הרשומה הנוכחית סוקרת מסמך חשוב של חברת המחקר מקינזי, השוטח אתגר משמעותי : טאלנטים בעידן הדיגיטלי. מדובר במחקר שלם וארוך אותו צירפתי בתחתית הרשומה, ובפוסט אנסה לשטח את הנקודות החשובות עליהן צריך להתעכב ואוסיף הארות ותובנות משלי.
שווקי העבודה בכל העולם לא מדביקים את קצב השינויים המהיר ואת השיפט שהעולם עובר וכלכלת העולם משתנה, הפער שנוצר מביא למצב של אִי-יְעִילוּת, מיליוני אנשים לא יכולים למצוא עבודה, אפילו בסקטורים שקשורים לטכנולוגיה ו-Healthcare- תחומים אשר באופן פראדוקסאלי מחפשים בנרות למלא משרות פתוחות.
הרבה מאוד עובדים שכן מחזיקים עבודה קבועה מרגישים שהם Overqualified או מצד שני שלא נעשה שימוש מספיק חכם ביכולות שלהם. הסוגיות הללו מתורגמות אל הוצאות מבוזבזות ופוטנציאל לא מנוצל עבור הכלכלה העולמית, ואף חשוב מכך- הסוגיות הללו מייצגות מאות מיליוני אנשים אשר מתמודדים עם אבטלה, או עבודה באי התאמה, סטגנציה במשכורות, יֵאוּשׁ,ורִפְיוֹן יָדַיִם.
הפלטפורמות הדיגיטליות וטאלנטים שיצמחו לתוכן יכולות להקל בצורה משמעותית על שווקי עבודה ועל אי תפקוד בשווקים מסויימים בכך שיחברו אינדוודואלים לקשר אפקטיבי לעולם העבודה ולהזדמנויות של השתכרות.
פלטפורמות כאלו כוללות- אתרים כמו לינדקאין אשר עוזרת לאנשים להכין בצורה חכמה את קורות החיים שלהם ולעמד את העבודות שהם מעוניינים בהם, כמו כן- חשוב אף יותר ההתעצמות של ה-Marketplaces הדיגיטליים המאפשרים סוג חדש של העסקה שלא היה בעבר- זירות כמו Uber, Airbnb ועוד- כולן יושבות תחת מגמת ה-Gig Economy.
למרות שמשתמשים בפלטפורמות אלו כבר הרבה מאוד אנשים בעולם, יש להן יכולות להתפתח ולגדול ולייצר פוטנציאל של מקומות עבודה חדשים ! וגם אם הפלטפורמות הללו תגענה ב-fraction מכוח העבודה העולמי, הן יכולות לייצר שינוי משמעותי בצורה בה הכלכלה מתנהלת ומנוהלת, ובתפיסה של מקום העבודה והחשיבות של העצמת היחיד.
תוכלו לראות בגרף שצירפתי את התחזיות של המחקר עד לשנת 2025– וכיצד טאלנטים אשר יודעים לעבוד באקו סיסטם הדיגיטלי אולייני מסוגלים לשנות ולעצב מחדש את מפת התעסוקה ולהוות בוסט אמיתי לכלכלה. ההערכות בגרף מצביעות על כך שבאמצעות טאנלנטים באון ליין- בספירה הדיגיטלית הפרודוקטיביות תעלה, יהיו הרבה יותר מקומות עבודה, ושוק העבודה בכללותו יתפתח וייצר מנועי צמיחה חדשים :
ככל שהטאלנטים באון ליין מתפתחים כמו כן הפלטפורמות הדיגיטליות, הם (הטאלנטים) יהפכו למהירים ואפקטיבים ובכך יגדירו את הטרנספורמציה שהם יכולים לייצר בשוק העבודה ובו בזמן יעצבו את הפרקטיקות החדשות אשר נדרשות. פלטפורמות האון ליין יכולות להוסיף 2.7 טריליון דולר לשוק העבודה, או 2.0 אחוזים ל-GDP העולמי עד 2025, המספרים הללו ישפיעו על מספר המועסקים ב72 מיליון משרות פול טיים חדשות.
למעלה מ-540 מיליון אנשים יכולים להרוויח מהתפתחות הטאלנט באון ליין ובפלטפורמות דיגיטליות עד 2025, כ-230 מיליון יוכלו למצוא עבודות חדשות יותר מהר, ובכך להוריד את מפלס אי ההעסקה, בעוד ש-200 מיליון אשר אינם מועסקים יוכלו להרוויח משרות חלקיות או לרבד את המשרות הקיימות שלהן בשעות נוספות של פרילנס על גבי הפלטפורמות הדיגיטליות. כ-60 מיליון אנשים יוכלו למצוא עבודות שמתקרבות יותר ליכולות ולהעדפות שלהם, בעוד ש-50 מיליון אנשים יוכלו לעשות שיפט מהעבודה הקודמת שלהם- לעבודה חדשה אשר תרגש אותם יותר.
העבודה באון ליין- והטאנלנט האוןלייני מגביר את השקיפות בצורך ליכולות ספציפיות, מה שמאפשר לקהל הצעיר לעשות בחירה יותר מודעת ויותר מדויקת בכל הקשור למסלול הלימודים הנדרש לטובת השגת מקום עבודה. כתוצאה, תהיה הוצאה יותר אופטימאלית ומודעת על המסלול הלימודי שיכול להוזיל בכ- 89 מיליארד דולר את העלות ללימודים שאינם מדויקים- זאת בארצות שונות אשר נסקרו במחקר כגון : ברזיל, סין, גרמניה, הודו, יפן, אנגליה וגם ארה”ב.
חברות יכולות להשתמש בפלטפורמות האון ליין לא רק בשביל להגדיר ולגייס קנדידטים- אלא גם לטובת יצירת מוטיבציה והגברת הפרודוקטיביות של העובדים כשהם נקלטים למקום העבודה ובכך לצמצם משמעותית את שלבי הקליטה ואת האפקטיביות של העובדים החדשים.
ממשלות בכל העולם מתאמצות ומתמודדות בקשיים בכל הקשור להעסקה בשנים האחרונות, המרחב הדיגיטלי וחיזוק הטאלנט באון ליין יכול להוות הבטחה אמיתית למינוף של פתרון בשווקים מורכבים. אין ספק שבשביל שנוכל לאמץ את ההזדמנות הזו נדרשת חשיבה, יצירת פריימוורק חדש הכולל : פרקטיקות מתאימות ורגולציות תואמות.
העולם עובר שינוי ושוק העבודה, התנאים- הגישה, היכולות והפתרונות גם הם משתנים. נדרשת אם כך חשיבה מקיפה באשר לדברים שניתן לעשות על מנת לפתור את הבעיות וליצור הזדמנויות חדשות ומרגשות.
למי שרוצה לקרוא את המחקר המלא, תוכלו לצלול אליו בקובץ הבא אותו אמבדתי בתחתית הרשומה, אני ממליצה לעשות זאת שכן בפועל זה פוגש כמעט כל בית עסק, כל ורטיקל בתעשייה וכל אדם.