Mobile Wallets or Fully Digital Wallets?

כתבה חשובה ביותר, שקראתי בeMarketer תשתקף בתוכן של הרשומה הבאה. למי שמעוניין לקרוא את הכתבה המקורית רצ”ב – Link. הכתבה עוסקת בשאלה “איך למעשה ייבנה הארנק הדיגיטלי” ? מה תהיה תכולתו ואיזה מטרות הוא ישרת בפועל ? כשמדובר בניהול כספים, הדברים רציניים יותר מכדי להכירם בצורה אגבית, ”על הדרך”. בנוגע לכך – המובייל עשוי לייצג את השידרוג הבולט של כל תחומי הסחר, כדוגמת האי-קומרס, אבל אין זה אומר שאנשים יעזבו את המחשבים הנייחים שלהם בזמן הקרוב. באווירת המולטיצ’אנלס אכן צפוי שזה יהיה המצב בעתיד הניראה לעין . ולכן, האם האסטרטגיה של מובייל וואלט במינעד מלא תיחשב לאסטרטגיה נכונה ? או האם עדיף להתאים את האסטרטגיה להתנהגות של הצרכנים כיום ולהיענות לה בטווח הקצר, “מן היד אל הפה”, באמצעות המובייל (במקום שננסה לחזות איך הם יתנהגו בעתיד ולנהוג על פי ספקולציות) ?

השחקניות שנמצאות בסיפור מחפשות מה יהיה הפיתוח הנכון של הMobile Payments   גוגל למשל התחילה את הפיתוח שלה לגוגל וואלט בפתרון שמתייחס למובייל בלבד, אבל מאז היא הלכה והתפתחה לאסטרטגיית ארנק מלאה שלוקחת בחשבון גם את האון ליין וגם את המובייל. גוגל מסבירה שהשינוי נובע בעיקר מהשפעת פידבקים של משתמשים שאמרו כי “הם רוצים ארנק אחד שיעבוד באותה מידה גם און ליינית , גם מוביילית וגם בחנות – במפגש עם הסלולר. כשגוגל השיקה לראשונה את הגוגל וואלט, לא כך היו פני הדברים. יוזרים נאלצו לפתוח חשבון במובייל וואלט ורק באופן זה להגדיר את שיטת התשלום. הדבר התבטא בשיטת תשלום נפרדת מהגוגל צ’ק אאוט – הפתרון של גוגל בווב. אבל עכשיו, לאחר הפנמת ההערות של המשתמשים, גוגל החליטה לאחד את הגשרים הניפרדים לגישה אחת גורפת שנקראת גוגל ווואלט – ארנק דיגיטלי מרכזי שפועל באותה צורה בכל המקומות. כך למעשה המשתמש עובר חווית תשלום מלאה שמתעדכנת באופן מקביל במידע שמסתנכרן בכל המקומות, אחידות וחוצה כל הפלטפורמות וכל הערוצים.

החוויה האחידה מסתכמת במילה אחת נוחיות. זו היתה הסיבה העיקרית שסיפקו הלקוחות שענו לסקר, דהיינו שבגללה יעדיפו להשתמש בארנק דיגיטלי – על פי סקר שנערך בארה”ב על ידי Catapult Marketing בחודש מרץ האחרון.

שחקנים אחרים במגרש הזה כדוגמת Pay Pal, אמריקן אקספרס וויזה משתדלים גם הם לייצר חוויה כוללת של ארנק דיגיטלי מלא, ןאכן הם מסוגלים להיות נגישים לאותו תשלום ופרופיל המתשמש מPC וכמו כן מסמארטפון. Pay Pal מותחים את האמירה הזו לקונטקסט רחב יותר – החזון שלהם הוא לא להגביל את עצמם לMobile Payments , ומבחינתם לא מדובר יותר בתשלומים כשלעצמם. מדובר בצורה כללית על פעולות הכרוכות בכסף ואיך אנחנו כצרכנים מנהלים ומשתמשים בו. כך Pay Pal רואה את הארנק הדיגיטלי שלה. שם גם מוסיפים ואומרים שניהול מחדש של ענייני הכסף וכן רענון נושא הארנק קשורים לא רק לכרטיס שיכול להיות בציפ בטלפון או בענן – אלא מדובר על היכולת לתקשר בדרכים שונות וחשבונות שונים  ובאמצעותם לשמש כמקור לערך ומקור לאינפורמציה עבור הלקוחות.

גישה זאת גם אומרת שיש לקרוא את המציאות הפיננסית במפוכחות, ולהגדיר מחדש את הדרך המועדפת שבה אנשים מנהלים את הכסף שלהם, לפחות בחלק ניכר של המקרים. במחקר שנערך ברבעון הרביעי של 2011 על ידי AlixPartners, לקוחות אמריקאים שהראו עניין בשימוש בארנק דיגיטלי בחרו באופן מדהים ומפתיע –  כַּבּחירה הראשונה – את הבנק שלהם כספק טוב של הפתרון לארנק הדיגיטלי, וזאת הרבה לפני המקום המרוחק למדי של פתרונות כמו פי פאל, או של ענקי דיגיטל וטכנולוגיה כדוגמת גוגל, פייסבוק או אפל (ושחקנים אחרים שמשחקים במגרש התשלומים במובייל). הצעד הבא, מבחינת הלקוחות שמצפים לתיעול מתקדם בתחום הסידורים הכספיים, התבטא בהעדפת הגופים שישכנעו אותם שהם מקבלים הצעה ופתרון שימושי שמעדכן אותם מיום יום.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.