The Future of Retail 2016

fr1

הרשומה הנוכחית, מתעכבת על מצגת נהדרת ששלפתי לכם מהמנוי שלי בביזניס אינסיידר, הדטה המובאת לכאן עוסקת בשינוי שעולם הקמעונאות עובר- ובדברים אשר יגדירו את הגבולות של התעשייה בשנת 2017 והלאה. אעבור על שקפים מובילים וחשובים אותם חשבתי שנכון ליבא לפוסט זה, כמו כן הוספתי את הקובץ המקורי במלואו לרשומה בתחתיתה על מנת שתהיו חשופים למקור ותדלו ממנו מידע נוסף ומשמעותי עבורכם. חשוב לי לציין כי הדברים המובאים לכם לכאן מהווים מיקס של דטה מהמקור- ואינטרפטציות כמו כן תובנות משלי.

r2

למרות שמגמת האיקומרס לא נראת משמעותית במספרים כמו הרכישות באוף ליין בחנויות עצמן, כמעט כל הצמיחה בקומרס מגיעה ממכירות באון ליין- וזה נתון משמעותי אשר משקף את המקום אליו העיניים של חברות צריכות לזוז ולהתפקס.

r3

ובעוד שמשתקף מהדטה שהרכישות מהדסקטופ עדיין חזקות ומשמעותיות- ללא ספק המקום בו קורה השינוי המשמעותי ביותר מגיע מה-Mobile Commerce.

bb1

רק לאחרונה התפרסמו נתונים על יום הרווק הסיני וניתן לראות כי יותר משמונים אחוז מהרכישות בפועל התקיימו דרך- המובייל.

r4

אז מה מוביל את הצמיחה ? למעשה, צרכנים הופכים להיות ליותר דיגיטליים והכמות של האנשים אשר צורכים און ליין רק מתפתחת, למשל בארה”ב המספרים משקפים כי כמות הצרכנים שקונים און ליין גדלה בכמעט עשרים מיליון אנשים מ-2015. בשנת 2015 המספר של הצרכנים באון ליין בארה”ב עמד על 208 מיליון וב2016 ברבעון הראשון המספר עלה ל224 מיליון- חשוב להדגיש כי בארה”ב יש כ-320 מיליון איש ולכן אלו נתונים מדהימים ומשמעותיים.

bbbv

גם ביום הרווק הסיני 2016 ניתן היה להחשף לנתונים דרמטיים- הדטאות המרתקות ביותר היו : כי בחמש הדקות הראשונות רכשו במעל למיליארד דולר ובשעה הראשונה היו רכישות שעמדו על חמישה מיליארד דולר.

r5

כמו כן, ישנה צמיחה משמעותית בהוצאה של הקהל ב-On Line משוקף מהמחקרים והדטה כי הרכישה באון ליין צמחה בשבעה מיליארד דולר וזאת רק בארה”ב ב-2015 ההוצאה עמדה על- 61 מיליארד וב-2016 הנתון התעדכן ברבעון הראשון והתייצב על 68 מיליארד דולר. צרכנים רוכשים באון ליין בתכיפות גבוהה יותר- כמות הטרנזקציות בOn Line גדלה ב115 מיליון מאז 2015- חשוב להדגיש כי תכיפות משפיעה על הרגלים וגורמת לנוחות מצד המשתמשים, מה שמשפיע בסופו של דבר על ההסטה של האנשים מצריכת מוצרים אוף ליין לצריכה איקומרסית, ומה שמנהיג קדימה את הצריכה האיקומרסית הינם ורטיקלים שונים בתעשייה כמו- מדיה, ספורט, פנאי ובילוי ומוצרי אלקטרוניקה.

r6

אבל כשהעולם הופך לאיקומרסי וזירת המסחר משתנה– קורים דברים מדהימים ושונים לגמרי ממה שדימיינו, למשל- למרות הבעיות הלוגיסטיות והחסמים צרכנים גם רוכשים ריהוט און ליין. יש לנו דוגמא לכך עם שחקן מקומי אשר מיבא מחו”ל-Chinabuy ומנהיג קטגוריה בצמיחה של ספות אותן קונים הישראלים ישירות מ-סין ! ולמה כל כך משמעותי עבורכם להתעכב על העובדה הזו גם אם זו לא התעשייה בה אתם פעילים ? כי היא מוכיחה לאין ערוך שהרכישה באון ליין משנה את ההרגלים של האנשים, האמון והביטחון שלהם ברעיון והרצון שלהם להתנסות ולגלות סביבת סחר חדשה ! היום זה מתבטא בעולם של ריהוט וחפצים לבית- מחר זה יכול להיות רלוונטי לכל תעשייה ותעשייה.

r7

תחום נוסף שמתפתח בזירה האיקומרסית הינו תוכניות הSubscription– שירותי מנויים שנהנים מכך שצרכנים אוהבים לקבל מוצרים באופן אוטומאטי ובכך להסיר דאגה מהראש. בעיניים שלי הServices הללו מהווים סוג חדש של סחר אשר מבוסס בראש ובראשונה כסחר של שירותים. העובדה שאנשים עושים מנוי לרכישת מוצרים שמגיעים אליהם הביתה באופן קבוע- משפיעה באופן ישיר על מספר הפעמים שאנשים הולכים לקניון או לחנויות פיזיות. וניתן לראות שחברות גדולות מזהות את השיפט הזה, למשל- Unilever אשר רכשה את Dollar Shave Club, זאת כיוון שהבינה ששחקנים דיסרפטיבים כמו- Dollar Shave Club הינם גורמים שמהווים בפועל לצרכנים של יוניליוור להשתנות ולהיות מושפעים במעמד הקניה מדברים אחרים לגמרי.

r8

אמזון הופכת להיות למקום הפופולארי ביותר והיעד אליו כולם הולכים בערך ל-הכל. ולקוחות שיש להם הכנסה גבוהה פשוט מזיזים ומסיטים את הרגלי הקניה שלהם ועוברים לOn Line, קרי- לאמזון.

Amazon גם מהווה שחקן משמעותי בהשפעה על החדשנות סביבה- רק לאחרונה התפרסמו נתונים אותם החברה שחררה שמשקפים כי יותר מ-200 מותגים משתתפים בתוכנית ה-Amazon Dash Button וזאת לאור העובדה שאמזון רואה בשנה האחרונה צמיחה משמעותית וגידול במספר הרכישות דרך הכפתור העומד על פי חמש משנה שעברה- Link.

r9

אבל אין ספק שההזדמנות הגדולה והמשמעותית ביותר בעולם האיקומרס הינה– מוצרי צריכה יומיומים ובסיסיים- Groceries, וזאת למרות שכרגע המספרים עומדים על 2 אחוז בלבד בארה”ב- הדטה שהביזניס אינסיידר משקפים מדברת על כך שאמריקאים יוציאו יותר מ-700 מיליארד דולר על מוצרי צריכה ב2016- ולמרות החששות של הצרכנים לרכישה של מוצרי צריכה און ליין קהלים מכל הגילאים הראו בבירור עניין ברכישת מוצרי צריכה יומיומיים און ליין. חשוב לציין כי כבר היום אנחנו חשופים למספרים גדולים אף יותר שמסמנים את התכונה בישראל, מנכ”ל שופרסל אמר בכנס גלובס האחרון שמתוך 11.6 מיליארד שקל בהכנסות בשנה- מיליארד מגיעים מרכישה און ליין באתר שופרסל.

r10

קמעונאים חייבים לישר קו למגמות המתפתחות ולפתח שרירים חדשים שכוללים יכולת של ניהול מגוון ערוצים שונים על מנת שיוכלו להגיע ללקוחות, משמעותי לקחת בחשבון שצרכנים שבאים במעורבות עם קמעונאים דרך נקודות מגע מגוונות וערוצים שונים עושים רכישות באופן תכוף יותר.

r11

צרכנים צעירים אוהבים ומתעניינים מאוד בחנויות אוף ליין– אבל ההתנהגות שלהם מייצרת עבור קמעונאים דגלי אזהרה אדומים, 75 אחוז מדור הMillennials הצעירים משתמשים בסמארטפונים שלהם תוך כדי שהם בחנות הפיזית. ולכן, קמעונאים חייבים לאמץ טכנולוגיות מתפתחות כמו- Beacons על מנת שיוכלו להשפיע על הצרכנים במעמד רצפת המכירה עצמה ובאמצעות מכשיר הסלולר שהופך לכלי המדיה החשוב ביותר.

r12

וישנה מגמה נוספת משמעותית אותה קמעונאים צריכים לאמץ והיא– הMashup בין הדיגיטל לפיזי, באמצעות שירותים כמו- Click & Collect שהמשמעות שלהם הינה- קניה בOn Line עם איסוף באוף ליין אשר מגדירה מחדש לטעמי את פאנל הקניה ואת הרעיון של רכישות אימפולסיביות, כמו כן מתכתבת בצורה משמעותית עם יצירת נוחות עבור צרכנים באמצעות שירותים מתאימים ההופכים בפועל לפקטור המבדל והמייחד.

r13

מילת סיכום, הצמיחה והעליה של קניות באון ליין תשנה לחלוטין את הפרדיגמה על הגבולות בין ה-און ליין ואוף ליין- מה שיהפוך את הרעיון של אומניצ’אנלס לשריר הכרחי אותו כל הקמעונאים בוקטורים השונים של התעשייה יצטרכו לאמץ ולאמבד אל מערכות ההפעלה שלהם. זה יהיה עולם מדהים, והכל קורה במהירות ולכן ישנה חשיבות לעצור, לחשוב, ולחשב את המסלול באמצעות ועם השינוי.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.