את הרשומה הנוכחית אני מקדישה, לכל האנשים כמוני שסובלים מכמויות של ספאם ותוכן לא רלוונטי שמגיעים ממותגים שונים בארץ ובעולם. כולי תקווה, שאחרי שתקשיבו ותקראו את הדברים תחשבו שוב על אסטרטגיית התוכן שלכם במייל! כן, כן, אני מאמינה שזו צריכה להיות אסטרטגית תוכן לכל דבר ועניין, ונדרש מכם לתכנן את פיד המיילים כמו יוצר תוכן, פאבלישר שיוצא מהערך ולא מתוך ההרגל של “בומברדינג” תכנים פרסומים, מכירתיים ובעיקר לא מעניינים.
סקר מחודש אוגוסט 2020 על אימיילים שערכו- SurveyMonkey מצא ממצאים מעניינים על צרכנים בארה”ב, ואיך הם מתייחסים לשיווק במייל. למעשה, כששואלים אילו תכנים והצעות על מוצרים באימייל יעניינו אנשים, 59.4% עונים כי אם יציעו להם מוצרים שמבוססים על רכישות העבר שלהם זה יעניין אותם, זאת בהשוואה לרק 22.7% שאומרים שירכשו משהו אם פשוט יציעו להם מוצרים חדשים על המדף. – המשמעות של האמירה הזו, היא שלסיפור הפרסונאלי יש עוצמה, ואנשים רוצים שתתייחסו למדיה הקרובה ביותר אלינו, ואל תיבת המייל שהיא אישית- באופן אישי!
מה שחשוב בעיקר עבור צרכנים הוא הרלוונטיות, הטבות אישיות והזדמנויות שקשורות אלינו. גם כשמישהו משווק באימייל בצורה הטובה ביותר, הצרכן שלכם עשוי לא לשתף פעולה אם אתם לא לוקחים בחשבון מה משנה לו. שימו לב לסיגנל האדום הגדול שבשקף הבא, 45 אחוז לא עושים שום פעולה כשהם מקבלים אימייל שמקדם מוצרים. נכון, אתם יכולים לדפדף את זה ולהסתכל על חצי הכוס המלאה, על אלו שנכנסו לאתר מתוך המייל, אלו שרכשו 12 אחוז ועוד- אבל בעיני כשחצי מהמשתמשים לא מגיבים לכם זה בפועל אומר שאתם פשוט לא מעניינים! לא חבל על בניית כלי כל כך משמעותי, וגישה ישירה אל הלקוח עם אחוזי הצלחה כל כך נמוכים?
אני חושבת שמותגים צריכים להיות ביקורתיים על עצמם, ועל מה שהם משתפים באימייל, צריך לחשוב מה מהווה באמת הזדמנות- מה גורם לאנשים לעשות “אנססקרייב” או יותר גרוע- פשוט להתעלם מאיתנו.
מותגים צריכים להיות יותר חכמים בתוכן שהם יוצרים, בעיני התוכן של מותגים חייב להיות ערבוב בין הצד המכירתי שכמה שיהיה יותר מבוסס על התנהגויות העבר יהפוך למדויק יותר, ויחד עם זאת חשיבה על תכנים רכים שיכולים לעזור למנף את הסיפור של המותג ועולם התוכן שלו. אני קוראת לזה כבר הרבה שנים – “מהשראה למכירה”, וממש כמו שאתם אוצרים בצורה חכמה את הפיד שלכם באינסטגרם (לפחות כך אני מקווה שאתם עושים) תוכן באימייל חייב להיות מתוכנן ומחושב כמו מדיה לכל דבר ועניין, ולא כמו כלי “בומברדינג” של מסרים פרסומיים שהרבה פעמים לא מדברים אל אף אחד.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.