אני מציפה אתכם בסקירות ל2015, מכל מיני זוויות- על מנת שיהיה בידכם מגוון כלים להתמודד עם כל האתגרים. הפעם, אני רוצה להתעכב אתכם על סרטון מצויין שמצאתי ברשת המדבר על החוקים המשְׂתררים במרחב הדיגיטלי- בכל הקשור לשיווק במובייל. הסרטון מכוון אותנו לבחון את הטרנדים ואת דרכם של האנשים להשתמש במכשירים, וכן הוא מעביר נקודות למחשבה שהן משמעותיות לצַוֵוי עשה ולא תעשה במדיה : מדובר בחוקי נגיעה שמבהירים לכם באם אתם מעצבים כראוי את הפתרונות שלכם ואת התהליכים שתכננתם או שאתם לא בכיוון הנכון. אעבור אתכם על הדברים המשמעותיים וכמו תמיד אני מצמידה לכם בתחתית הרשומה את הסרטון המקורי על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם.
המספרים שעלו בסרטון מעידים כי 80 אחוז מהצרכנים– מוטרדים מהשיווק במובייל. מחקר שנערך על אלפי צרכנים מכל העולם בדק מה דעתם על שיווק במובייל, ומתוך כלל הממצאים חילץ עבורנו את מבחר התובנות החשובות- כפי שהן מוצגות ברשומה הזו. התוצאה מראה ארבע נקודות משמעותיות שמהוות Best Practices לעבודה נכונה במובייל עבור מפרסמים ואנשי שיווק.
הנקודה הראשונה– תתחילו בצעד האלמנטרי, לקבל רשות מהלקוחות שלכם לשווק להם מסרים. עצם העובדה שאתם מחברים אליכם את הלקוחות ומאפשרים להם להרגיש בטוחים בקומוניקציה שלכם מולם-נותנת בידכם כלי משמעותי לגבי הדרך בה אתם מתנהלים מולם. חשוב לקחת בחשבון שאי הסכמה מצד הלקוח עלולה ליצור בדיוק את הפעולה ההפוכה: 95 אחוז מהנסקרים במחקר ענו כי הם התעצבנו כשקיבלו הודעה ממקור שלא אישרו ולא נתנו רשות לתקשר מולם. ההצלחות הגדולות מגיעות דווקא מהגישה של שקיפות ומעמדה שמאפשרת ללקוחות להחליט אם הם מעוניינים במסרים או לא.
הנקודה השנייה- תבינו ללב הלקוחות: ערוץ המובייל כשאינו מתנהג בהתאמה ללקוח- יוצר תגובה שלילית, סנטימנט רע. למשל- 77 אחוז מהנשאלים טענו כי הם קיבלו מידע שלא היה רלוונטי עבורם, 75 אחוז מצאו כי קשה להשתחרר ממיילים בלתי רלוונטים, ושמונים אחוז אמרו כי המסרים שהם מקבלים אינם אטרקטיביים או לא באמת איכותיים מבחינתם.
הנקודה השלישית– תכירו את קהל היעד שלכם- הלקוחות נחלקים לקטגוריות, על פי נתוני המחקר :
– 27 אחוז משתייכים לקטגוריה של גולשים שלא מעוניינים לקבל מסרים במובייל,
– 27 אחוז נוספים מוגדרים כ”קלים”, כלומר שלא אכפת להם לקבל מסרים. לגבי נקודה זו אני מוסיפה שדווקא אלו שלא ממש אכפת להם- גם לא בהכרח מושפעים מהמסרים שהם מקבלים, בגדר “לא מריח לא מסריח”. אמנם הם יהיו מוכנים לקבל מכם מסרים אבל זה לא בהכרח יניע אותם לפעולה.
– 29 אחוז מהנשאלים שייכים לקטגוריה של “קונטרול פריקס”- הם חייבים להיות בשליטה על סוג המסרים שהם מקבלים ושהמסר המיועד להם יותאם לצרכיהם. הם אגב הקטגוריה הטובה ביותר עבורכם, כי אם הם בחרו לכלול אתכם במעגל של ההודעות שלהם זה אומר שהם גם יושפעו בפועל ובאופן עמוק מהמסרים.
– ו18 אחוז נמצאים בקטגוריה של הלקוחות שמסכימים להיות מחוברים שיווקית ואוהבים לקבל מסרים מהמשווקים והמפרסמים. גם הקטגוריה הזו רלוונטית מאוד עבורכם ושווה להעמיק איתם את הקשר. היכולת שלכם לעשות סגמנטציה של הלקוחות מבטיחה אפקטיביות גבוהה בהרבה למאמצים שלכם.
הנקודה הרביעית– ואולי המשמעותית ביותר: תהיו רלוונטיים. נסו להגיע למקסימום תוצאות בפנייה לאדם הנכון, ברגע הנכון, עם המסר הנכון. יותר מחצי מהנסקרים אמרו כי הם שמחו לקבל מסרים שהיו רלוונטיים עבורם. 52 אחוז מהם ענו כי הם ישתמשו במסרים על מבצעים אם זה רלוונטי מבחינתם ובמידה שזה קורה בַּעכשיו.
מילת סיכום– הצגתי לכם כאן ארבע נקודות מרכזיות שמחזקות את היכולת שלכם לעבוד נכון בשיווק במובייל, ואכן, אם תדעו לכבד את הלקוחות שלכם ואת רצונותיהם- תוכלו להקים מערך נאמנות אמיתי. במידה שתפעלו על פי ארבעת החוקים הללו, תוכלו להכין בסיס טוב לעבודה מעמיקה שתסתכם בתוצאות חיוביות.
הסרטון. צירפתי לכם את הסרטון המקורי, על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם. מפצירה בכם לחלחל את המסרים החשובים הללו אל מערכת ההפעלה שלכם- ולבנות את ההיגיון השיווקי שלכם במובייל על פי שיטת הפעולה הזו. בהצלחה.