The New Nike+

Screen_Shot_2013-10-14_at_11.18.43_PM_large

הנה לכם חברה שיודעת לעבוד כמו שצריך בדטה, להפוך את הרעיון של הדטה לכלי ערכי ורב תועלת בכל הקשור לשיפור איכות החיים ! אני כמובן מדברת על Nike, וזו לא הפעם הראשונה שאני כותבת על החברה המדהימה הזו. למעשה, כתבתי בעבר סקירה רחבה על האסטרטגיה של המותג ועל הדרך שהוא סלל לעצמו בשנים האחרונות, ולמי שרוצה להעמיק רצ”ב-Link. אבל הפעם אתעכב אתכם על האבולוציה של מוצר קיים של נייקי- הNike FuelBand, ואנסה להראות לכם איך חברה יכולה למעשה לא רק להמציא קטגוריה חדשה של פעילות עבור המותג ולספק ציר חדש של מוצרים, אלא גם לכונן את עתידו החדשני של המותג : בעבודה נכונה על הדטה, ובניהול חכם עם הקשבה ערה לקהילת המשתמשים , ניקי למעשה שוקדת לייצר את הדור הבא של המוצר כשהוא משׁוּפָּר ומדויק יותר. את התמונה המלאה של הנייקי פיול בנד אתם יכולים לפגוש בלינק הבא- Link, ובפוסט הנוכחי אעבור אתכם על עיקרי השינוי ואתן לכם לטעום מן התמהיל שהתקבל מהרעיון ומהגישה החדשנית.

Nike_FuelBand_SE_Volt_SingleBand_large

לאחרונה נייקי שידרגה את הצמיד המפורסם שלה, הנייקי פיול בנד. השדרוג הטרי נובע מכך שהחברה ניטרה למעשה את התנועות של המשתמשים ועל פי האנליזה אשר מבוססת על ההתנהגות האופיינית שלהם היא הוסיפה אלמנטים פוקציונאליים חדשים. הם למשל הכניסו אלמנטים נוספים בשיטת מדידה הרבה יותר מדויקת לגבי רמת הפעילות הגופנית, כאלו שמעודדים את המשתמשים לעשות יותר ומאתגרים אותם-אחד מהפיצ’רים המרכזיים נקרא- “Win the Hour”: מאחר שהתברר להם כי אנשים לא מגיעים לטווח פעילות של שעה שלמה ביום מפתחי המוצר החליטו ליצור “פיצ’ר- אתגר” שגורם לאנשים להשלים לפחות שעת פעילות ובכך להעלות את רמתם הספורטיבית באופן כללי. היופי בשדרוג האחרון כפי שתוכלו לראות בסרטון ההסבר בתחתית הרשומה נובע מהעובדה שנייקי החליטו לשלב ניטור, הקשבה ובדיקה של התנהגויות שונות של משתמשים ומשם לגזור את כיוון הפעילות ההמשכי. נייקי מטה אוזן קשבת לכל המתרחש סביב הפיול בנד, ותכליתה של “האוזן” לבדוק את המוצר ולכייל את תכונותיו על פי הצרכים של משתמשים. זו למעשה הדרך הנכונה ביותר לעבוד כיום בדיגיטל- לנצל את העובדה שאנחנו יכולים להקשיב לדטה, וממנה להבין את הצרכים של האנשים שבאים במגע עם הפתרונות שלנו. 

NikePlus_Fuelband_SE_7Band_Vertical-2_large

באותה נשימה נייקי פתחו תוכנית אקסלרטור–  שמרכזה בסן פרנסיסקו ובמסגרתה היא מחפשת עשר חברות טכנולוגיה (במיקוד על סטארטאפים) שמסוגלות להביא חדשנות למותג על בסיס המוצר הקיים. התוכנית מעוצבת כך שהכול ינותב לתמיכה במוצר הנייקי פיול בנד : היא תספק תשתיות ומשאבים שתכליתם לתמוך בסטארטאפים ובחברות טכנולוגיה שתיבחרנה כדי לייצר אינטגרציה עם המוצר ועם הAPI שלו ולדאוג לכך שכל הזמן תשתקף בו רוח החדשנות.  תראו איך מצד אחד נייקי בונה את המוצר שלה מתוך הקשבה וניטור צרכי משתמשים בבחירת הפיצ’רים הנכונים לפיתוח, ומצד שני היא מקפלת אל תוך הפיתוח הקשבה נוספת לתעשיית היזמים, הטכנולוגים אותם היא מזמינה “לחדור” אל המוצר ולשזור בו איפיונים מתקדמים שאולי נייקי כחברה מוגדרת לא הייתה יכולה להמציא בכוחות עצמה. צירפתי לכם את הסרטון שמתאר את כל המהלך- תוכלו לראות בו את סטפן הולנדר שמוביל את הדיגיטל בחברת נייקי ולשמוע על המניעים שחוללו את השינוי ואת הפיתוח של הרעיונות המקוריים. מומלץ ! 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.