הציפיות של צרכנים לפרסונליזציה עולות, על פי מחקרים 54 אחוז מהצרכנים מצפים לקבל הנחות פרסונאליות ביום נתון בו הם משתפים דטה על עצמם, ו-32 אחוז מצפים לקבל הנחות בתוך שעה מרגע ששיתפו אינפורמציה על עצמם עם קמעונאי.הנתונים הללו יוצאים ממחקר חדש אותו צירפתי עבורכם במלואו לתחתית הרשומה. למרות שרוב הלקוחות אומרים כי הם שואפים להצעות שהן יותר “טיילור מייד”- רק 22 אחוז אומרים כי הם מרוצים עם רמת הפרסונליזציה אליה הם נחשפים ומקבלים, מה שאומר שקמעונאים מפספסים בענק את היכולת לספק חוויות קניה אשר מושכות צרכנים.
בעצם כך שהם נכשלים בהגשת חוויה פרסונאלית, קמעונאים מפספסים מספר עוצמות שיכולות לגרום ל : נאמנות לקוחות, העלאת המכירות כמו גם הורדת כמות ההחזרות.
המחקר מוכיח כי פרסונליזציה מובילה לנאמנות– 44 אחוז מהמשתתפים אומרים כי הם כפי הנראה יהפכו ללקוח חוזר אחרי שיקבלו חווית קניה פרסונאלית.
פרסונליזציה יכולה להוביל לבוסט במכירות, 49 אחוז מהצרכנים שענו למחקר אומרים כי יקנו מוצר שלא תכננו לרכוש, במידה ויקבלו המלצה שעומדת בסטנדרט של פרסונליזציה. בנוסף, התאמה אישית יכולה להגביר את הכמות של ההזמנה וגודלה, כ-40 אחוז מהעונים למחקר אומרים כי יבזבזו יותר כסף אם יחוו חווית רכישה פרסונאלית.
פרסונליזציה גם יכולה להוריד את מספר ההחזרות של המוצרים שכן היא עוזרת לשליטה בהתאמה למוצרים שאנחנו קונים בקניה אימפולסיבית, 85 אחוז מהצרכנים שקנו בקניית אימפלס מוצר- אבל בחווה פרסונאלית ומותאמת לצרכים שלהם במבוסס הדטה שסיפקו- מעיידם כי הם שמחים עם ההזמנה שלהם ולא מתכוונים להחזיר אותה, ורק-5 אחוז אומרים כי הם רוצים להחזיר מוצרים שרכשו.
השימוש בפרסונליזציה מהווה גם הזדמנות מדהימה לרכישות בתוך החנות– קמעונאים פייזים יכולים לגרום לצרכנים לקניה של “דקה תשעים” ולהגביר את המכירות. אנשים רוצים לחוות חוויות של פרסונליזציה בתוך החנות עצמה- 41 אחוז מהצרכנים מעידים כי הם מצפים מהמוכרים בחנות הפיזית להיות חשופים למידע האון לייני שברשות הקמעונאי ולהיסטורית הרכישות- כך יוכלו להציע הצעות יותר מותאמות, ורק-20 אחוז מעידים כי הם חווים כאלו חוויות. קמעונאים יכולים להשתמש באפליקציות שלהם לטובת דחיפה של הצעות פרסונאליות בחנויות הפיזיות ולטרגט לקוחות בצורה חכמה באמצעות האפליקציות זאת מבוסס המידע של הצרכנים והרכישות הקודמות שלהם.
העובדות הללו– מובילות לכך שקמעונאים צריכים להשקיע יותר מאמצים בבנית אסטרטגיות אומניצ’אנלס פרסונאליות, זאת לטובת בניית מסעות לקוחות וערוצים אשר מהווים חווית סימלסלית, קמעונאים צריכים להבין ולנתח את האינפורמציה שיש להם על הלקוחות בצורה יותר “מרכזית”- כך שיוכלו לסגמנט לקוחות ולפנות אליהם בצורה פרסונאלית. מהלכים כאלו עשויים להיות יקרים ודורשים לבנות מערכות של דטה המאפשרות לאסוף את המידע ולקטלג אותו בצורה חכמה. למרות המורכבות קמעונאים חייבים להיות מסוגלים לייבא חוויות פרסונאליות שכן זו הצפייה המתגברת של הצרכנים ובעולם התחרותי נדרש למנף את הפרקטיקה בתוך העסק על מנת לבטח יציבות וחוסן של הביזניס לאורך זמן.