מהנדסים לתוך העסק, והפיכת הקמעונאות הדיגיטלית לחזקה יותר מזו הפיזית.
סטארבקס עוד מימיו של הווארד שולץ, זו חברה שמגדירה מחדש את הכוח של פלטפורמה בחיבור בין: מסע לקוח, חוויה, נוחות, חיבור בין דיגיטל לפיזי ו-טרנזקציה. במקום בו נכשלו גופי הפיננסים הגדולים ביותר בעולם, אותה סטארבקס הצליחה וכיום היא מחזיקה נכס מזומנים ענק בתוך ארנקים של אנשים שפוקדים אותה בנאמנות על בסיס קבוע.
ג’נרל אלקטריק- אחת החברות הגדולות ביותר בעולם, בימיו של ג’פרי אימט- החליטה לעשות מהפכה עסקית, לעבור מגוף שמייצר מוצרים לגוף שמוכר שירותים מבוססי דטה של אותם מוצרים. היא עושה זאת באמצעות הטמעת יכולות שמשפיעות על התרבות מבחוץ, ומכניסה לעסק אנשים כמו אריק ריס שגורמים לחברה לחשוב אחרת ולהשתנות מהר יותר.