Gartner, Inc הוציאה החודש תשקיף שמעריך אלו מגמות טכנולוגיות ישפיעו על חיינו בשנת 2014, מהם הטרנדים המשמעותיים בעולם הדיגיטל ולאן עלינו לכוון את תשומת הלב. החלטתי לרכז את האמירות של גרטנר ולהקדיש להן פוסט נפרד בבלוג שלי על מנת שגם אתם תיחשפו אליהן. לכל המעוניין אני מצרפת את הלינק המקורי – Link. כבר בכותרת של המסמך המקורי מבשרים לנו על הטכנולוגיות האסטרטגיות שישפיעו על הטרנדים ב2014, ואלו טרנדים יזכו לתשומת הלב המירבית בשנה הקרובה. זו הצגת תכלית לגבי הטרנדים המרכזיים שיעשו אימפקט לתעשיית הIT בשלושת השנים הקרובות. מתוך הסקר של גרטנר בחרתי לפוסט את המגמות העיקריות שסימנתי כמשמעותיות ביותר, שעתידות להשפיע גם על המותגים המסחריים הגדולים וגם על משתמשי הקצה.
לטענת גרטנר- רשימת הטרנדים שצויינה בידה כבעלת ההשפעה הגדולה ביותר על התנהלותנו בשנה הקרובה ובשלוש השנים שלאחריה היא זו שתשפיע באופן המובהק ביותר על עולם הIT וכתוצאה מכך על חיי כולנו. אלו הן למעשה הטכנולוגיות עם הסיכוי הגבוה ביותר לאימוץ על ידי עולם הIT ולחדירה לשוק העסקי, בלי כמובן להתעלם מהסיכונים הכרוכים בכך. אלו המגמות בעלות ההשקעה הגדולה, והמסר של גרטנר חותר לכך שהן תאומצנה כחלק ממרקם החיים שלנו כמציאות שבשגרה :
הגיוון של מכשירי המובייל השונים והניהול של השונות הזו- Mobile device diversity and management- זו לא צריכה להיות הפתעה שזו אחת מהמגמות שחזויות לקרות ולהתרחב בשנת הפעילות הבאה- גרטנר טוענים שהאקו סיסטם סביב המובייל אמור להיות מוכפל פי שניים ואפילו פי שלושה, מצב זה ישפיע על ישירות על כוח העבודה כך שגם הוא יגדל בפועל פי כמה וזה אומר באופן טבעי כי הIT יהיה שחקן מרכזי באזור הזה. סביב ההזדמנות מתקיימים עוד כמה וכמה אלמנטים שצריכים להילקח בחשבון כגון אבטחת מידע ופוליסת עבודה- ובמקביל נידרשת הקמת מערכת תומכת גמישות שתאפשר לעובדים יתר מעורבות וקונקטיביות.
אפליקציות למובייל וישׂימוּתָן המעשית בחיינו– Mobile apps and applications. על פי גרטנר- האפליקציות תמשכנה להתפתח ולגדול בעוד מידת היְשִׂימוּת שלהן דווקא תקטן. האפליקציות מצטמצמות לממדים קטנים יותר, והן מטורגטות בעיקר אל קהלי יעד ספציפיים. האבולוציה המשמעותית הצפוייה בתחום הזה תהיה למנף את קליטת הכוונות של קהל הצרכנים. הכוונות תזוהינה באמצעות “איתותים” המתגלים בתנועות הצרכן ופעולותיו הטיפוסיות. למעשה אפליקציות יוכלו לשנות התצוגה שלהן והתוכן אליו אנחנו נחשפים על פי ההתנהגות הצרכנית של המשתמשים.
האינטרנט של הכל –The Internet of Everything. איפה ימוקם האינטרנט בשנת 2014 ? כבר לא נהיה מחוברים דרך הPC שלנו או דרך מכשירי המובייל. כחברה מודרנית התפתחנו אל אזורים אחרים- כמו הטלוויזיה, ברכבים. הבעיה היא שרוב התאגידים ואנשי המכירות הבולטים שפועלים במרחב הטכנולוגי עדיין לא זיהו את ההזדמנות להרחיב את זרועות האינטרנט ועדיין לא מוכנים מבחינה ארגונית לשינוי. תתארו לעצמכם שהכל יהיה דיגיטלי – גם השירותים, גם המוצרים וגם הנכסים : ניתן להציג ארבעה מודלים אפשריים למשתמשים : ניהול, מוניטיזציה, ביצוע וגדילה. המודלים הללו על פי גרטנר יכולים להופיע תחת השם האינטרנט של הדברים, שזה אומר שהכל יהיה מחובר לאינרטנט- אנשים, אינפורמציה, אובייקטים ומקומות. על נושא זה אני מתכוונת לדבר לא מעט בשנה הבאה…
פתרונות היברידיים בענן – Hybrid cloud and IT as service broker. על פי גרטנר אחת המגמות שתתפתחנה ב2014 תהיה חיבור היברידי בין עננים פרסונאליים לבין עננים במרחב החיצוני. כאן למעשה תיקבע הצמיחה האמיתית של שירותי הענן וכאן יתפתחו הברוקרים בתחום. גופים יצטרכו להסדיר את האגריגציה של התחום, לנהל את ההטמעה ואת הַהַשְגָרָה של השירותים השונים. שימו לב שבאופן כללי המגמה הזו נוטה יותר ויותר לרכז את ערוצי ההתקשרות תחת קורת גג אחת ובאופן סמוי- סימלסלי, בצורה שתהדק את החיבוריות בין פתרונות שונים על מנת להעניק ללקוח חוויה מלאה עם מידור חכם של הדטה הרלוונטית.
ארכיטקטורה של ענן ושל לקוחות – Cloud/client architecture – המודלים השולטים בשיטת הענן משתנים, וישתנו אף יותר בעיקר בשנה הקרובה על פי גרטנר. זאת באופן טבעי בשל העובדה שיותר ויותר משתמשים צורכים במובייל- כאשר למעשה השימוש באפליקציות עובר לשרתים שמסוגלים להתמודד עם שינויים גדולים ויש להם שטח איחסון רחב וגמיש דיוֹ לשם מתן שירות בזמן אמת ולפי צורך ספונטאני.
עידן הענן הפרסונאלי – The era of personal cloud. הענן הפרסונאלי על פי גרטנר יזוז מהמכשירים אל השירותים. יוזרים ימנפו את השיטה המושתתת על הרבה מאוד מכשירים- כולל המגע הפיסי, אבל הם לא יסתמכו על ההיצמדות למכשיר אחד אלא יעדיפו להיכנס אל הענן הפרטי שלהם ומשם יעבדו ללא תלות במכשיר בו הם מחזיקים.
מכונות חכמות – Smart machines. האם אי פעם שמעתם על מכונות חכמות ? אם לא, גרטנר מצפה שתשמעו. המכונות החכמות יכללו צוות עוזרים פרסונאלי, יועצים חכמים, את התופעה הזאת אנו יכולים לפגוש כבר היום במכוניות אוטומאטיות בהן ניכרים השלבים הראשונים של השינוי. חברות המחקר המתמקדות בתחום הטכנולוגי מאמינות שאנשי עסקים אינדיודואליים ירצו להשקיע במכונות הללו על מנת להבטיח את הצלחתן בצורה שתהפוך את השימוש במכונות חכמות למגמה המשגשגת ביותר בעולם של IT.
מדפסות תלת מימדיות – 3D printing . משמח אותי שגרטנר חושבים כמוני, על פי חברת המחקר מתברר כי בממדים עולמיים תחום המדפסות התלת מימדיות יתרחב ויגדל ב75 אחוז בשנת 2014 ! ותופעה זאת תלוּוֶה בהכפלת השימוש במכשירים להדפסה תלת מימדית בשנת 2015. אולי הגיע הזמן להתייחס ברצינות למגמה הדוהרת לכיוון הזה ? עדיין אין דיווח מספיק על המגמה הזו, ואולי זה הזמן להקדיש מחשבה ויתר תשומת לב כדי לבדוק איך זה משפיע בפועל על התעשיות בהן אתם פעילים-Wake up Call.
מילת סיכום – מעניין לשמוע את חוות דעתכם על הניתוח שהצפתי לכם כאן, שכאמור מבוסס על האנליזות של גרטנר. אשר לי- כתמיד אדאג להמשיך ולדווח לכם על שלל הממצאים, התובנות והמגמות שאני מאתרת במרחב הדיגיטל ולהציג אותן פה על מנת שתדעו מראש בפני איזה שינוי אנו עומדים וכדי להיערך אליו בהתאם.