Google Assistant

google-home-google-assistant

Google יצאו בהשקה חגיגית לפני כמה שבועות- הכוללת פליליסט שלם של מוצרים שירותים וחדשנויות- אותן היא “שופכת” אל השוק זאת בתחילת חודש אוקטובר 2016, ברשומה הנוכחית אתמקד בדבר המשמעותי ביותר והוא- העוזר הדיגיטלי של גוגל אשר אמור להיות מוטמע כחלק אינטגראלי מכל אותם הדברים שGoogle שמה על המסילה והתחילה להסיע קדימה.

trends-new-2016

מנכ”ל החברה Sundar Pichai– הגדיר (וזו לא הפעם הראשונה) שהוא מאמין שעולם הטכנולוגיה מתפתח ועובר מ-“Mobile First” ל- “AI-first”. בינה מלאכותית על פי סונדאר פיצ’אי תהיה בלב של המאמצים של גוגל ותוביל את השינוי של החברה וזאת באמצעות פיצ’רים של AI כמו-Google Assistant, מדובר באחד הפיתוחים המשמעותים ביותר בכל אותם הדברים שהיא משיקה ובכל השירותים שGoogle מציעה מהיום והלאה, האמירה הגורסת והגורפת הינה שבינה מלאכותית ו- Google Assistant יהיו בכל מקום ובכל דבר.

בתקופה האחרונה אנחנו שומעים הרבה מאוד על בינה מלאכותית, אבל פיצ’אי מאתגר את האמירה בכך שהוא גורס שפיתוחים אחרונים של- NLP מאפשרים לתוכנות מבוססות בינה מלאכותית להפוך ולהיות יותר קונטקסטואליות והרבה יותר מועילות מאי פעם. חשוב רק להדגיש כי למרות הקידמה זה עדיין רחוק מלהיות מושלם- Google Assistant גם כן נמצא רק בתחילת דרכו- ואין ספק שמהנקודה הזו צריך להתאפק בסבלנות על מנת שהטכנולוגיה באמת תבשיל ותהיה מסוגלת לעשות את כל אותם החלומות עליהם מדברים כיום בתעשייה.

חשוב גם להבין שככל ש-AI מתפתח התוכנה תבנה אל תוך מכשירים ותהיה באינטרציה עם יותר שירותים, AI לא באמת מועילה עד שהיא לא הופכת להיות ליציבה עם משמעות וערך ברורים למשתמש בין אם זה היוזר העסקי או הפרטי- ואין ספק שגוגל מכוונת אל המשתמשים הפרטים, Google לוקחת צעד גדול אל עבר הרעיון של- Google Assistant על מנת שהוא יהפוך למציאות ססטינבילית בחיים שלנו ולמעשה יוטמע אל לב ליבם של כל השירותים והמוצרים אותם אנחנו פוגשים במרחב הדיגיטל.

Google Assistant יוטמע בתוך המכשירים החדשים של החברה אותם השיקה בתחילת אוקטובר- והתוכנה תעזור להפעיל את מכשירי הסלולר החדשים- Pixel כמו כן את העוזר הדיגיטלי- Google Home.

אבל גוגל רוצה שהיכולת של Google Assistant תהיה מוטמעת בהרבה מכשירים שונים נוספים על מנת שכולם יוכלו להשתמש בשירות- ולכן בשלב השני היא תהיה נגישה גם למכשירים צד שלישי שאינם בבעולתה של החברה ובכך היא תוכך להפוך את הטכנולוגיה שבבעלותה לUbiquitous.

כמו כן, גוגל תרצה בעתיד להטמיע את הטכנולוגיה בטכנולוגיות ובשירותים שונים על מנת להפוך את הבינה המלאכותית שלה לשימושית עבור כמה שיותר משתמשים ולאפשר לטכנולוגיה לעזור בכמה שיותר פעולות. גוגל תאפשר את הגישה לGoogle Assistant לאפליקציות ושירותים דיגיטלים עבור מפתחים וזאת מתוכנן לדצמבר השנה. תחשבו למשל שהעוזר יכול להיות מוטמע בשירותים כמו Uber ולהזמין לנו מוניות או לספק לנו מידע על הצעות שונות של החברה ממש כמו עובד אינטגרטיבי של המותג.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.