Content Bible

 

החלטתי לכתוב עוד פוסט על תוכן. הפעם אציג בפניכם מגוון של רעיונות בכל הקשור לנושא יִיזום תכנים במתחמים הדיגיטליים שלכם – עם נטייה מיוחדת לבניית תוכן במתחם הבלוג. אני שוטחת כאן מבחר רעיונות ותובנות שאספתי במהלך השנים ואשר לטעמי יוכלו לעזור לכם במשימה המדהימה הזו. הגדרתי פוסט זה בכותרת תנ”ך התוכן – אבל אל תיקחו זאת ברצינות בבקשה, ונסכים שבתחום התוכן שום דבר לא קדוש. הכלל החשוב ביותר, שאכן ראוי לשמור עליו מכל משמר הוא נושא העברת הערך לקהל יעד מדויק. כל שאר ההצעות הן בגדר ניסיונות מבחינתי ובכלל חיי הדיגיטל הם מעבדה אחת גדולה – לכן, התנ”ך שלי הוא רק פַּרַאדיגמה למבחר הדברים שאתם צריכים ויכולים לעשות על מנת שהמתחם יהיה מגוון, מעניין ואחר, וכמובן יישמר בחזקת ערך יקר. עוד פרט קטן לפני שאתחיל למנות את הנקודות – חשוב לזכור שאחד הדברים המשמעותיים ביותר במשימה זו היא נושא הגילוי, הניסוי, החשיבה הקונסיסטנטית על רעיונות אטרקטיביים – אלו יעידו תמיד על רצינותכם כארגון, מותג בתנועה!

קראו חדשות מתחום התעשייה בה אתם עובדים | חשוב מאוד לעקוב אחר חדשות התעשייה שלכם ולהתעדכן בעולמות התוכן עליהם אתם כותבים; חשוב לעשות RSS לתכנים מהארץ ומהעולם, להיות קשור על ידי כלי ניטור שונים לסנטימנט הרוחש בשטח, במסגרוּת התעשייה שלכם. הסיפורים שתמצאו עשויים בהחלט להוות עבורכם כיווני כתיבה ולשמש אתכם הלכה למעשה כמקורות להשראה וכנושאים לכתיבה. כמו כן, החיבור שלכם לדופק החדשותי של העולם מקשר אתכם ישירות לזרמים הגלובליים, שהשפעתם המיידית על החברה המקומית הוכחה לא אחת. מכאן תוכלו גם אתם להשתלב ברשת בצורה חכמה ובנטוורקינג איכותי תוך ערנות לְמה שקורה. בכך תתוגמלו כפליים – הן בהרחבת המעגל של קוראים אדוקים והן בתוצאות SEO טובות, שכן למעשה תהיו מחוברים באופן תדיר לְמה שאנשים מחפשים.

הֱיוּ פתוחים לקבל השראה ממקורות ומקומות בלתי צפויים | אתם יכולים לקבל רעיונות מצוינים במקומות הכי מוזרים, הכול תלוי בקשב וברצון להיות ניזון ממה שקורה סביבכם וברחבי העולם. לפעמים, תמונה מעניינת, שיחה של הורה עם ילד, מפגש עם לקוח וכיוצא באלה…  עשויים לפתוח לכם צוהר למוטיב חדש אותו תוכלו לחקור מהפרספקטיבה המתייחסת אל עולמות התוכן שלכם. הֱיוּ כְּרוּיֵי אוזן, הֱיוּ פתוחים להזמין מגוון של מידע עדכני ושפע של אינפורמציה “עסיסית”, כשכל אלו יכולים להשפיע עליכם “לפתוח את הצ’אקרות” ולגרום לכם לייצר ערך מוסף משלכם בעולמות התוכן שבחרתם לחקור.

עודדו אחרים לתרום ולקחת חלק | אחת הדרכים הנכונות ביותר לפַתֵחַ את הבלוג שלכם היא להזמין אחרים ליטול חלק ביצירת התוכן באתר. שימו לב שהמשימה של כתיבת בלוג או כתיבה במתחם דיגיטלי דורשת המון יצירתיות, בצד חשיבה ותכנון, וכן מתבקש שיוטמעו בה נקודות מבט שונות. אוסף האנשים שיכול לתרום לכם לבלוג מבטיח שיחדרו למרכז התוכן שלכם כיווני חשיבה שונים, נקודות מבט שונות ובכך תייצרו רשומון של דעות על עולם התוכן שלכם. יתר על כן – קולות אחרים תמיד מעודדים “לפתוח את הראש” לכיוונים חדשים בהמשך הדרך ואף להעביר את התוכן שהתכוונתם לכתוב למסלול חדש. פוסטים קבוצתיים המציגים נקודות מבט שונות על נושא מוגדר, פוסטים אורחים – אם כבודדים או כחלק מסדרה מתמשכת; מצגות שמשכללות עולם תוכן אותו תרצו להציף – כל אלו יכולים לשנות מקצה לקצה את איכות ההגשה של התוכן, את נפחו ואת מהותו.

חשיבה פשוטה | צריך להבין שלפעמים בשל הניסיון שלנו “להביא” תוכן איכותי אנחנו מעט מסתבכים, כך גם בכל דבר בחיים, ועל אחת כמה וכמה בהעברת ערך. חוכמת הפשטות תורמת המון ומנחה אתכם לעשות את הדבר הנכון. חשבו על דברים שאתם יודעים לעשות, מכירים היטב – פרקו אותם לתתי נושאים ותציגו את הידע שלכם בפשטות אל שולחן הדיונים הווירטואלי שאתם מקיימים ברשת. עצם העברת המסר, הרחבת הידע, שיתוף בתובנה – בייחוד בליוויַת טיפ מועיל – הרבה פעמים יכול למלא בדיוק את הדבר שחסר לאחרים – והוא המעשה שייחשב בבחינת העברת ערך אמיתי. ייטב מאוד אם לפני שאתם דוהרים קדימה תיקחו את עצמכם טיפה לאחור ותנסו להיכנס לנעליו של הקורא-הצרכן, ולשָׁעֵר – מה יגרום לו לאמץ את הערך שלכם ומה יעזור לו בפועל.

יַצרו נקודות מבט חדשות לנושאים מדוברים | אמנם מקובל שקהילת הבלוגוספֵירה רוּבָּה ככולה כותבת על אותו נושא בדיוק, למשל פיצ’ר חדש בFacebook, רשת חברתית חדשה, שימושים בכלים דיגיטליים מתקדמים. אישית אני תמיד משתדלת לקחת את הנושא ולגלות דרכו את נקודת מבטי הייחודית והשונה. מוטב לא לשחזר את אותו התוכן אבל כן להתייחס לנושא שכולם מעוניינים לשמוע אודותיו. הפרספקטיבה השונה שאני מביאה על נושא מדובר – אם מצד המגמה הרעיונית ואם מצד התועלת המעשית – מבטיחה לי שרבים ירצו לעיין בכתוב מכיוון שהנושא נמצא בכותרות מחד, ומצד שני – ימצאו בפוסט שלי התייחסות רעננה לאירוע “משופשף”.

נסו קומבינציות בין ערכים שונים יחד וראו מה יוצא | ‘מיקס אנד מאץ’ של שני עולמות תוכן שאינם בהכרח קשורים זה לזה מומלץ כשיטה להפקת תוצר תוכן היברידי מעניין ומקורי. כמו כן – קחו בחשבון שברגע שאתם משאילים עולם תוכן אחד אל תוך עולם התוכן שלכם אתם למעשה מזמינים אופן שונה של הסתכלות ומבט על הנושא. אם למשל אתם עוסקים בעולם הפיננסים ותבחרו להנגיש אותו לאחרים ולהגישו דרך נקודת מבט של אופנה – תמצאו את עצמכם חושבים אחרת על המנגנון הכספי ה”יבש” והקשיח. עולם האופנה יכול להבליט לכם את הטרנדים, את הכפיפות לעונות השנה, את הצבע האופייני בו נצבעים הדברים בהתאם לקהלי היעד השונים בין אם נשים, גברים או ילדים. כל אלו למעשה יכולים לזַמן לכם דרך רעננה להנגשת התוכן הודות לצבעוניות שאתם מכניסים בתוכו. כמו כן, החידוש באופן ודאי יאיר עליכם מזווית תאורה אחרת – מבודלת ומושכת יותר מהמתחרים.

שקלו דרכים שונות להצגת תכנים | חשוב מאוד לשמור על ראש פתוח. התוכן אינו מוגבל רק לטקסט באופן בלעדי – אתם יכולים לשלב בתוכו עוד מיצגים חזותיים, שאף הם בגדר פוסטים : מצגות, סרטוני וידיאו, תמונות ואפילו ללכת רחוק ולייצר אינפוגרפיקות הממחישות את המסרים שלכם במדגם חזותי. חשבו בהגיון אחר, חשבו מחוץ לקופסא – כי התוכן אינו תסתכם כאמור רק במה שאנחנו כותבים אלא הוא מתבטא גם בצורה שבה יוּגַשׁ. הרבה מאוד פעמים שיבוץ הוידיאו, כמו גם תמונה או אודיו בכוחו להפיק אפקט של קשב שונה לחלוטין מזה שמשיג טקסט. כמו כן – שילוב מסמכי PDF מאומבדים יכול לשדר שיש פה תוכן עם עומק ועם הרבה עוצמה, ושֶׁעַל כן ראוי בהחלט להיכנס אל האתר ולהתייחס אליו כאל ארגז כלים לעבודה.

אל תפחדו להציע תכנים שהפצתם בעבר בדרך ייחודית ומחודשת | תבחנו תכנים מתוך רשימות שחיברתם בעבר על עולמות התוכן שלכם. לפעמים רענון של תוכן במבט על האסקלציה שהוא עבר, והצבעה על החידושים שנוספו לנושא יכולים להפוך אותו שוב לרלוונטי באֶפֶס זמן. כמו כן, קחו בחשבון שלפעמים הגשת תוכן שיצרתם בעבר מזווית שונה או בעיצוב מקורי יכולה למעשה להפוך אותו לתוכן חדש ואטרקטיבי. באותה מידה – אתם יכולים “לארוז” תכנים ישנים שלכם ולמדר אותם על פי חלוקה חדשה בצורה שמנגישה תוכן רלוונטי בהתאם לקהל היעד. למשל : בראש השנה האחרון אספתי עשרה פוסטים שכתבתי במהלך השנה – ארזתי אותם כפוסט המאגד תכנים שראויים לעיון חוזר – ובכך למעשה יצרתי פוסט חדש הנשען על תכנים שאישית הערכתי כטובים ומועילים באותה מידה בעבר ובהווה.

הפכו תוכן שכתבתם לתוכן “גרעיני” | חשבו על תכנים שהשקעתם בהם וכבר כתבתם עליהם, העובדה שהתוכן נכתב ופורסם לא אומרת שמיציתם את הנושא. עכשיו, אחרי שלמעשה עשיתם אינטרוספקציה לסוגיה – תוכלו לפרק אותה לגורמים ולבדוק מה למעשה מן הראוי לפַתֵחַ ולהרחיב מבין תַתֵי הנושאים של הסוגיה ולהוסיף עליה עוד ממד עומק. אמחיש את הדברים בדוגמה אישית: חיברתי בעבר פוסט שנושאו – “איך לכתוב פוסט”. במחשבה יותר מעמיקה נוכחתי שזה עולם שלם שראוי להרחיב עליו את הדיבור – הָחֵל בסוגי התוכן ובדרכים להנגשת התוכן, ועד אופן החלוקה של הפוסט מבחינה ויזואלית ועוד כָּהֵנָה וְכָהֵנָה… כל ההסתעפויות אלו למעשה מרחיבות ומחזקות את הערך הגרעיני של הנושא ובכך פותחים שער ליצירת תכנים ערכיים נוספים, הנחוצים להשלמת המקור.

“אצרו” תוכן מדהים של אחרים | קחו בחשבון שהמילה אוצרוּת אכן “אוצרת” בתוכה רעיון ענק – האפשרות שלכם כגוף תוכן, שהוא בגדר אינסטנציה מול קוראים נאמנים, לעשות שירות ולהביא תכנים בהם אתם נפגשים ברשת, מכל רחבי העולם. המסירה יכולה לשרת את כולם כאקט מנצח בשני הכיוונים. מחד – אוצרוּת של תוכן משובח בבלוג שלכם מאפשרת לכם להנגיש לאחרים את מקורות המידע שלכם במרב השקיפות, ומאידך – מאפשרת גם לאחרים ליהנות מהתחקירים שלכם ומהידע שאותו צברתם לאורך הזמן.

לסיכום | אין דבר חשוב בעיני יותר מִזֶה שאציג כאן כמילת סיכום – והוא למעשה אופייני לחוויית המרחב הדיגיטלי בכל הצעדים אותם תנקטו תוך כדי עבודה, עשייה ויזום. הכי חשוב – שתיהנו !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.