Page Post Targeting

Facebook פתחה לנו את האפשרות לטרגט קהלים שונים בעמודי אוהדים ובכך – לדייק את המסר שמופנה לקהל הרלוונטי, להעמיק את השיח מול אותו קהל בשל הרלוונטיות ולהמעיט בכמות “ההופעות המיותרות בפיד” שעלולות להיתפס כספאם לכל דבר (כאשר המסר אינו רלוונטי לקהלים מסויימים). הבעיה המרכזית היא המרחק בין כלי העזר שסיפקו לנו וחוסר ההבנה שלנו איך להשתמש בהם בפועל . בפוסט זה אנסה להגדיר לכם את העוגנים המשמעותיים של הכלי החדש ואנסה להנחות אתכם להשתמש בו נכון.

כבר שנים אני שומעת שחלומם הרטוב של מנהלי השיווק הוא להגיע לקהל מטורכט ומדויק – והנה הופיעה הזדמנות פז אך לא בהכרח מתקבלת בברכה, למה ? כי פתאום האימפרשן יורד ברור שהוא יֵרֵד אם אנחנו מתמקדים דווקא באומדן החיצוני של קהל הגולשים. אבל זה אומר שבמקום שנשאף לגעת באותם 2000 שכלל לא מתעניינים ב”דואר זבל” – בעצם נגיע בדיוק ל200 שממש מתעניינים. וצפוי כי אלה האחרונים גם יעשו איתנו אנגייג’מנט וישפיעו על המעגלים שלהם (שמתעניינים באותו הנושא) להיחשף למסר. על כך אני מוסיפה שניתן לטרגט את המעגלים הללו בתשלום דרך פוסטים מקודמים לנימענים שמוגדרים כחברים של חברים.

קודם כל קצת הבהרות טכניות – הכלי החדש נמצא למעשה מתחת לסטאטוסים שאתם מעלים בקהילה, ולא ממש משנה מהו סוג הסטאטוס: כל תוכן שאתם מעלים ניתן לטרגט לקהל יעד שתבחרו מתוך הרשימה. כפי שתראו בצילום המסך מתחת לטקסט – אתם יכולים לערוך טבלת חלוקה על פי : מין, מצב זוגיות, השכלה, תחומי עניין, גיל, מיקום, ושפה. כל המאפיינים האלו למעשה מאפשרים לכם למקד את המסר שלכם לאדם הנכון ולא להועיד אותו לאחרים שאולי לא בהכרח מתעניינים במסר. כל קהילה אשר מונה מעל ל400 חברים רשאית לטרגט את הסטאטוסים שלה על פי החלוקה הזו. חשוב גם להדגיש כי ברגע שאתם קובעים מי ייִמָנֶה על המעגל אליו אתם פונים, הם אלו שיראו זאת בפיד ולא האחרים – למעט מקרה בו אחד מהם יבוא במגע עם התוכן – על ידי לייק, שייר או תגובה. בכך הוא למעשה יכול להרחיב את המעגל גם הלאה, אל אחרים שלא טירגטתם.

המגרש הדיגיטלי הוא בבחינת מעבדה אני שומעת מכל הכיוונים על התנגדויות לכלי, ובעיקר על קושי בהבנה למה עלינו לרדת בכמות האנשים שאנחנו פונים אליהם לאחר שעמלנו כל כך קשה בניסיון להשיג כמות נאה של אוהדים. ובסוגייה זו אני רוצה לחדד שתי נקודות : האחת, החיים הדיגיטליים מתנהלים ממש כמו במעבדה – אם לא תנסו לא תדעו. ואכן, Facebook מייצרת עבורכם כלים שיכולים לדייק את העבודה שלכם בצורה הרבה יותר אפקטיבית. זכרו ! זה אינו כלי טכני ותו לא, אלא כלי שבו אתם צריכים להשקיע מחשבה לגבי סוג התוכן שאתם מעלים אל מול קהל מטורגט, וככל שתהיו מתוכננים יותר ומדויקים יותר כך גם תצליחו. יוצא בפועל כי למרות שתרדו ברמת האימפרשן פיר פוסט – תעמיקו את הקשר עם קהל מדויק ותעבירו את המסר לקהל רלוונטי. נקודה שניה – הרבה מאוד פעמים מעגל צר עם אימפרשן קטן יותר מסוגל להפיק תוצאות הרבה יותר גבוהות, ולא פחות חשוב – כך תוכלו להגדיל את כמות הסטאטוסים במסגרת הקהילה שלכם תוך חלוקה לקהלים שונים ותחומי עניין שונים ועל ידי כך למעשה להרחיב את הנגיעות באופן תואם ורלוונטי לנימען.

ספאם | מעצם העובדה שיום אחר יום אתם מעלים פוסטים לכולםםםםם – אתם הרבה פעמים יוצרים בפועל מצב של ספאם, כי לא כל פוסט באמת מדבר אל כולם. תשקלו זאת היטב באם אינכם רוצים להיתפס כספאמרים, שהרי התוצאה של ספאם מובילה לכמה אפשרויות  – הייד, אנלייק או אפאתיה מצד הגולש הנחשף לתכנים שלכם. המטרה שלכם במדיה החברתית ובפעילות שלכם בקהילה בFacebook אינה לצבור לייקים וכמות ענקית של אימפרשן – אלא לבוא במגע עם קהל שיהיה רלוונטי עבורכם ועבור המסר שלכם ולהניע אותו לפעולה  !

פניה למעגל והרחבת המעגל על ידי פרסום |  חשוב להדגיש כי ברגע שטרגטתם את המסר שלכם – אתם יכולים בנקודה זו להרחיב את מעגל הבחירה שלכם על ידי סטאטוסים ממומנים וזאת על ידי כך שתבחרו את אופציית הפרסום שתועידו לחברי הקהילה ולחברים דומים להם. שתי הפעולות יחדיו יבטיחו את התוצאות הבאות – ראשית, כל חברי הקהילה שקשורים למעגל בו בחרתם ייחשפו אל המסר, ושנית, חברים שלהם שעונים לאותו איפיון אותו טירגטתם ייחשפו גם הם. בכך הרווחתם שלושה דברים – 1. מיקוד המסר המושתת על רלוונטיות . 2. טירגוט כל חברי הקהילה שרלוונטיים למסר זה בהתאם לאיפיון של הטירגוט . 3. מינוף כלפי מעגל נוסף של חברים שאינם נמנים על אנשי הקהילה, מעגל שנוצר באמצעות החברים שאיפיינתם – וניתמך על ידי מערכת הפרסום של Facebook מה שמבטיח מראש שכל מי שייחשף לפרסום אכן יהיה מעוניין לקרוא את המסר שלכם.

מילת סיכום. צירפתי לכם את המדריך המקורי של Facebook, וכדאי להזכיר – העיקרון ברשת החברתית ובדיגיטל  אינו להשיג כמות כי אם איכות שתתבטא בקיום שיחה עם הקהל הרלוונטי. והנה Facebook מאפשרת לכם להיעזר בכלי נפלא לטירגוט הקהל הרלוונטי שלכם מתוך הקהילה – ותודו שזו תהיה טיפשטות גמורה לא להשתמש בו !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.