Ten Amazing Lectures in Ted

 

פוסט שני בסדרת האוצרות שלי והפעם הַפְנָיוֹת לעשר הרצאות שפשוט אסור לפספס, מאתר Ted. ולמי שלא מכיר את האתר רצ”ב פוסט שכתבתי על הנושא – Link. מה שיפה באתר הזה הוא שההרצאות אינן כפופות לזמן מוגדר – אתם יכולים לראות תוכן שהופץ לפני שנתיים, שלוש ועדיין תמצאו בו ראייה חזונית, תובנה, רעיון מוצלח שכדאי לכם לקחת אתכם להמשך. צירפתי לכם בתמצית תיאור כללי של עשר הרצאות ניפרדות אשר השפיעו עלי בצורה זו או אחרת ואשמח אם יַעניקו גם לכם מהעוצמה שאני קיבלתי מֵהֵן. יש כאן הרצאות מתקופות שונות,ישנות ועדכניות, ותכנים בנושאים מגוּוָנים. אתאר לכם כל הרצאה בשנים-שלושה משפטים ואספר קצת על המרצה – ואותיר לכם לעשות את השאר… כל הרצאה מלונקקת לנוחותכם בכותרת הַיְישֵׁר למקור. בואו נתחיל.

הרצאה ראשונה  Paul Lewis: Crowdsourcing the news | נקודת מבט בהירה ומקורית על נושא חוכמת ההמונים מאספקט של עיתונאות. איך למעשה עולם הידע והתמצאות במידע השוטף ניסמכים על הקשבה ועל נטור של השיחה, ומה ראוי לקחת ממנה. פול לואיס הוא מרצה מרשים שמעביר את הרעיון דרך דוגמאות וסיפורים שמאפשרים לנו לגעת בקונספט ולקלוט אותו היטב. איך למעשה המידע הניצרך היום לא נשען רק על מה שהרשויות האינטרסנטיות מעוניינות שנדע, אלא על אמת יותר מעמיקה, ואיך חוכמת ההמון והמידע שמתקבל מבסיס רחב של דיעות מכשיר אותנו לגלות יותר על המציאות. דרך הכלים החדשים של המדיה, כדוגמת Twitter, Facebook אנחנו יכולים לחקור את המציאות ולגלות הרבה יותר ממה ש”מלעיטים” אותנו בערוצים הרשמיים.

הרצאה שנייה  Tom Wujec: Build a tower, build a team | עבודה בצוות, שעיקרה – איך אנחנו למעשה יוצרים מציאות משולבת בשיטת עבודה אסטרטגית. טום מראה לנו בהרצאה קצרצרה איך ההשוואה לתכנון ארכיטקטוני של בניין יכולה להתאים לבניין האנושי של הצוות איתו למעשה אנחנו בונים מציאות חדשה. אישית אני מאוד מאמינה בחשיבה יסודית מהמבט של ארכיטקט שמתכנן מראש איך כל לבנה בבניין המדומה או האמיתי תגרום לו להתייצב כמבנה איתן – “ססטיינבל” – בצורה שתקיים את המטרות שלנו לאורך זמן. כדאי לעיין בהרצאה הקצרה הזו כי היא עוזרת לנו לקלוט מיידית מהלכים משמעותיים ומורכבים.

הרצאה שלישית  Clay Shirky: How cognitive surplus will change the world | קלי שירקי הוא אחד המוחות הגדולים ביותר בעולם בכל הנוגע לחשיבה אסטרטגית במערכת השיווקית-עסקית. מחוץ לְהקשר ההרצאה הזו אני ממש ממליצה לכם לחפש עוד תכנים מבית היוצר שלו. תרומתו יכולה להשפיע עליכם בפועל בזמן קבלת החלטות ובתכנון מפת הדרכים של המותג שלכם או לחילופין דרככם האישית. ההרצאה הספציפית משדרת על הגל של החזון – מהם הגורמים שמשנים את תפישות העולם שלנו ואיך הזרמים החדשים עשויים להשפיע עלינו. הוא מצביע על חדירת ההשפעה של המדיה החדשה לחיינו השוטפים, ומסביר בפשטות איך גאוגרפיית התקשורת השתנתה עד כדי כך שהיא משפיעה על הכלכלה ועל העסקים שלנו מקצה לקצה.

הרצאה רביעית Seth Godin on the tribes we lead | אין זה סוד שאני מאוהבת בדמותו ובסגנונו של סת’ גודין, ואני ממליצה גם לכם להצטרף לשוחרי דברו ולקפוץ לעגלת ההתאהבות הזו. בהרצאה זו סת’ מסביר את הקונספט העומד מאחורי הרעיון המקורי שלו בספרו – שבטים. מה זה אומר למעשה קהילות עניין , ואיך אנחנו מתחברים לתופעה של כל אותה מהפכה תקשורתית דיגיטלית המאפשרת לפתע לקול של היחיד או לקולו של המיעוט להישמע בצורה משמעותית. בראייה לאחור על הקיץ האחרון הרי כולנו מבינים עד כמה הצדק איתו. מה שמפליא הוא שהאיש חזה את המתרחש הרבה לפני שזה קרה ולכן שווה לשמוע את הטון הבוטח שלו ואף לסגל לעצמכם את המבט המפוכח שבו הוא בוחן ומתכלל את נתוני המציאות.

הרצאה חמישית Sir Ken Robinson: Bring on the learning revolution! | אחד הגילויים המשמעותיים ביותר מבחינתי לשנת 2011. איש חזון, גאון , פרזנטַטוֹר מדהים שמסביר לנו בפשטות איך אנחנו במוֹ ידינו מייצרים לעצמנו גבולות, “מתכנתים” את הילדים שלנו למציאות צרה ומגבילים את היכולת הטבעית. אני חושבת שאחרי ששומעים את ההרצאה שלו מבינים כל כך הרבה דברים ובמקביל’, בו במקום, ממהרים לשנות. אני ממש ממליצה לכם להקשיב, להטמיע ולאזור אומץ – לקחת ולהשפיע.

הרצאה שישית  Evan Williams on listening to Twitter users | אוון ויליאמס הוא הבעלים והממציא של Twitter, ולכל אלו שאינם מחוברים לכלי המהמם הזה אני ממליצה על ההרצאה – אני חושבת שהוא יוסיף לכם מבט אחד או שניים שלא שֵׁיערתם בפרספקטיבה של הערוץ המיוחד הזה. אוון הוא איש עם ראייה חזונית וחשיבה יזמית – עושה רושם שמה שמניע אותו הוא המהות התקשורתית והדרך בה התקשורת החדשה משנה את אופיו של הדיאלוג המתנהל בקנה מידה עולמי. מתוך אותה פרספקטיבה רחבה ניתן ללמוד רַבּוֹת על הדרך שלנו להשתמש בכלי המדיה החדשה ולהתייחס אליה באופן שונה ואיכותי. – זאת מתוך ההנחה כי הכלים הם מה שאנחנו עושים איתם והכל תלוי באם נבין את השיחה ונדע מתי ואיך להשתלב.

הרצאה שביעית Michael Pritchard’s water filter turns filthy water drinkable | הרצאה שאינה מגיעה דווקא מעולם השיווק והתקשורת הדיגיטלית. מרצה שמראה לכם איך בידינו לשפר את איכות המים בעולם על ידי שיטות פיתוח מעשיות. מצד הסגנון זו הרצאה שיכולה ללמד אותנו הרבה על הדרך לעמוד מול קהל, הדרך להעביר הלאה מסר באופן חותך ומשכנע, בחתירה להבנת המציאות. מצד התוכן מודגשת החשיבות הרבה בהבנת מצב המים העולמי והדרישה שנחשוב גם אנחנו איך ומתי נוכל להשפיע לטובה כי הרי בסופו של דבר האחריות למצב היא אחריות אישית.

הרצאה שמינית  Jesse Schell: When games invade real life | מפתיע לפעמים לשמוע הרצאות כאלו שגורמות לך לחשוב מחדש על כל נושא הגיימיפיקיישן: איך למעשה עולם המשחקים יכול להשתלב בתוך החיים ולהשפיע על האופן שבו אנו מתייחסים למעשינו. כי מי קבע שאי אפשר להנות מתוך תפישת עולם אסטרטגית ? מן הראוי שתראו את ההרצאה הזו. אמנם היא ארוכה מהרגיל, אבל היא מעבירה מסר חשוב בדרך ייחודית: עולם המשחקים עתיד לחדור לחיינו ולהשפיע עלינו על סמך ההנחה הפילוסופית כי החיים הם למעשה משחק אחד גדול המתומהל ביום יום שלנו, שעה שעה.

הרצאה תשיעית Stefana Broadbent: How the Internet enables intimacy | במידה מסויימת המסר הוא “הפוך על הפוך”, סטפנה מציגה נקודת מבט מעניינת על האינטרנט – איך הוא למעשה מאפשר אינטימיות ולא כפי שאנחנו נוטים תמיד לחשוב שהוא רק חושף את הפרטיות שלנו. מבט מנתח וחכם על המציאות המאפשרת של הרשת שמְטַפחת למעשה מגע חדש, דרך חדשה לביטוי עצמי ולגילוי יכולות. המציאות הדיגיטלית הוסיפה פונקציה חדשה לתקשורת שעוזרת לקהלים שונים להיפתח ולהשתנות. זו נקודת מבט אנתרופולוגית חשובה כי היא למעשה מאפשרת לנו להבין יותר לעומק למה המהפכה הדיגיטלית היא כה אפקטיבית ואיך היא משפיעה ברמה הכי גבוהה על קהל הגולשים.

הרצאה עשירית Fabian Hemmert: The shape-shifting future of the mobile phone | הרצאה מרתקת על המשמעות של המובייל בחיים שלנו. החיבור במובייל בין המציאות הדיגיטלית ובין תנאי העולם הפיזי, ואיך דווקא מכשירי הקצה הללו מבטלים את המרחק הזה וגורמים לדברים להתחבר הלכה למעשה. דיווייזס כגון iPhone וiPad מבטלים למעשה את הניתוק בין הטכנולוגיה לבין המימד הפיזי וגורמים לנו כצרכנים לחבר את המציאויות, הניפרדות לכאורה. ראו כחובה לִצְפּוֹת בהרצאה הקצרה הזו שמסבירה בפשטות יתרה לאן העולם שלנו הולך ולמה דחוף לנו לתמהל את העסקים שלנו עם הכיוון הזה.

לסיכום | עלי להודות שהרעיון הזה של האוצרוּת מוצא חן בעיני יותר ויותר וקורם עור וגידים מרגע לרגע. התוצר הנוכחי, שבמסגרתו אני “מארחת” בבלוג שלי את הייצוג של עשרה מרצים מהטובים ביותר בעולם גורם לי להרגיש שפיתחתי מקום טוב ומעניין מבחינת התוכן מתוך ביטחון שאני נותנת לכם – הקוראים שלי – ערך בעל אפקט מתמשך וכן גישה לגילויים המרכזיים של מחקרַי. מקווה שגם אתם מרגישים כך, ושנתראה בפוסט הבא .

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.