כחלק מהלמידה שלי, והרצון להכיר ולהכיל כלי עבודה חדשנים, וחשיבה אחר,- אני רוצה להתעכב הפעם על כלי חכם שהוצאתי מקיט החדשנות של גוגל- Link. לכלי קוראים : איך, האם, ואנו- ובאנגלית, שזו שפת המקור וברור שנשמע הרבה יותר טוב ומדויק- The “How Might We” Note Taking Method.
הכלי הזה, HMW מהווה פרקטיקה של גוגל בספרינטים של חשיבה חדשנית מתודית, הרעיון להשתמש בו כשרוצים לחלץ תובנות חשובות במהלך הרצאות מעוררות השראה. האנשים בחדר מתבקשים לא לשבת באין מעשה, אלא- לבנות תוך כדי השיחה וההשראה חומרים שיכולים לשרת אתכם לאחר מכן בהמשך היום. המתודה מאפשרת לצוות של החשיבה לכתוב על פתקיות במהלך ההרצאות אינסייטים ו-Pain Point אשר הם מזהים ושומעים, וחומר גלם זה יכול להפוך ולהיות לכלי שעוזר לנו לאחר מכן לפתור בעיות ואתגרים.
חשוב מאוד במהלך ההרצאות לתת לצוות את היוטיליטי, כמו גם עזרים טקטים כמו טושים ופתקיות צבעוניות ולהגדיר להם את המשימה אשר אומרת שהם לא מחפשים אחר בעיות או פתרונות- הדבר היחיד שצריכים לרשום לעצמם הינו- הזדמנויות !
החלוקה היא כזו : ה-How מהווה את הדברים שנראים לאנשים כאפשריים מתוך מה שהם שומעים.
ה-Might מתייחס לכך שמותר להציע רעיונות או לסמן הזדמנויות שיכול להיות שתעבודנה ויכול להיות שלה- וזה בסדר בשלב הזה.
ה-We מזכיר לצוות שבמסגרת של העבודה בתוך צוות חדשנות, בסופו של דבר תמיד מסתמכת על הקולקטיב והעבודה של האנשים יחד אשר יוצרת את המרצף לרעיונות הטובים.
אין שום סיבה לנסות ולשייף את ההצעות שיוצאות מהתרגיל הזה, במקום צריך לעודד את הצוות לבוא עם כמה שיותר הזדמנויות ולאחר מכן לחשוב כיצד לשלב את החומר בתוך הפתרונות שיוצרים.
ההסבר לכתיבת רעיון בסגנון הזה :
– צריך להשתמש בפתקית פשוטה לכל רעיון בנפרד.
– חשוב לשמוע את הנקודות הכואבות והצרכים במהלך ההרצאות- אבל לא להתייחס אליהן אלא להתייחס יותר אל ההזדמנויות אותן אתם מזהים.
– לכתוב כל רעיון על פתקית שונה.
– ולבנות על כמות מול איכות.