החלטתי ליזום פוסט קטן שירכז כל מיני שינויים קטנים שחלו ב Facebook לאחרונה. אגב, לא מדובר ביומיים האחרונים אלא בחידושים מהשבועות האחרונים – וחלקם אולי קצת לפנֵי. מטרת הפוסט היא לקרב אתכם להבנת משמעותם של השינויים ולהראות איך נכון להשתמש בהם.
כפתור “סדר” חדש – Sort | שיטה חדישה שמאפשרת לכם לסדר את התכנים בניוז פיד שלכם. אתם יכולים למעשה לשנות את ה”סיפורים” שמופיעים בעמוד הבית על פי תאריך הפיבלוש שלהם ולארגן אותם על לפי רמת העניין שלכם ברשימות שיצרתם. הסדר שמתקבל על ידי לחיצה על הכפתור מאפשר לכם לראות פוסטים אחרונים, וכמו כן מציג בהיי לייט את הפוסטים שסביר להניח – על פי ההתנהגות שלכם בזירה – שתרצו להכיר.
מחיקת תגובה והאופציות החדשות הנלוות לאקט | שימו לב לחידוש קטן וחביב אבל בעיני חשוב בעיקר הודות להשלכותיו על יחסי כותב-קהילה ברמת הדיאלוג . מהיום, כל אימת שתרצו למחוק תגובה של אחד הגולשים מסטאטוס אותו העליתם ניתן יהיה במקביל לשלוח לו במעמד המחיקה הודעה שמסבירה למה למעשה מחקתם את התגובה. כמו כן, אם בטעות הסרתם תגובה שלא התכוונתם למחוק יש לכם כמה דקות “חסד” להחזיר למקומה את התגובה שנמחקה. שכלול קטן אבל איכותי.
תרגום תכנים במתחמי אוהדים | שכלול אדיר ומרחיב אופקים מאין כמותו. מהשבוע האחרון נכנס באופן גורף לכל עמודי האוהדים ברחבי העולם. אתם יכולים לקבל תרגום סטאטוסים מתוך עמודי אוהדים שנכתבו בשפות זרות השונות מהשפה שהגדרתם בפרופיל שלכם. למשל – אם הגדרתם את שפתכם כאנגלית ותלחצו על סטאטוס שנרשם ביפנית – יופיע תרגום אוטומאטי לאנגלית ויעביר לכם את תוכנו, וכך בידכם לאסוף מידע, רעיונות וכולי גם ממדינות שלשונותיהן לא נהירות לכם. חידוש מהפכני ומשמעותי לכל החוקרים שבינינו !
Subscribers | חידוש שנכנס אל חיינו לפני כחודש , חודש וחצי – מאפשר לאנשים שאינם חברים שלנו לעקוב אחרינו בFacebook ולמעשה להיחשף לתכנים שאנחנו מפרסמים במתכונת Public. לְמוֹתַר לציין שכל תוכן שנגדיר כמיועד לחברים בלבד או לרשימה מיוחדת אותה יצרנו כשֶׁדֶר חסום, לא ייחשף לעוקבים הללו. זהו חידוש משמעותי שנותן בידינו כמה יתרונות. הראשון הגדרת מערכת היחסים באופן שונה, לא עוד חברים בלבד כי אם גולשים הנשענים אך ורק על העובדה שאתם מייצרים תוכן טוב ואיכותי אשר אליו הם רוצים להיחשף. השני זהו למעשה חידוש שמבטל את חסם ה5000 חברים ומאפשר לדמויות מובילות בתעשיות השונות לפתח פרופיל עם נוכחות גדולה מבלי להיכנס בהכרח לעולם עמודי האוהדים. קחו בחשבון שבדרך זו נוצר מעמד חדש של פרופילים אישיים – מעמד המגדיר את איכות התוכן שלנו ומקנה לכרטיס שלנו אופי יותר ממגנט וערכי ברמת הנוכחות.
תיוג אנשים בתגובות בדפי אוהדים | חידוש משמעותי שמוסיף נדבך חשוב לדיאלוג. יש באפשרות אדמינים לענות לגולשים בזירה לאחר שהגיבו בפוסט מסויים ולתייג אותם גם אם אינם חברים של האוהד שהשתלב בשיחה. המשמעות המעשית נובעת מכמה סיבות : הראשונה לא תמיד אנחנו מקבלים נוטיפיקיישן על המשך השיחה שמתקיים בעמוד אוהדים, ותיוג המגיב מבטיח שהוא אכן יראה שהגבנו לו. השנייה זו שיטה נהדרת להעמיק את הנוכחות הפרסונאלית של הגולשים וחברי הקהילה ובכך להדק את הקשרים הנירקמים. קחו בחשבון שחידוש זה גם עולה בקנה אחד עם העקרון האסטרטגי של “האנשת הפעילות ”. שיטת ההאנשה לא מתייחסת רק לצד המואנש של הארגון אלא גם ליכולת שלנו להחדיר את מודל ההאנשה אל תוך השיחה ולתת לגולשים שלנו מקום של כבוד והתייחסות פרסונאלית. כל אלו למעשה מגבירים את האפשרות של המותג לדבר עם הקהל שלו בגובה העיניים ולהשפיע הלכה למעשה על התחממות הקשר ועל הִיוָוצרוּת התקשורת החדישה -המוגדרת כעידן התקשורת האנושית.
ביטול FBML במתחמי אוהדים | Facebook הודיעה שהָחֵל מיוני 2012 לא תהיה יותר תמיכה לטאבים שנוצרו בFBML וצריך לקחת בחשבון שהטאבים הללו יהפכו למעשה לבלתי אקטיביים. לכן שווה להזדרז ולטפל בתשתיות הקיימות שלכם במתחמי האוהדים שלכם אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם “ערומים” מנכסים דיגיטליים בראשון ליוני 2012.
Facebook Places נוכחות מוגברת על ידי הוספת המפה | למי שלפני כחודשיים הרג בשגגה את Facebook Places – הנה הראייה שלא די בכך שהפיצ’ר הזה כלל לא נפרד מאיתנו – אלא ההיפך הוא הנכון, הוא רק הולך ותופש יותר ויותר משמעות בTime Line שלנו. ההערכה שלי שFacebook מעוניין לחזק יותר ויותר את הקשר בין החיים הוירטואליים שלנו לבין החיים השוטפים ובכך להקנות נוכחות משמעותית לכלל פעולות הצ’ק אִין שלנו. בשבועות האחרונים החידוש שנכנס למיתחם משרטט למעשה מעין מפה של הצ’ק אין שעשינו ובכך מנכיח בצורה מאוד בולטת בניוז פיד של החברים שלנו את מרכיב הLBS בזירה זו.
Were Here – לדפים שעשו שיוך | לאו דווקא שינוי של הזמן האחרון אבל שווה להצביע עליו כי אינו מוכר לכולם. מתחת לנתון של מספר ושל מדד האינטראקציות החדש בFacebook ישנו נתון נוסף שמשקף מספרית את כלל הגולשים אשר באו במגע עם המיקום של המותג. זאת בהנחה שהמותג יצר שיוך לFacebook Places וסיפק את החיבור בין המיקום הפיזי למימד הדיגיטלי בזירת האוהדים. קחו בחשבון שמותג שעושה זאת מקבל פיצ’ר נוסף אותו סימנתי עבורכם באדום – פיצ’ר המאפשר לגולשים שנכנסים לעמוד חדש להשאיר המלצה על ההתרשמות שלהם מהנוכחות שייצרה החברה. ההמלצה הזו יכולה לייצר וייב ויראלי משמעותי מכיוון שהיא תופיע בניוז פיד של הגולש ולמעשה תֵיחשף במקביל לכל מעגל החברים שלו.
אימפרשנים מעל הפוסטים בעמודי האוהדים – ממש בימים אלו Facebook שינו את תצוגת הנתונים מעל כל פוסט בעמודי האוהדים. מהיום, האדמינים של העמוד רואים למעשה ניתוח של כל פוסט בשני פרמטרים עיקריים : הראשון המספר שמייצג את מדד האינטראקציה, קרי – השיחה. השני טווח ההתפשטות של הפוסט ודרכה חישוב מספר האנשים שאכן ראו בפועל את התוכן. אני מסיקה מכך שFacebook מתכוונים לספק לידינו מספרים יותר מדויקים פיר סיפור אותו אנחנו יוצרים ובכך נוכל למעשה לקבל כלי מהותי ומועיל שיכתיב לנו תוך כדי תנועה מה הם התכנים המעניינים את שוחרי המיתחם ואיך עלינו להמשיך לפעול על מנת שנוכל לייצר בולטות ולהעביר ערך.
סיכום. עושה רושם שתוך כדי כתיבת הפוסט הנוכחי כבר נכנסים אל חיינו עוד חידושים קטנים, גדולים ובינוניים שלבטח יספקו לי דֵי מזון לכתיבת הפוסט הבא. מנקודת התצפית של חוקרת ברור שהמסע הזה מאתגר, משמח ומעשיר ואני מקווה שגם אתם כמוני זוכים להנות ולהתלהב כמו ילדים קטנים מנפלאות הלונה פארק הדיגיטלי של מארק צוקברג.
| Little New Changes on Facebook | New Blog Post | in hebrew http://t.co/eeOoc0D9
| Little New Changes on Facebook | New Blog Post | in hebrew http://t.co/eeOoc0D9