To Like or Not To Like

 

אפשרות חדשה בFacebook  המאפשרת לנו לבטל חברות בעמודי אוהדים ישירות מה Streamingעוררה בי רצון לכתוב את הפוסט הזה. נראה לי שבנקודת זמן זו הסמן האדום אומר לחברות שאמנם טוב לייצר עבודה נקודתית כגון: משחקים, תחרויות, פרסום מאסיבי סביב פרויקט כזה או אחר– אבל הדבר לא מחזיק לנצח. כבר כתבתי פוסט מקיף על נושא נראות התכנים בStreaming שלנו : לינק. הפוסט הזה מהווה בעיני מעֵין המשך למסר המקורי אך בתוספת קו זהיר שתכליתו לשמש כאזהרה. האפשרות לבטל צפייה בתכנים של דף כזה או אחר וכל זאת בהקלקה פשוטה אחת ללא שזה ידרוש מאיתנו יותר מדי חיפושים או פעולות מסורבלות, צריכה להדליק אור אדום ולשמש לכולנו איתות משמעותי. התופעה קשורה לחשיבה יסודית על מתודולוגית העבודה שלנו ולשאלה איך אנחנו משמרים הלכה למעשה אוהד בדף של החברה.

מדברים על כך שהמותג יכול לדבר עם הלקוח – ובכן דברו ! מקריאה במקומות רבים העוסקים בנושא, ומכל מה שאני שומעת מאנשים או מארגונים שרוצים להיכנס לעניין נוכחתי שהם מבינים שהדרך הטובה ביותר לנהל את עולם התקשורת החדשה היא השימוש היעיל בכוח שלנו לנהל מותג. הכוונה לדיאלוג בין המותג לבין האוהדים, קרי – קהל הגולשים. בין האמירות למציאות בשטח כנראה שיש עדיין מרחב גדול למעידות הנובעות מחוסר יכולת להוציא לפועל את כל ההכרזות הללו. ואני שואלת את עצמי למה זה כך ? הרי הדבר פשוט : על הארגון, החברה, להבין שהם צריכים “לרדת אל העם” או כמו שדוקטור אשר עידן אומר : לעלות אל העם. אם המותג נמצא כאן והוא מעוניין לדבר איתנו מן הסתם כדאי שהגוף המוביל ירד מהממלכתיות , ישחרר קצת את העניבה וייתן לי להרגיש שאכן אני מדברת עם הקול של הארגון ולא עם לוגו. ככל שנדע לגלגל את השיח לרמה הידידותית של הרשת כך ננכס לנו את האפשרות לנהל באופן ממשי וכנה שיח עֵר עם קהל הגולשים ולהנגיש אותם למסרים שלנו באופן קונסיסטֶנטי ומעשי.

דופק של איכות | לקיחת אחריות על טיב השיח | אי לכך אני ממליצה לכם לנהל את המהלך ממקום מבוקר שבודק ומאשר שאכן התכנים שאתם מציגים יכולים לעניין את מעגל האוהדים שלכם. שאכן מתקיים האמון אשר בונה את טיב השיח. כלל ראשון – אל תשתמשו במתחם ליצירת אגריגציה של התכנים שלכם באתר או בניוזלטר של החברה.  הסכנה העומדת בפניכם היום היא שהעבודה אשר השקעתם בה ועמלתם בה תרד לטמיון שכן השעמום הכרוך במסרים המיושנים שלכם יוביל לקליק מיידי של העכבר ובפועל להיעלמות שלכם מהמרחב הדיגיטאלי של הלקוח.

נטוורקינג מה בונה יחסים | מה כדאי לעשות ואיך הדברים עובדים ? ההמלצה שלי כדי שתשרדו” את זרימת התוכן מבלי שירצו להסתיר אתכם או להסיר אתכם – תהיו קשובים, תראו על מה האוהדים שלכם מדברים, מה מעסיק אותם ומה חסר להם בסצנת התוכן שלכם. חשבו חכם ובכיווּן דיאלוגי תוך מתן בסיס מאתגר לביטוי הפרט ופרגון משתרשר לאחר מכן – כל אלו יבנו את עמוד השדרה של האמון וישרטטו לכם דרך, יחסים ונטוורקינג לאורך זמן.

 

דוגמא לאפשרות ההסרה | צירפתי לכם צילום מסך ודוגמא לאופן בו ניתן להסיר את העמוד מהתוכן השוטף אליו אתם חשופים בHome.

ניתן לבחור את מושא ההסתרה | כמו כן, שימו לב בצילום מסך זה כי ביכולתכם לבחור את מי למעשה תסתירו ברמת התוכן – האם את דף האוהדים עצמו או את התכנים הספציפיים אותם הוא מעלה .

מילת סיכום | לפעמים, הדברים מצליחים לחלחל רק ממקום של הפחדה או איום. וחלילה לא זו כוונתי. אגב אני לא חושבת שזה כל כך גורלי אם מסירים אתכם בפועל. כפי שכבר אמרתי בעבר לא כולם צריכים לאהוב אותנו או להתעניין בנו. אבל, אם חשוב לכם לטפח קהילת תוכן, ולממֵש מהלך דיאלוגי לְמֶשֶך תקופה ארוכה קחו בחשבון שמוטלת עליכם אחריות ורק מתוך יישום האחריות הזו בפועל מאמציכם יוכתרו בהצלחה : עליכם להיות מעניינים בהכרח, ובמקביל אתם חייבים לדעת איך להעביר ערך הקרוב ללבכם וללב הקהל. בלי השילוב בין שני הגורמים הללו – מערכת היחסים ככל הנראה לא תחזיק מעמד.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

5 comments

  • zohar urian says:

    http://bit.ly/adbScy | To Like or Not To Like | New Blog Post | in hebrew

  • Moshik says:

    זהר, כל כך נכון!
    ישנם עמודים, וכולנו מכירים לא מעט מותגים שסוג התקשור והסטטוסים שלהם לא ממש… לפעמים זה נובע מרמת מנהלי הדף,לפעמים מתכני המותג ועוד, אולי עכשיו יופנמו קצת סטנדרטים של איכות.

    אהבתי את הפוסט הזה ואהבתי מאוד את הלוק החדש של הבלוג-מייצר תחושת מרחב וחיבור (:
    מושיק

  • urianzoharNo Gravatar says:

    תודה רבה מושיק . לגבי הלוק החדש של האתר אני עדיין מעכלת – מודה 🙂

  • Amit Lavi says:

    RT @zoharu: http://bit.ly/adbScy | To Like or Not To Like | New Blog Post | in hebrew

  • חדשות נפלאות!
    אני עד כה נמנעתי ממש מלהירשם לעמודי אוהדים כי זה היה מתסכל לבטל הרשמה.
    זה בהחלט צעד פיירי מבחינתה של פייסבוק.
    זה קצת מצחיק אותי כל העניין הזה. כבונה אתרים אני ממש מופתע לפעמים ממחסור הפיצ’רים בפייסבוק, למשל זה, שהם ממש פשוטים להטמעה ולשימוש. זה כאילו פייסבוק משנים דברים מדי פעם כדי להגביר באזז ולתת לגולשים הממוצעים את התחושה ש”הנה, שדרגנו לכם את המערכת”…

Leave a Reply

Your email address will not be published.