Great Facebook Pages

3446448405יש משהו מעורר השראה- ביציאה ל”טיול” בקהילות שונות בFacebook בכדי לראות איך מותגים מסוגים שונים מנהלים את השיח ואת האינטראקציות המתקיימות בנכסים שלהם. מסיבה זאת- מידי כמה חודשים אני מחליטה לצאת למסע הדיגיטלי בזירת הFacebook וללקט מבחר דוגמאות שיכולות לתת לכם השראה ולהנחות אתכם בניהול הקהילות שלכם. הפעם, החלטתי למקד את החיפוש סביב קהילות של מותגים שמתכוונים בבירור להוביל להגברת הסחר, בין אם מדובר באתרי סחר אלקטרוני, בפלטפורמות  של סחר אלקטרוני או בכל סביבת סחר  באקו סיסטם הדיגיטלי. מכל קהילה כזאת אציג בפניכם את הרעיונות המשמעותיים שלדעתי כדאי לכם לאמץ ואוסיף את שם הקהילה בלינק שיאפשר לכם לסייר בתוכה בעצמכם. 

eBags | חנות און ליין למכירת תיקים שלמעשה משתמשת בFacebook לצורך הפצת הקולקציה שלה- הרעיון שעליו נבנה העמוד הינו לספר סיפורים שונים על תיקים נבחרים באמצעות הסטאטוסים שהם מעלים על בסיס קבוע. לכל תיק ותיק מוקדש סיפור משלו תוך שימוש בהאנשה. זו למעשה דרך מקסימה להציג קטלוג מוצרים חי ומבוסס סושייל שמאפשר לאנשים למצוא את מבוקשם ביתר קלות. לתפישתי הפעילות שמתקיימת בעמוד הזה רוכבת על התובנה של הגילוי הצרכני, בהגשת מנות קטנות בפיד שבכוחן להשפיע על החלטות הצריכה שלנו בסושייל.

10

Shopify | שופיפיי היא אחת מפלטפורמות הסחר האלקטרוני הפופולאריות ביותר בעולם, המאפשרת לעסקים זעירים וקטנים לפתוח נוכחות של סחר אלקטרוני בקלות ובמהירות. העמוד שלה מבוסס על מסירת תוכן מועשר בידע הנחוץ עבור עסקים שרוצים לעבוד בסחר אלקטרוני. יש בעמוד המון טיפים קטנים שמאפשרים לכל אחד נגישות למידע עדכני על עולם הסחר, הדיגיטל והרשתות החברתיות. 

9

Snapple | מותג של תה ומיצים ששייך לדר’ פפר- שמשתמש בקהילה הפייסבוקית שלו בצורה ייחודית. הם ממש המציאו שפת מונחים תואמת סביב Snapple שממחישה לגולשים איך התה והמיצים יכולים להשתלב בחיינו בכל דקה במשך היום. שווה להתעכב על העמוד הזה כי מי שאחראי לתוכן האטרקטיבי שלו הוא אכן מספר סיפורים מטיבעו. הכל נעשה בפשטות ויחד עם זאת גם בהקפדה על סוג המסרים שנועדו להשפיע הלכה למעשה על איכות חיינו.

8

Trunk Club | חנות סחר אלקטרוני מדליקה שמוכרת בגדים לגברים על בסיס ססקרייבל לקופסת הפתעה. החברה משתמשת בעמוד הפייסבוקי שלה ליצירת גירויים- באמצעות תמונות מהממות של בדים, דגמי בגדים ולבוש מעוצב. כל העמוד משרת את הצרכן כמקור השראה אסתטי, עם טיפים קטנים לגברים על מנת לדרבן אותם להתלבש בטעם. 

7

Domino’s Pizza | אין ספק שדומינוס פיצה העולמית יודעת איך לעבוד בדיגיטל ומראה זאת במגוון לא מבוטל של עשייה אינטנסיבית. בעמוד הסושייל שלהם הם מחזקים את המסר של כדאיות ההזמנה באון ליין, ולשם כך הם בנו שפה אינפוגרפית ייחודית לדומינוס שמובילה את רוב הסטאטוסים שהם מעלים. כל סטאטוס מחזק את הערך הכלכלי שמתקבל בהזמנה מדומינוס-  זוהי הנחת עבודה נבונה וקולעת לציפיות הגולשים, שכן בראש ההעדפות שלהם ביחס לרכישה באון ליין הם ישמחו לקבל הצעות ייחודיות שמופיעות להם בפיד. והנה דומינוס עושה זאת גם בעיצוב המקורי וגם בתוכן ההגשה תוך דבקות במטרה של הבאת ערך כלכלי קונסיסטנטי לגולשים.

6

Target | קמעונאית הענק האמריקאית טרגט יוצרת האשטגים של הצעות ערך ייחודיות לאוהדים שלה בFacebook על בסיס קבוע. על ידי שימוש בהאשטאג היא יוצרת שפה ייחודית – עם רמת תוכן איכותי שמיועד למועדון הVIP שלה בסושייל. 

5

App Store | האפסטור של אפל מנהלים עמוד ענק ומוקפד שמעלה באופן קבוע את סיפור האפליקציות ששווה לנו להיחשף אליהן. חשוב לציין שהמוטו של העמוד הינו לתת ראשוניות לגולשים בFacebook לקבלת מידע על אפליקציות שניתן בחינם לזמן קצוב. הם גם עורכים באופן קבוע סקרים קצרים שבמסגרתם נישאלים הגולשים מה הן ההעדפות שלהם באפליקציות שונות ולאור התוצאות הם מחליפים בפועל את סולם העדיפויות בַּדֵירוג של האפליקציות בחנות עצמה.

4

99designs | מרקט פלייס למעצבים שמאפשר להם להיות נגישים לכלים, להדמנויות, ולידע עדכני. האתר עובד מאוד חזק על ביסוס קהילה של אנשי עיצוב שבמסגרתה יוכלו להכיר אחד את השני ולהיחשף להזדמנויות חדשות- בין אם הדבר מתבטא בכלים, בהצעות עבודה, במבצעים ועוד. כמו כן הקהילה נוהגת באופן קבוע לקיים פעילויות שמקרבות את חברי הקבוצה זה לזה. 

3

Walmart |  וואלמרט הינו אחד מעמודי הFacebook המרשימים ביותר. והוא מחבר בין הצעות ערך לוקאליות וייחודיות לאנשי הקהילה. זוהי אסטרטגיית הערך שמובילה את וואלמרט מתחילת דרכה בFacebook והיא מקפידה לשמור על הקו המנחה של יצירת ערך כלכלי ההולך ומתפתח בכל תקופת קיומה. שווה בהחלט לעקוב אחר המהלך, להתרשם מאיכותו ולראות איך מותג מסחרי הופך את פייסבוק לכלי המרה (“קונוורז’ן”) הלכה למעשה.

2

Threadless |  קהילת קריאטיב גדולה שמאפשרת לגולשים להיחשף למגוון סגנונות עיצוב של מעצבים שונים. הרעיון הוא לאסוף קבוצת מעצבים ויוצרים שנתמכים בקהילה הזו- כשהגולשים מוזמנים לרכוש ישירות מאתר הסחר של הקהילה שמשווק על בסיס קבוע בFacebook. לטעמי השימוש במדיה החברתית מחזק את המסר של הפעלת קהילה הומוגנית, לשם שיתוף כוחו של היחיד עם כוחה של הקבוצה, ובתיווך עמוד הFacebook הם למעשה “מפיצים” את השמועה כדי שהקהילה תגדל ותתרחב.

1

מילת סיכום, לא נראה לי שהסיור שערכנו כאן יחתום את ביקורַי בקהילות השונות של Facebook, ולבטח נוכחתם גם אתם שאין סוף ללמידה ולאפשרויות שניתן להיחשף אליהן אם רק ממקדים את המבט לתחום האטרקטיבי הזה. מקווה שאתם, ממש כמוני נהניתם מהסיור ומבטיחה להמשיך ולדווח כשאצא שוב למסע בפעם הבאה  ! 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.