בהמשך לקטגוריה המתפתחת בבלוג שלי בנושא – Big Data , אדבר הפעם על חידוש משמעותי ביותר- חיבור הדטה לפעולות אנאלוגיות, כלומר למציאות האמיתית. הרשומה הזו מתבססת על אינפוגרפיקה מוצלחת ואיכותית שעוסקת בנושא. אעבור אתכם על הדברים העיקריים תוך הוספת דגשים מנקודת מבטי. את התוכן המקורי אתם יכולים לראות בתחתית הרשומה. האינפוגרפיקה מייצגת אינטרס של החברה אשר הפיצה אותה- כלי לניהול הדטה שהם מעוניינים לשווק. למרות שמדובר באקט שיווקי חשבתי לנכון לחשוף אתכם לנתונים המשמעותיים שממחישים את היכולת החדישה, שכן לדעתי הדבר יכול לעזור לכם בזיהוי יכולות שראוי לאמץ ואולי גם יתברר כי מתאים לכם לבדוק בפועל את הצעת הערך של החברה המדוברת. כפי שאמרתי מלכתחילה, כשיצאתי עם קטגוריה זו בסדרת הפוסטים העוסקים בעולמות התוכן זה- אני מחויבת להציף לכם גם פתרונות ולתת בידכם כלים מעשיים לעבודה.
הנחת היסוד היא כי הסגמנטציה של הלקוחות שלכם חייבת להיות מדידה, הפילוח חייב להתייחס לאופן בו הופכים את המידע לריווחי ולדרך בה מתחזקים שיטות לאורך זמן. מִטֶבע הדברים כל תוצאה סטטיסטית מאפשרת לחברות להתקרב לצרכנים שלהן ועל סמך הקירבה המדויקת הזו לפַתֵחַ יחסים הרבה יותר חזקים. אבל מהצד הפחות נעים של הסיפור- כל הדברים הנאמרים לעיל אינם קלים לחברות. מטרת החברות הינה להכיר את הלקוחות טוב יותר : שמונים אחוז מאנשי השיווק שענו למחקר הנוכחי ענו כי אי היכולת שלהם לתרגם את הדטה לפעולה היא החסם להצלחה. 50 אחוז מאנשי השיווק ענו כי הם מאמינים שהסגמנטציה מוערכת יותר מדי והם אינם משוכנעים שהפילוח מסוגל לייעל את העסק או להועיל להם בביצוע הפעולות הדרושות למטרות העסקיות שלהם. 46 אחוז ענו כי הם מתכוונים להשתמש בהצעות בזמן אמת, כאשר הן מבוססות על הרצונות והצרכים של הלקוחות שלהם ודרך כך לענות על ההעדפות שלהם. מדובר בפחות ממחצית מכלל הנסקרים.
האינפוגרפיקה למעשה משקפת את הפער אבל בד בבד גם מביאה איתה בשורה – על ידי כלי שקרוי LivePredict המאפשר להפעיל מנגנון אוטומטי של סגמנטציה ולגלות דרך המוצר (בצירוף הפתרון הזה) איך למקסם את הדטה ולפעול עליה בצורה מיטבית וחכמה. היכולות של הפתרון המוצע : כלי אוטומאטי שמאפשר לאנשי שיווק לקבל אינסייטים הנוגעים לסגמנטים שונים של לקוחות- ומאפשר להם ליזום קמפיינים מטורגטים שתכליתם השבחת חווית הלקוח המבקר באתר שלהם. הכלי מסוגל לאפיין את הפוטנציאל שמצופה מלקוחות שונים ומסגמנטים שונים. האיפיון מעריך מה יהיה הערך העסקי ומהן ההזדמנויות שניתן להציג מול כל אחד מהקהלים. הכלי מאפשר לארגונים להכיר טוב יותר את נטיות הלקוחות שלהם, להבין לעומק את החוויה שהם עוברים ומתוך כך לדייק בכול נגיעה בלקוח על מנת להפיק רווחים גבוהים יותר.
המטרות העיקריות של כלים כאלו נחות על התובנה שעלֵינו להכיר טוב יותר את הלקוחות שלנו – אם נדע מה הופך את החוויה שסיפקנו ללקוחות למיוחדת ואישית, על ידי אפיון דמוגרפי, גאוגרפי, ונטיות ההתנהגות השונות שהלקוחות שלנו משאירים על המסך- נוכל לבנות על פי כך את הסגמנטציה של הלקוחות ולייצר מיזמים משתנים בהתאם לגישה השיווקית שלנו שיקלעו לכל סגמנט וסגמנט בניפרד. התנהגויות שונות משקפות את המישתנים הנחוצים : במגרש של ההתנהגות הגולשים- יהיה זה קריטי להבין האם לפנינו גולש חדש, או גולש חוזר? האם הלקוח כבר רכש בעבר, ואם כן- מה רכש ? על ידי זיהוי ההיסטוריה הצרכנית שלו קל יותר להציף תכנים רלוונטיים עם נתונים משלימים ויותר מדוייקים כהצעת הערך. ישנה חשיבות גבוהה בדמוגרפיה של הלקוחות- הגיל, ההשכלה, מצב כלכלי, ועוד. הסיווג הגיאוגרפי גם עשוי להשתקף בצורה משמעותית בחלוקה לקטגוריות שונות בתעשייה, האם הגולש גר בעיר, בכפר, ובאיזו מדינה? גאוגרפיות מכתיבות תרבות, יכולת כלכלית, שוני באימוץ טרנדים ועוד. ישנה חשיבות רבה לאיפיון סוג הטכנולוגיה בה משתמש הגולש- איזה מכשיר, מערכת הפעלה ואיזה דפדפן, כל אלו יכולים לשנות מקצה לקצה את האבחון של הגולש ואת אופי חווית הגלישה שלו.
הכנת סגמנטציה איכותית נעשית על ידי חלוקה לרמות של פוטנציאל עסקי. חלוקה זאת נותנת בידי האנליסטים של החברה את היכולת לקבוע את מידת ההשקעה הרצוייה לכל סגמנט מסומן. הלמידה של תוצאות החלוקה לקהלי היעד מהווה מפתח עיקרי להצלחה ומבטיחה שבית העסק יוכל להשביח את הפרפורמנס של הפעילות השיווקית שלו ובמקביל להוריד מעצמו הרבה מאוד שיטות עבודה מיותרות שהתגלו כבלתי יעילות למפת הדרכים ההמשכית. מה זה אומר מעשית “לקחת את המושכות בידיים” ולצאת לפעולה? – להלן ההמלצות שהחברה שמה עליהן את האצבע: לפני הכל החברה גורסת שצריך להפסיק לבזבז שעות על שעות בחיפוש אחר הדרך הנכונה להגדיל את נתוני ההצלחה שלנו מתוך המגמה להפיק יותר רווחים. במקום זאת- מוטב להשקיע את הזמן הזה בייצור מהלכים שניסמכים על היפותֵיזות שונות שעלו מטסטים מקיפים, על מנת לבדוק את עצמנו תוך כדי תנועה והתנסות. רק ההתנסות בפועל תיתן לנו תשובה אמיתית באשר למה שעובד ומה שלא. נסו לייצר חוויות מדויקות יותר שקולעות לטעם הגולשים – כגון קמפיינים ואתרים שמצריכים בסך הכול רק קליק אחד בכדי שהלקוח אכן יגיע למקום אותו הוא מחפש. נסו לטרגט בצורה מדויקת יותר את הקהל המובהק שאתם מחפשים – גם אם זה אומר שאתם שמים בחזית את האיכות על חשבון הכמות. – החוכמה היא לדעת לדייק את המסר למיספר מצומצם של צרכנים מובהקים ולא לשאוף להגיע אל כולם. העניקו מעמד בלעדי לקהלים שתואמים את המסר ששיגרתם עבורם, לפי כמה סימנים כגון אם הם קנו את המוצר, או נחשפו אליו מספר פעמים, או שאינם משתייכים עד כה לקבוצת היעד המטורגטת שלכם.
מילת סיכום – ניסיתי להעביר לכם דרך האינפוגרפיקה ודרך הנתונים שהועלו באמצעותה את צורת החשיבה שתידָרשו לסגל לעצמכם בשיטת העבודה החדשה. קחו בחשבון שהעולם הדיגיטלי החדש מביא איתו המון פתרונות, כל שנשאר הוא לעצב לעצמכם את התוכנית הנכונה, לחפש את האנשים הרלוונטיים ולבנות כלים חכמים שביכולתם לתמוך במהלכים החדשים שתרצו ליזום !