Facial Recognition Systems

8899

היום בו הטכנולוגיה מתחילה לתפוש חלק נכבד  בחיינו, והוא היום בו המותגים מסחריים מתחילים לשחק בה ולחפש מה לעשות איתה, אפשר לומר במילים אחרות כבעלי האינטרס מוצאים בה ערך כלכלי עם השפעה משמעותית על הצרכן- זה הופך לאמיתי. הפעם, אני רוצה להתעכב אתכם על טכנולוגיות זיהוי הפנים. אמנם אין מדובר בטכנולוגיה חדשה אבל יש אותות ברורים שזמן הפריחה שלה מתקרב אלינו. רק לאחרונה הטכנולוגיה הזו הפכה להיות לפומבית יותר. אינטל למשל היא שחקן משמעותי שמנסה להחדיר את הרעיון במסגרת שירותי המסך שלנו- כולל הטלוויזיה, כחלק מחוויית הצריכה הפרסונאלית שלנו, כפי שתוכלו לראות בסרטון המצורף שלקוח מאתר החברה .

 טכנולוגית הFacial Recognition יכולה ממש להפוך את כל החוויה שלנו לפרסונאלית. ביכולתה לזהות אדם מסוים מתוך קהל ולהתאים לו את המסרים הרצויים. כך למעשה ניתן להסב את המסך ל”לוח חי” שמתכתב עם האדם הספציפי ושולח לו התראות בהתאם לאישיותו ולהתנהגות שלו. זו למעשה טכנולוגיה פעילה שעוברת כיום ניסויים בעשרות חנויות ובתי מלון ברחבי בריטניה, ארה”ב, וביבשת אסיה היא אפילו השתלבה במערך התשלומים על ידי חברות שפיתחו אפשרות לזהות את פניו של הלקוח בזמן הרכישה ולעשות צ’ק אאוט מנקודת המכירה- כל מה שצריך הוא להראות את הפנים.

הצעד הבא של הטכנולוגיה הזו “פולש” אל עולם הרגשותכבר היום ישנם קמעונאים שבוחנים מערכות שמסוגלות לנתח מספר נתוני דטה- כולל כרטיס המועדון של הלקוח. וכך, בעזרת טכנולוגיות של Emotion Recognition ניתן להתאים באופן מדויק את המסר הרצוי ללקוח על פי היסטורית השימושים שלו, פרטי המועדון ועל פי מצב רוחו הנוכחי- emotion recognition. מנקודת המבט של העסק נוכל למשל לנתח את תגובת הלקוח על פי מצב רוחו, ואם הוא לא מחייך-  הדבר משתקף במערכת ועל סמך זה היא יכולה לנתח את היחס בין מצב הרוח לבין היקף הרכישה של מוצרי טיפוח. המסך יכול להציע לה על פי הניתוח הזה מוצר מסוים שיתאים למצב רוחה של הלקוחה, או לחילופין להציג על המסך תמונה שיכולה להעלות את החיוך על שפתיה ובכך להשפיע על מצב רוחה בדרכה לקניות. החיבור בין ניתוח מצבי הרוח לבין זיהוי הפנים של הלקוח באמצעות טכנולוגיות מתקדמות- יכול לתפקד ברצפת המכירה הקמעונאית כמפה שניתנת לניתוח – ממש כמו כלי האנליטיקס שקיימים ברשת – גוגל אנליטיקס ודוֹמֶיהָ. בעזרת כלי ניתוח הולמים חווית הצריכה תוכל להיות מותאמת במדויק, ולהוביל בפועל להגדלת נתח ארנק עבור הקמעונאי  !

צירפתי לכם בסיום הרשומה דוגמא שמיטִיבה להמחיש איך נראית טכנולוגיה אשר יודעת לזהות את הפנים שלנו בשילוב עם מצב הרוח שלנו. אכן קצת מפחיד, אח גדול- אך מצד שני גם מייצר הזדמנות חדשה ורבת עוצמה עבור סוחרים חכמים שיזדרזו להטמיע טכנולוגיות מסוג זה ולהשביח את חווית הצריכה בצורה הקולעת ביותר לשביעות רצונו של הלקוח.

.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.