זה כבר חלק מסיםור החיים שלנו וכולם יודעים שישראל נחשבת בעולם לסטארטאפניישן– כמות היזמות והיצירתיות בארנה הדיגיטלית טכנולוגיות (ולא רק) במדינה שלנו היא עצומה. הפעם אני רוצה להתעכב על ורטיקל אחד של חדשנות שמגיע מכאן והוא- עולם האינטרנט של הדברים. מדובר באאוטלוק אשר מכנס בתוכו תמונת מצב ומבט על הפיתוחים והיזמויות שקשורות למגמת הIoT בישראל.
קרן הון סיכון בשם– Innovation Endeavors פרסמה פרדיקציה שמסמנת את ישראל כמנהיגה של טכנולוגיות האינטרנט של הדברים בעולם :
Innovation Endeavors היא קרן הון סיכון שמשקיעה בסטארטאפים בשלבים המוקדמים- וכוללת שורה של משקיעים מרשימים בינהם יו”ר Alphabet (חברת האחזקות החדשה של גוגל)- אריק שמידט. הקרן שחררה מחקר המציג את החברות הישראליות אשר מעורבות בלנדסקייפ של האינטרנט של הדברים- הצוות של הקרן יצר את המפה הויזואלית שצירפתי עבורכם בתוך הרשומה- ויזואל אשר מציג את כוחה של ישראל בעולם של קונקטיביות כמו כן בהדגשה של הורטיקלים השונים והסקטורים עליהם ישראל יכולה להשפיע בזכות היזמויות הנ”ל, תוכלו לצלול ללינק של הקרן וללמוד יותר על האאוטלוק- Link.
הרעיון של האינטרנט של הדברים מייצג למעשה את הגשר בין העולם הדיגיטלי לפיזי- הוא יעשה טרנספורמציה לדרך בה אנחנו חיים ויגע כמעט בכל ורטיקל, ובכל תעשייה. בהתחשב בכמות של הסטארטאפים שמגיעים מישראל בקרן מאמינים שישראל יכולה למעשה להפוך למובילה ומנהיגה של התחום בכל העולם.
הויזואליזציה מתבססת על יותר מ-50 מחקרים של השוק וכוללת פגישות עם מנהיגים מובילים גלובאלים וישראלים מתעשיית ההיטק- הפיתוח והיזמות בתחום הIoT כוללים בישראל מספר אזורים מעניינים. הגרפיקה מציגה למעשה 330 שחקניות בעולם של IoT- וכמו שאתם יכולים לראות בתוכה היא כוללת מבט על בניינים מחוברים, לקוחות, פלטפורמות, ועוד…
ישנם 330 סטארטאפים בישראל העוסקים בIoT מדובר על מספר שמייצג בערך חמישה אחוז מכל הסטארטאפים בישראל אשר עוסקים בפיתוח ויזמות בעולם של טכנולוגיות- חשוב להדגיש שוב שגם באופן כללי ישראל מרשימה שכן יש כאן כ-6000 סטארטאפים וזאת במדינה עם מספר כה קטן של תושבים העומד על פחות משמונה מיליון.
הסקירה מראה כי הסטארטאפים הישראלים העוסקים בIoT נוטים להיות בפוקוס באזורים בהם לישראל יש היסטוריה של חדשנות- על פי הדו”ח אחד מהתחומים הללו הינו-Cybersecurity. ישראל היא באופן טבעי אחד ההאבים הגדולים ביותר בעולם לחברות שיוזמות בעולם של אבטחת מידע- מבוסס על כוח עבודה מיומן שמגיע מהצבא.
עוד אזור בו הסטארטאפים הישראלים שיוזמים בתחום הIoT מתמקדים הינו-Healthcare סקטור בו יש לישראל פול גדול מאוד של טאלנטים. לישראל יש את כמות המכשירים הרפואיים והפטנטים Per Capita מבוסס אוכלוסייה במדינה- הגדול ביותר בעולם. חשוב להגיד ש-Healthcare מייצג את הורטיקל מהמתפתחים ביותר בעולם של אינטרנט של הדברים המאפשר בפועל לאנשים לדעת יותר על הבריאות שלהם, לקבל אינפורמציה מחוץ לחדר הרופא ולהיות מודע לבריאות מונעת באמצעות מחשוב לביש וכדומה.
מילת סיכום. משמח לראות את מיקומה של ישראל בעולם כיזמית בתחומים אשר מגדירים הלכה למעשה את העתיד, ואת היצירתיות כמו כן היזמות הרחבה שמגיעה מהמוח הישראלי ומנגישה את אותם פתרונות ורעיונות על העולם כולו.