זו הרשומה השנייה על אירוע הוובסמיט בסגנון סטוריז, כמו שסיפרתי לכם בפוסט הראשון, הרעיון הוא להנכיח את גודל האירוע וכמות התובנות החשובות שיוצאות ממנו. אספר לכם על סטוריז נבחרים כשעליהם ארחיב בשניים שלושה משפטים. חשוב להגיד שלחלק גדול מהפופאפים של התובנות שמובאות כאן, תהיה הרחבה באמצעות פוסטי עומק משמעותיים שאפרסם בהמשך. זו הרשומה השנייה…
בהרצאה מרתקת, של סגן נשיא אוקראינה סיפר Mykhailo Fedorov על הדרך שבה המדינה משתמשת בחדשנות ובטכנולוגיה לטובת המלחמה. אני מבטיחה לכם פוסט מעמיק על הסשן הזה, כי הוא מראה בצורה ברורה כיצד טכנולוגיות וחשיבה חדשנית מייצרות הזדמנויות חדשות. למשל, הוא סיפר שהאנשים שלו רוצים מדפסת תלת מימדית בשביל שיוכלו להדפיס חלקים שהופכים את הDrones ליותר מהירים ויותר מדוייקים- למעשה הם הופכים לנשק החזק של הלחימה העכשווית.
כשחושבים על עולם החיפוש, צריך להבין שמדובר באחד הדברים החשובים ביותר- חיפוש זה לא רק גוגל, זה הרגל עמוק שנמצא במלא מקומות אחרים, ולכן חייבים לתכנן כל חוויה שאנחנו יוצרים עם החשיבה על הפיצ’ר של הסרץ.
נתון מהמם ומשמעותי על עולם החיפוש בקול, מחקר של קומסקור חשף שכמעט 50 אחוז מכל החיפושים בגוגל במכשירי מובייל נעשים באמצעות Voice.
וכשעוסקים בחיפוש, נדרש לחשוב על הדרך שבונים מותגים והמשמעות של כך. כשמסתכלים למשל על החיפושים של נעליים/ נייקי- לאורך השנים משנת 2004 רואים שאנשים מחפשים יותר……….נייקי.
יש כיום שיפט לדרך שבה אנשים מחפשים. גם גוגל בעצמם מודים שכיום 40 אחוז מכל החיפושים אחר מקומות בילוי ומסעדות של צעירים מתקיימים בכלל בטיק טוק ובאינסטגרם. המשמעות היא שאנשים מחפשים בחיפוש (תרתי משמע) משהו יותר עמוק, יותר רבוד יותר סיפורי שמאפשר להם לא רק לקבל אינפורמציה מדויקת (יוטיליטי) אלא גם הכוונה לחוויה.
מרטין סורל, מי שהנהיג בעבר את אחת מקבוצות הפרסום הגדולות בעולם-WPP, אמר שכיום אם רוצים להתקדם בחיים צריך שני דברים: 1. ללמוד סינית. 2. ללמוד לכתוב קוד.
חשוב להדגיש, שהעולם השיווקי צריך לעבור מהפך, ולהיות יותר ויותר עם פלייסמנטים של תוכן ולא פרסום. ואם רוצים לעשות זאת בצורה יעילה, שווה לייצר רשת של כותבים חיצוניים של פרילנסרים שיכולים ליצר עבורנו את התוכן בצורה סיסטמית.
כחוט השני, המסר הזה עבר לאורך כל הועידה– דווקא בזמן של משבר צריך להשקיע יותר בחדשנות (העבר הוכיח את זה היטב) ודווקא בזמן של משבר זה הזמן להשקיע כמה שיותר בידע ובשרירים חדשים שלכם עצמכם כי החוכמה היא לראות קדימה ולא להסתכל על הטווחים הקצרים!
כשמסתכלים על שינויים בעולם המדיה, רואים שינוי משמעותי- מדיה של קמעונאים תופסת תאוצה ומשנה לשנה על פי מחקר של אימרקטר מגיעה ל19 אחוז מעוגת התקציב בארה”ב. המשמעות היא שקמעונאים כמו וואלמארט, אמזון, טסקו וכולי הופכים להיות לפלטפורמות מדיה לכל דבר ועניין. והשאלה הנשאלת היא האם הנכסים שלכם הם גם מדיה לכל דבר ועניין.
כשחושבים על מותג, ובניית מותג- חשוב להבין, שמותג זה למעשה כל נגיעה של לקוח בעסק ולהפך! ומשמעותי לזכור שאנשים לא אוהבים מוצרים, הם אוהבים את החוויה שהמוצר או השירות יוצר עבורם. כשמערבבים את שתי הנקודות יחד מקבלים משוואת שיווק חכמה וחדשה.
העולם משתנה, ושווה להסתכל על כך בפרספקטיבת זמן- ב2011 איקומרס במובייל עמד על פחות מעשרה אחוז, היום איקומרס במובייל עומד על 74 אחוז!
כשמעמיקים בהתנהגות של אנשים במדיה, ניתן לראות בבירור כמה חשוב נושא התוכן. כתבתי על כך גם פוסט יותר מעמיק שמציג לכם את התפלגות האנשים במדיה ובפלטפורמות תוכן שונות במהלך היום-Link.
כמו שכתבתי גם ברשומה הקודמת, מדהים בעיני כיצד בוועידה הזו נותנים מקום על הבמה לאנשים שתורמים לאירוע- הם האלו את המתנדבים הרבים שעזרו להפיק את הדבר המפלצתי והענק הזה ואמרו להם תודה.