Online Grocery | Pandemic Boost

הרבה שנים, אני יושבת בפגישות עם קמעונאים ויצרנים ומדברת על עולם המזון באון ליין, באיקומרס. הרבה שנים, המחשבה על כך בצד של שחקנים ישראלים הייתה די מקלה, לא היה נראה שההזדמנות הגדולה תגיע בקרוב ועשה רושם שעולם מוצרי הצריכה ובעיקר מזון ומשקאות נשאר סטגנטי בקמעונאות הפיזית.

והנה הגיעה הקורונה והביאה איתה שינוי, אקסלרציה ובמקרים מסויימים רבולוציה אמיתית של תחומים שלמים. הרשומה הזו תתמקד ב”זום אין” על השינוי המדובר, והיא נשענת על דברים שאני מביאה לכם לכאן- מבוסס מידע מצטבר שלי, ומצגת נהדרת של מגמות אותה הצמדתי במלואה לתחתית הרשומה! המצגת המקורית סוקרת תחומים נוספים ומומלץ מאוד לגלוש בתוכה ולקחת דברים נוספים מתוכה.

קניות און ליין של מוצרי מזון ומוצרי צריכה צמחו דרמטית בזמן הקורונה, והבוסט הזה יצר מציאות חדשה שבה אנשים שינו את ההרגלים שלהם וחלק גדול מהם משמרים את ההרגל שנוצר. נכון, אנחנו כולנו חזרנו לרכוש מוצרים גם אוף ליין, אבל שנים ידענו שיש משהו דווקא ברכישת מזון און ליין שעוזר ותורם לאנשים כי זה מייצר נוחות מאוד גדולה וחיסכון בזמן.

וכאמור, הרכישות און ליין של מוצרי צריכה ממשיכות להיות “סטיקיות” זה נדבק באנשים אפילו כשהם חזרו לרכוש מוצרים אחרים בקמעונאות הפיזית. למשל נתון מעניין, 40 אחוז מאמריקאים שענו למחקרים אמרו כי הם ימשכו לעשות קניות של מוצרי מזון און ליין- הם החליפו את ההרגל וזה גרם להם להשתנות.

צרכן מוצרי הצריכה והמזון של העתיד, מתכוון להוציא חלק גדול ומשמעותי באון ליין. מהמחקר עולה שחמישים אחוז או יותר אומרים כי הם מתכוונים לעשות את הקניות שלהם און ליין בשנה הקרובה.

ולרכישת מזון און ליין, יש צורות וזוויות שונות ממה שחשבנו- הפורמאטים משתנים ומתרבים ושווה לקחת בחשבון שהשקף שאנחנו רואים מתחת לפסקה זו רק יגדל מבחינת הדוגמאות השונות לצורות איקומרס שמובילות לאימוץ וחדשנות.

נשאלת שאלה מה היא בכלל חנות מזון און ליין? האם זו חווית הצריכה של “תוך 15 דקות”? האם זו העובדה שאנחנו יכולים לרכוש ארוחות שכוללות את המרכיבים בתוך קופסא ולבשל את הארוחה שלנו במהירות? האם זה בכלל אפליקציות המשלוחים כמו Wolt? ואולי מדובר בשחקני “דירקט” של מותגים ספציפים שמוסיפים רובד של חוויה על גבי הקניה וגורמים לנו לקנות מהם בצורה ישירה ולעשות “אנבנדלינג” לצריכה שלנו?

וחשוב לקחת במשוואה בחשבון את הטכנולוגיה, כי העתיד כולל גם אלגוריתמים שמשפיעים על סוג הצריכה שלנו ועל הבריאות- כשאנחנו מבינים שאנשים צורכים יותר ויותר און ליין- אולי ליצרנים ולקמעונאים יש תפקיד לעזור לנו לעבור לתרבות אכילה בריאה יותר שכן זה המקום בו הם יכולים להשפיע ולתמוך בזמן קבלת ההחלטות!

כמו שהבטחתי, הצמדתי את המסמך המלא לתחתית הרשומה…

Consumer-Trends-2022-Mid-Year


urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.