אינני נוהגת לכתוב פוסטים על כנסים בארץ, ולבטח לא אופייני לי לסקור השקות של מוצרים. אך למרות זאת, התמה של האירוע של מיקרוסופט שהתקיים ביום שני ה5.11 בגני התערוכה – Discovery 2012 – גירתה אותי לכתוב את הפוסט הזה, וגרמה לי – כמו שאני אוהבת – לחשוב שעות נוספות. קראתי לפוסט לגלות את 2013 כי הוא משקף את היחס שלי לגילוי, ואת המגמה שאני רוצה להעביר אליכם הלאה – הצורך והנכונות שלי לגלות. הפוסט הזה ידבר על פתיחות, שמַשְׁמָעָה – הרצון לגעת, להתנסות ולא לפחד משינויים. מטרתו להמריץ אתכם להשלים עם כך שהעולם המקוּוָן מלא בהפתעות ולאור זאת התפקיד שלנו בסיפור הוא לגלות אותם בחפץ לב.
באתי “בתאכלס” לראות את סטיב באלמר אבל את התובנות האמיתיות שלי דווקא קיבלתי ממקום אחר, מסמנכ”לית השיווק של מיקרוסופט ישראל – סיגל, אשר הציגה את האמירה שלה לגבי העולם הזה והתפתחותו בהקשרים הטכנולוגים והתמורה שלהם לחיינו. בכוונתי לקחת את האמירות שלה ולפרק אותן טיפה לגורמים על מנת שישמשו עבורכם כמקור השראה. התמה של הכנס : תגלית תהיה גם התמה של הפוסט הזה, כשהוא מהול במבחר אמירות מעניינות מפיה של סמנכ”לית השיווק מעל הבמה.
הצורך לחיות במספר מימדים בו זמנית אמנם אינו חדש – אך בימינו הוא הולך ומתעצם. וחשוב שנגבש תפישת עולם חדשה אשר מדגישה כי הטכנולוגיה נועדה לשרת את האדם ולא להתמקד בשכלולים לשמם. ישנן הרבה מאוד הזדמנויות חדשות בעבודה ובחיים האישיים.
אנחנו חיים במציאות גלובאלית שמתבטאת בשאיפה להתנהל בעולם נטול גבולות – אין באמת הפרדה ברורה בין עבודה לבין החיים האישיים, אין הפרדה ברורה בין מדינות, שכבות גיל או שכבות סוציו- אקונומיות שונות, כך שכיום הן יכולות “להתערבב” במציאות החדשה. הסרת הגבולות יוצרת קרקע פורה להזדמנויות חדשות ומציבה אתגרים חדשים גם לגופים עסקיים וגם, במידה לא פחותה, לאנשים פרטיים. רצוי אם כך להנות מההזדמנות ולא להישאר תקועים בפרדיגמה המיושנת אלא לטפח את היכולת שלנו להסתכל על הדברים באופן חדש ולהצטייד בכלים שיַקנו לנו אפשרות אמיתית להתפתח.
זה עולם של Multi Screens והכל נמצא בענן ונגיש בכל המסכים – עובדה שהופכת את הויכוח על “האם הPC מת” לבלתי רלוונטי, המשמעות של הפתרונות החדשים נעוצה בהופעת שטיח דיגיטלי חדש שהוא “שלי” ואני מסוגל לראות אותו מטאבלט, סלולר או PC. המסך הופך לכלי עזר ולא למהות משוכללת בפני עצמה – והמרכיב המרכזי הוא ה”קנבס” של התכנים שלי שנגיש לי בכל נקודת זמן מהנקודה האחרונה בה עצרתי ובכל “טרמינל מסכי” בו אבחר לעצור.
זה עולם נייד יותר ואישי יותר – וחשוב להבין שלשם המשתמשים מובילים ! אנשים מעוניינים באפשרות להיות זמינים ולתקשר בכל נקודה בזמן – ולרכז את הפעילות שלהם בצורה שמקלה עליהם בביצוע מגוון הפעולות להן הם רגילים.
ממה אם כך יש להתרגש ואיפה אני רואה את ההזדמנות ? אני רואה את השינוי ואת הבשורה בגישת הWindows 8 כי לטעמי – יש משהו מרגש ושונה בתפישת העולם החדשה שמיקרוסופט מבשרת. מיקרוסופט אוהבים לדבר על הוינדוס שמונה כפיתוח שמגדיר מחדש את חווית הגולש כתמונת עולם רעננה – Reimagined ויש בכך מידה גדולה של אמת. האפשרות שניתנת בידי הגולשים והמפתחים להיחשף לסביבת פיתוח נוחה ולייצר חוויה זהה במסכים שונים ובמכשירים שונים קובעת סטנדרט חדש. היא בעצם קוראת תגר על תפישת העולם של הiOS ויחד עם השינוי היא מעצבת מחדש את הלוק & פיל של הגולש.
בעיני, גישת הlive tiles מעלה את הגולש לרף חדש שהופך את המסך בו הוא נמצא למרכז התקשורת ולמוקד החיים של התוכן שלו. כל גישת הטאץ’ משתנה דרך התפישה הזו כי למעשה כבר אין זה משנה מאיפה מגיע התוכן – הוא “מהונדס” ומפורמט בהתאמה לצרכים האפקטיביים – והוא בהחלט פרסונאלי. במציאות של היום כשארגונים מבינים שהם צריכים לאמץ את גישת האומניצ’אנלס ולתת ללקוח חוויה אחידה לא משום שהם רוצים בכך – אלא כי לכך הלקוח מצפה – המענה של מיקרוסופט בהחלט עשה כאן כברת דרך בצורה הנכונה. מחקרים מראים כי הצרכנים מצפים לפשטות, לאחידות, תוך גישה ישירה וקלה למכלול פעולות. (מי שרוצה לקרוא על הנושא המפורט באריכות יכול לקרוא את הפוסט הבא – Link )
העובדה שהWindows 8 מציג הרבה מעבר לתכנים סטאטיים – ושֶׁכל משבצת תוכן במסגרת הtiles רוחשת חיים, משנה את דרך השימוש המורגלת, ומחזקת את הקישוריות שלנו לסביבת העבודה. באופן זה הופך “צג הקנבס” שעל שולחן העבודה שלנו לדבר העיקרי, שמייתר כל שיחה שנוגעת למירוץ הטכנולוגי (איזה מכשיר עדיף ומה יחליף את מה). הגורם שמקבל חשיבות עליונה הוא החוויה של הגולש והאפשרות שלו לפגוש את החוויה הזו בכל מימד ובכל מסך בו הוא בוחר. זוהי גישה ששמה את הלקוח במרכז !
מילת סיכום. צירפתי לכם את סרטון ה”בקרוב” של הוינדוס שמונה – מי מכם שלא חווה עדיין את החוויה הזו מוזמן לראות איך מוצגת תפישת מיקרוסופט החדשה ולחוות בעצמו את השינוי.