Facebook & Instagram | Strength from Differences

FI1

מחקר שנערך בקרב משתמשים על התפיסה שלהם לגבי חברות טכנולוגיות מציף נתונים מעניינים, אחת הנקודות מחדדת כי משתמשים תופסים את פייסבוק ואינסטגרם כפלטפורמות עם הבדלים גדולים, למרות ששתי החברות נמצאות בבעלות פייסבוק. ההבחנה הזו והשוני שאנשים רואים בשתי הפלטפורמות יכולה להיות סוג של הבטחה ליכולת של כל אחת להתפתח ולצמוח בזירה של השיווק והפרסום. למי שרוצה לקרוא את המחקר המלא, רצ”ב לינק- Link.

bii consumer perception of facebook and instagram fb ig

יותר מ-62 אחוז מהעונים למחקר אומרים- כי לדעתם פייסבוק ואינסטגרם מייצגות-Use Case שונה, הרבה מהעונים (45 אחוז) אומרים כי הם מאמינים ששתי הפלטפורמות מטרגטות ופונות לקהלים שונים. משתמשים חושבים כי אינסטגרם פונה יותר לקהלים צעירים, בעוד שפייסבוק פונה לטווח רחב של גילאים ממשתמשי האינטרנט, ניתן לראות נתונים מחקרים שתומכים את החשיבה הזו גם במחקר שנערך באמצעות- Pew ומציג את השוני והבידול בין הרשתות החברתיות- Linkbii facebook and instagram user demographics fb ig

בזמן הצגת הדוח”ות הכספיים של פייסבוק לרבעון האחרון של 2016, מארק צוקרברג דיבר על ההבדל בין המוצרים השונים, והשוני בין אינסטגרם ופייסבוק :

אופי החברים שונה, ישנו שוני בסושייל גרף בין המשתמשים (סושייל גרף הינו עולם ההקשרים- בין הנטוורק ליוזרים) אינסטגרם על פי צוקרברג מהווה מודל של עוקבים- Follow Model, בעוד שפייסבוק מהווה מודל של יחסים דּוּ-כִּוּוּנִי וחברות, כתוצאה מכך הרבה מהתוכן של אינסטגרם הינו פומבי כי היא מתנהגת יותר כמדיה בעוד שבפייסבוק חלק מהתוכן מהווה כ-Dark Social שכן אנשים נמצאים בקשר דו כיווני ויוצרים אינטראקציות שמתחילות בפיסבוק וממשיכות למסנג’ר וכך הלאה.

סוגי הפוסטים גם הם שונים, אינסטגרם הינה פלטפורמה ברובה מאוד ויזואלית של תמונות ווידיאו, בעוד שפייסבוק נשענת גם על- טקסט, חדשות, לינקים וגם אצלה כמובן ישנו תוכן ויזואלי ותוכן וידיאו. ההבדלים הללו יכולים להוביל לכך ששתי הפלטפורמות יכולות להפוך לכאלו שמשלימות אחת את השניה ולא בהכרח עושות קניבליזציה אחת לשניה, מה שאומר שהצמיחה של המשתמשים והמעורבות בכל פלטפורמה יכולה להיות מובלת בכל אחת מהן מבלי שהן תפגענה אחת בשניה.

bii facebook ad revenue q3 2017 fb

משתמשים מאמינים שפיסבוק ואינסטגרם משרתות דברים שונים, וההבנה הזו יכולה לעזור מאוד לעסקי הפרסום של פייסבוק- זה מידע שאומר שמפרסמים יכולים לגשת אל כל אחת מהפלטפורמות באופן שונה ולבנות קמפיינים שעושים-Complementary בין הפלטפורמות- בכך פייסבוק עושה ריץ יותר גדול ומהווה סוג של עיטוף לצרכים של המפרסמים כי היא נוגעת בצרכנים בפורמאטים שונים ומייצרת סביבת עבודה של פרסום עבורם-Advertising Environments. אם המדיום הוא באמת המסר, אז פייסבוק כפי הנראה שולטת בשני יעדים מעניינים מאוד שמשלימים אחד את השני במדיה והופכים להיות פוקל פוינט חשוב ביותר עבור המפרסמים בפניה לקהלים שונים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.