Smart Insights | Websummit 2022 | Part One

במהלך אירוע הוובסמיט 2022 שיתפתי תובנות קטנות בסטוריז שלי באינסטגרם, החלטתי לייצר לכם מה”ביסים הקטנים” הללו שתי רשומות שתאפשרנה לכם להבין את גודל האירוע והדברים החשובים שיוצאים ממנו. לכל רשומה אכניס מספר סטוריז שבפועל פרסמתי במהלך הועידה בלייב, עם הסבר קטן מתחת לכל אחד כסוג של הרחבה. זו הרשומה הראשונה…

ביום הראשון לכנס, היתה במה שדיברה על כל עולם הפיננסים והפינטק, באחד מהסשנים דיברה יזמת בת 16 על כך שדור הZ לא מאמין לאנשים מבוגרים בכל הקשור לפיננסים בסושייל מדיה, אם אתם רוצים להשפיע עליהם בעזרת פינטוקרים למשל (טיקטוקרים שמדברים על פיננסים) אתם חייבים שהם יהיו צעירים. חשוב להדגיש, הדור הצעיר ממש צמא למידע ורוצה ללמוד ולא כפי שאנחנו חושבים שכל מה שמעניין אותו זה טרנדים של ריקודים מטופשים.

אן בודין, המנכ”לית והמייסדת של סטרלינג בנק האנגלי- בנק דיגיטלי, דיברה על העוצמה של יצירת בנקאות חדשה. היא סיפקה נתון מדהים! ברקליס, בנק שקיים כבר למעלה מ300 שנים ומתמחה בעסקים קטנים מול סטרלינג שקיים רק שלוש שנים! כיום לסטרלינג יש חמישים אחוז משוק העסקים הקטנים וזאת במעט מאוד זמן ובזכות העובדה שהם מביאים גישה אחרת.

האריס ריד מאדלמן, דיבר.ה על כך שעל מנת שתוכלו להבין את דור הZ אתם חייבים לשים אותם בשולחן הדיונים (ורצוי שגם בשולחן קבלת ההחלטות) ונדרש להקשיב להם על בסיס קבוע. רק כך תבטיחו שאתם מבינים את השינויים לעומק ומוצאים את הדרכים לבנות סביבם פתרונות חדשים מתאימים.


קתי ווד, אחת ממשקיעות הטכנולוגיה הגדולות ביותר בעולם הדגישה שדווקא בתקופה של מיתון צריך לחשוב על השקעות קדימה! ההסתכלות שלנו לא יכולה להיות נקודתית לעכשיו, זה הזמן לבנות את העתיד ומבחינתה ישנם חמישה אזורי מפתח שמגדירים את העתיד: ביו טכנולוגיה, רובוטיקה, בינה מלאכותית, בלוקצ’יין, ורכבים אוטונומיים.

סמנכ”לית השיווק הגלובאלית של לגו, דיברה על כך שאנחנו חייבים להבטיח שאת הWeb.3 נבנה כמרחב בטוח לילדים. לא משנה מה יקרה ואיך נקרא לזה- מטאוורס, עולם וירטואלי, עולם של קהילות ובעלות- אנחנו חייבים ליצור מקום בטוח לילדים. 

מצידי, חשבתי על כך שאולי אנחנו קצת מגזימים באמירות שלנו על דור הZ ואיך הוא חושב ועושה דברים מסויימים. אני מאמינה מאוד שזה רלוונטי לחלק מהדור אבל לדעתי זה לא בהכרח גורף לכולם.

כשאנחנו בונים מותג, על פי אחת ההרצאות הטובות ביותר שעליה אכתוב פוסט רחב- נדרש לחשוב על שלושה דברים: נרטיב ברור (סיפור כבר אמרנו?) מחוברות לתרבות, ולדעת ליצור טראסט!

בהרצאה של RG/A דיברו הרבה על העולם הוירטואלי (המטאוורס)- ואחד הדגשים היפים ביותר בעיני היה על כך שהאני- הדמות שלי בעולם הוירטואלי היא פלואידית, זה מאפשר לי לייצר עולם משלי שמתאים מאוד גם לעידן פלואידי בו אנשים לא רוצים בהכרח להגדיר את עצמם בהגדרות של העולם הישן.

זו לא פעם ראשונה שאני שומעת את האמירה הזו, אבל בעיני היא ממש יפה- אנשים לא צריכים לחשוב שיאבדו את העבודה שלהם בגלל בינה מלאכותית- הם צריכים לחשוש שיאבדו את העבודה שלהם בגלל שמישהו אחר יודע טוב יותר מה זו בינה מלאכותית ומבין את ההשפעות שלה על החיים שלנו.

ישנם חמישה טיפים לעבודה נכונה בעולם הוירטואלי. לא מספיק להיות בעולם הזה, צריך ליצור ערך לצרכנים שצורכים את התוכן, צריך לתגמל משתתפים על כך שהם חלק מהמרחב ומהעשייה. צריך לחבק את הרעיון של הNFT כתרבות שלמעשה הופכת נכסים דיגיטליים ליחידות בעלות למשתתפים. צריך לעודד UGC תוכן שהגולשים יוצרים. וצריך לשים קריאטיביות לפני הכל.

אני מאוד אוהבת את האמירה הזו, ש”וורק לייף באלנס” הוא המצאה מצחיקה שאין לה שום קשר למציאות- בעיקר מה שאנשים חווים זה “וורק לייף כאוס”.

אולי אחד הדברים היפים ביותר בוועידה הזו, הינו היכולת של המאגנים של הועידה להודות לאנשים שתרמו לה. הם העלו על הבמה את כל מי שמגיש אוכל באירוע כמחווה על העבודה שלהם- פשוט. אנושי. מקסים.


urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.