חדשנות בדוגמאות. אני נחשפת יותר ויותר למיזמים ומהלכים חדשניים שאוספים את מירב היתרונות שבחיבור הפורה בין הטכנולוגיה, הגולשים ודרכי השימוש בדיגיטל – חיבור שלמעשה מייצר עבורנו מציאות חדשה. לא כל הדוגמאות שאני נחשפת אליהן קשורות ישירות לעולם השיווק הדיגיטלי ולכן לרוב אני נמנעת מלהציג אותן בבלוג זה – שמתמקד בעיקר בתקשורת שיווקית דיגיטלית. אבל, מצאתי לנכון לערבב לכם ברשומה אחת “תרכיז” שרקוח ממבחר דוגמאות טובות הנובעות מחשיבה חדשנית, שפורצת את הגבולות המוכרים ומנגישה לנו מפת מציאות חדשה. אעבור אתכם על עשר הדוגמאות ואני מקווה שהן תהוֵוינה עבורכם מקור להשראה !
דוגמא ראשונה | אחת הבעיות הגדולות של העלאת תמונות ברשת נובעת מכך שבקלות אפשר לנתק את התמונה מהקונטקסט המקורי שלה, במיוחד כשגולשים משתפים את התמונה בלי לציין את המקור. אתר שהוקם על מנת לפתור את הבעיה הזו קרוי בשם : CrowdSend. האתר מעודד יוזרים לפתוח יוזר באתר עצמו, להעלות תמונות שלא ידוע מה מקורן ולשאול בקהילת הדיגיטל מי מכיר ומי יודע.
דוגמא שנייה | שימוש בטכנולוגיה שרגישה לתנועות שלנו מול מסך – על מנת להבין איך לקוחות מנהלים אינטראקציה עם מוצרים. במטרה לעשות זאת עבור חברות דיגיטל PredictGaze , הופעל יישום שמאפשר לחברות תוכן לתת ללקוחות להשתמש בטכנולוגית ג’סטר ליצירת אינטראקציה. כרגע הפלטפורמה תומכת זיהוי פנים וזיהוי תנועות ידיים. ובכך ניתן ליוזרים לעבור על תוכן על ידי הנעת העיניים בלבד, או להפסיק את המוזיקה על ידי תנועת חיקוי לסימן ההשתקה ששש… עם האצבע על השפתיים. כך גם לגבי עצירת סרט על ידי יציאה מהחדר. בכך למעשה לקוחות זוכים בחווית שימוש אינטראקטיבית, חדשנית יותר ועוצמתית יותר.
דוגמא שלישית | פלטפורמה שהופכת את השימוש במצלמות לכלי ששולט בתנועות ומגיב להן, פרויקט הIntera אשר נוסה בבית חולים בברזיל עוזר לרופאים לשלוט בתנועות שלהם מול מסך ולהשפיע על מה שרואים כולל שמירת הצילומים מחדר הניתוח שמאפשרת לרופאים להיחשף לפעילות קודמת וללמוד מהנעשה. הרעיון של הפרויקט הינו להביא את חדרי הניתוח למקום חדש דרך האפשרויות הדיגיטליות והם משתמשים למעשה ב”קינטקט” של מיקרוסופט כדי לזַמֵן לרופאים את האפשרות לשלוט בתכנים באמצעות דיספלי של מחשב או איפד ללא מגע ידיים, והכל כתגובה לתנועה. כך למעשה הרופא נחשף לתוכן במסך מרכזי גדול שעומד במרכז החדר ויכול לראות תמונות X ray– לקבל פרטים שונים על הניתוח תוך כדי, מבלי להפסיד זמן פיתוח ומבלי שיצטרך להסיר את הכפפות.
דוגמא רביעית | חברה קמעונאית לרהיטים – מביאה לנו חדשנות פשוטה וחכמה דרך קופסאות, ומאפשרת ללקוחות שנאמנים לה לקבל קופסאות ממותגות שהופכות בעצמן לרהיטים. חכם, ירוק , “יוצא מהקופסא” מפתיע, מעביר ערך ולא פחות חשוב – ירוק !
דוגמא חמישית | אפליקציית איפון חדשה יחסית שמספקת מתפרצות של חדשות כטיקר פרסונאלי – בנויה ספציפית להתקיים רק במובייל. היא יושבת על התובנה שאנשים רואים יותר ויותר חדשות וכותרות דרך המובייל – הכל מנוהל ונראה מותאם לתרבות “הטייק אוויי” בה אנחנו חיים – Circa.
דוגמא שישית | אפליקציה שמהווה יוטיליטי מדליק לסמראטפונים ומזהה עבורנו מי מתקשר אלינו Call Up – היא יודעת לזהות את המתקשר ולספק לנו מידע עליו היישר מהרשת לפני שנענה, ובכך לחסוך לנו שיחה מיותרת במקרה שהמתקשר אינו רצוי לנו, ומאידך – לדעת קצת יותר על מי שכן וכולי …
דוגמא שביעית | אתר מדליק ביותר עם קונספט פשוט וחכם שיושב על צורך, באפשרות ליפות את כוחם של אחרים לטפל בביטול החתונה שלנו – מתוך הבנה שזהו אקט לא נעים שקורה מִדֵי פעם. כמובן שמתאפשר פה גם הצד היותר סימפטי למיופה הכוח – טיפול בהזמנות לחתונה וניהולה לפרטי פרטים.
דוגמא שמינית | קוקה קולה באנגליה החליטו לייצר כלי שעוזר לנו לשמור על הבאלנס בין אכילה ובריאות – Work It Out Calculator . הרעיון – עם מעט תעוזה ניתַן לנו להבין איזו פעילות גופנית עלינו לבצע על מנת להוריד את הקלוריות שצברנו עם המשקה ששתינו.
דוגמא תשיעית | דוגמא מצוינת שמראה לנו איך האיפד יכול להפוך לכלי שעוזר לנו באדמיניסטרציה ובניהול המשרד – ובמידה מסוימת משרת אותנו כ“מזכירות דיגיטלית” – זו הוכחה לכך שטכנולוגיה מסוגלת לענות על צרכים פשוטים בכלים זמינים וכייפים ושווים לכל נפש.
דוגמא עשירית | אפליקציית מובייל בסן פרנסיסקו שמחברת לקוחות של ברים עם האפשרות לראות קוקטיילים מומלצים בבר אליו הם נוהגים ללכת , ההמלצה כוללת תמונה של הקוקטייל על כל מרכיביו. עוד יתרון נוסף באפליקציה – שניתן להזמין ממנה ישירות ולשלם דרכה ובכך לחסוך עמידה מעצבנת בתור – Coaster.
מילת סיכום, מקווה שגם אתם, כמוני – נהניתם מהסיור הדיגיטלי במחוזות החדשנות ומבטיחה להביא לכם מפעם לפעם סקירות על גילויים נוספים – טרי מהמדף.