כל כך מדהים לראות את המספרים והנתונים של השנה הנוכחית, בכמה חודשים בודדים קרה שינוי שלא קרה עשרות בשנים. הינה לכם דוגמא מהממת לעליית הקניות של מזון באון ליין בארה”ב שמראה לכם כיצד אנשים משנים את ההרגלים שלהם בכל צורה. הקורונה גרמה לכך שישנה אקסלרציה של איקומרס, אבל הדבר המדהים ביותר בעיני קרה סביב עולם המזון שהוא היה הקשה ביותר לשינוי.
אלו אמנם מספרים שמובאים לכם באמצעות אימרקטר ומשקפים את הצרכן האמריקאי, אבל ממש גם בישראל רואים שינויים דומים ואולי אף חדים יותר. המכירות באון ליין של מוצרי צריכה בארה”ב צמחו בכמעט 53 אחוז בשנת 2020 (עד כה) – זה מגיע למכירות ב89.22 מיליארד דולר! וזו עליה של 30.86 מיליארד דולר מול שנה שעברה (הנתונים נכונים לנובמבר 2020).
הערכות של חברות מחקר ואנליזה הן שעד 2023, המכירות באינטרנט של מוצרי מזון וצריכה יומיומיים יעמדו על 129.72 מיליארד דולר! זה למעשה מייצג 10 אחוז מסך המכירות הכללי של מוצרי מזון בארה”ב.
בגדול, מה שניתן לראות הוא שההרגלים של האנשים משתנים ומובילים לאִימּוּץ של הרגלים חדשים. הקורונה שינתה בצורה עמוקה את הדרך שבה צרכנים קונים מגוון של קטגוריות, וההערכות הן שזה ימשיך להיות משמעותי ועמוק לאורך זמן. חברות מחקר כמו אימרקטר מדברות על כך שיהיו 131 מיליארד אנשים שירכשו מוצרי מזון וצריכה יומיומיים און ליין בשנת 2020, זו עליה של 41.9 אחוז משנת 2019- וחשוב להגיד שבארה”ב יש כ330 מיליון תושבים, מה שאומר שכמעט חצי מהם מעתיקים את ההרגלים שלהם לאון ליין.
משמעותי גם להתעכב על מה חשוב לאנשים בקניה און ליין– הם שמים את קלות ונוחות הקניה במקומות מאוד מרכזיים, וגם “קליק & קולקט” כשיטה ואפשרות לקניה יותר פשוטה. במקום הראשון, כמובן שמשלוח הביתה מהווה את הפתרון הטוב ביותר, ולאחר מכן האפשרות של איסוף מהחנות.