Brick-and-Mortar to Mobile

סקירה מעניינת ומשמעותית שקראתי בcomScore השפיעה על עיצוב תוכן הרשומה הבאה, הסקירה – LInk . נסבה על הישתנות הדרך הצרכנית שלנו ועל העובדה כי מיום ליום הולך וגדל קהל הלקוחות שבוחרים לרכוש במובייל במקום ברצפת המכירה. מסתמן מעבר לא מבוטל מהחנות הפיזית – “להזמנה בקליק” דרך המובייל. מעניין לבדוק אֵילו הם הקמעונאים המנצלים את ההזדמנות ומחפשים את מקומם בשוק של הM-Commerce ? קומסקור הפיצה מחקר שהוא משמעותי ביותר לעולם הדיגיטלי – על השימושיות של הסמארטפונים והתנהגות הצרכנים בארה”ב בקניה ישירה מהמובייל – comScore Mobile Metrix 2.0 . המחקר מצא כי ארבעה מתוך חמישה משתמשי סמראטפון – 85.9 מיליון סה”כ – נכנסו לתכנים של הקמעונאים מהמכשיר שלהם בחודש יולי האחרון. אמזון היה האתר המוביל מבין הקמעונאים עם קהל של 49.6 מיליון מבקרים. ישנם קמעונאים נוספים שנמצאים על מגרש המשחקים הדיגיטלי במובייל ובווב – עם כמה נקודות מגע דיגיטליות ובעקבות כך הגיעו למספרים מרשימים מאוד – אפל 17.7 מיליון ביקורים, וואלמרט – 16.3 מיליון ביקורים , טרטג – 10 מיליון ביקורים ובסט ביי – 7.2 מיליון ביקורים. המספרים מציגים מגמה שלא ניתן להתעלם ממנה !

עם מספר מאתגר כמו 86 מיליון אמריקאים שקונים וצורכים דרך הסמארטפונים שלהם, השיפט המדהים הזה מכתיב למעשה התנהגות צרכנים חדשה – וכאמור, זו התנהגות שקמעונאים במפורש אינם רשאים להישאר אדישים כלפיה. האימוץ אינו תמיד קל, במיוחד כשלסל השיקולים נכנסים גם הסיבוך והמורכבות של סביבת המוביל, אשר דורשים אופטימיזציה וניסיון רב וכמו כן גישה למולטי פלטפורמס גם מצד מפתחי אתרים וגם מצד מפתחי האפליקציות. קמעונאים שמכירים כיום בצורה הטובה ביותר את הלקוחות שלהם ומבינים איך הם מייצרים מעורבות דרך המובייל ( מתוך התחקות אחר הרגלי הצריכה שלהם) – ממהרים לעצב את האסטרטגיות העסקיות שלהם בצורה שתואמת את המצב.  אלו גם כפי הנראה יהיו הקמעונאים שירוויחו מהמהלך ויקבעו את מקומם בשוק עסקי דינאמי, ההולך ומשתנה !

האתרים של אמזון הם המובילים ברשימת הקמעונאים שמייצרים תנועה גדולה של גולשים מבין מחזיקי סמארטפון. ביולי 2012 85.9 מיליון גולשים מגילאי 18 – ועד גילאים מבוגרים יותר ביקרו באתרי קמעונאות דרך מכשירי מובייל , אפליקציות או דפדפנים, מספר שמייצג 4 מתוך 5 מחזיקי סמראטפון (מכשירי – iOS, אנדרואיד, או RIM). במבט אנליסטי על הקמעונאיות יוצא כי אמזון היה האתר שהוביל והוכתר כיעד המנצח : כמחצית ממחזיקי מכשירי הסמראטפון חיפשו וביצעו תנועות ביעד זה. אחריו מגיעים עם מספרים לא רעים בכלל – אי בי, אפל, וואלמרט כמחזיקה במקום הראשון מבין הקמעונאיות המסרותיות עם 16.3 מיליון מבקרים.

החדירה של הקמעונאים משתנה בין מחזיקי איפון לאנדוראיד הניתוח של קומסקור מקדם את האפשרות לזהות את מידת האקטיביות של היוזרים ממכשירים שונים וממערכות הפעלה שונות ודרך כך גם לקבל אינסייט ברור באשר להבדלים ביניהם. כשמסתכלים על שתי מערכות ההפעלה iOS ואנדרואיד מתברר כי אמזון עדיין מייצגת את הקמעונאית עם ההישג הכי גבוה – 43 אחוז באיפון ו55 אחוז באנדרואיד. אבל חשוב להבחין בקונטרסט הגמור ביחס לכמות המשתמשים מאיפון שאכן גם קונים בפועל – כאן משתנים הנתונים בצורה מהותית: 33.5 ממחזיקי איפון שקונים בפועל מול 7.3 אחוז ממחזיקי אנדוראיד.

נשים משקיעות זמן רב יותר בסמארטפונים שלהן לעומת השימוש בדסקטופ. האנליסטים של צרכני הסמארטפון ערכו השוואה אל מול המחשב סביבת הדסק טופ – וגילו אינסייטים חדשים שמראים את התנהגות הגולשים על פי דמוגרפיה. הסקירה חלה גם על סמארטפונים וגם על הדסק טופ, ולפיה גברים ונשים נחלקים בפרופורציה כמעט זהה לגבי ביקור באתרי קמעונאים, אך יחד עם זאת – נשים משקיעות זמן רב יותר ובצורה משמעותית גם בדסק טופ ואפילו מקדישות יותר מזמנן בסמארפונים – נתון שיכול לסמן מגמה מבחינת הרצינות וכוונת קנייה גבוהה יותר מצד הצרכן הנשי.

צרכני סמארטפון הם לרוב צעירים יותר מצרכני דסקטופ. שבעים אחוז מכלל צרכני הקמעונאים בסמארטפון הם מתחת לגיל 45. חשוב גם להבחין בעובדה שהגילאים הללו הם הרבה יותר מעורבים – צרכנים מתחת לגיל 45 נשארים באפליקציות וצורכים תוכן של קמעונאים בטווח השקעה של 3 – 4 דקות. בין מחזיקי הסמארטפוננים שמחפשים נוכחויות של קמעונאים – בערך אחד מתוך שלושה מייצג הכנסה של 100 אלף דולר בשנה. מכאן יוצא כי בעלי הכנסה גבוהה יותר מסומנים כקהל שיצרוך יותר בסמארטפונים וגם ישקיע זמן רב יותר באתרי קמעונאים או באפליקציות שלהם.

צירפתי לכם סרטון קצר שמתאר במִקצת את החוויה של המעבר לחיבור בין הדיגיטל לפיזיקל. ממליצה לכם לראות ולהתרשם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.