Top 10 Technology Trends Signal the Digital Mesh

Top10StrTechTrend2016

בכל שנה חברת המחקר גרטנר משחררת את התחזיות שלה לשנת הפעילות הבאה– אלו טכנולוגיות תהיינה המשמעותיות ביותר, ואילו טרנדים יהוו את המיקודים החשובים.

הפעם, הסקירה כוללת תפיסות עולם אשר מהוות בעיני עוגן משמעותי עליו אנחנו צריכים להתעכב והוא ה-Digital Mesh רשת דיגיטלית אשר מקפלת בתוכה מגוון טכנולוגיות שמתפתחות במקביל ויוצרות יכולת חדשה.

אעבור אתכם על הדברים החשובים כמו כן אנתח את האינפוגרפיקה המוצגת לכם בתוך הפוסט על מנת שתוכלו לקחת את הרשומה ולהפוך אותה ליוטיליטי אפקטיבי בארגז כלי העבודה שלכם. צריך להביט על ההתפתחות של המגמות הדיגיטליות והמאשאפ שהן יוצרות, כמו כן להתמקד בפרספקטיבת הקונקטיביות אשר למעשה תהפוך חפצים “טפשים” לחכמים באמצעות התפיסה של החיבוריות- כל אלו יחד ייצרו חוויה חדשה שתאפשר לבנות חוקי נגיעה חכמים יותר, התייעלות של העסק ו-מודלים עסקיים חדשים.

אנחנו למעשה יושבים במרכזו של שינוי וצופים בהתפרצות של מכשירים- טכנולוגיות, אינפורמציה ושירותים אשר כולם משתנים דרמטית בשל ה-Interconnected הנכנס ומתקפל אל החיים שלנו ומעצב מחדש את הדרך שאנחנו חיים.

ה-“Digital Mesh” מייצר תפיסה קונקטיבית חדשה וחוויה שתשנה את הדרך בה דברים קורים. הדיגיטל מאש כולל : מכונות חכמות, התפתחות של תחום הIT ובראש ובראשונה שיתוף פעולה מצד האנשים שכולם מחזיקים סלולריים חכמים ומאפשרים לתפיסה המחוברת להפוך למציאות בשטח.

Top10StrTechTrend2016

בואו נפרק את ה-“Digital Mesh” לגורמים ונבין את מה שרשום באינפוגרפיקה :

טרנד מספר 1– The Device Mesh | החיבוריות בין מכשירים מתייחסת אל : מכוניות, מצלמות, Appliances- מכשירי חשמל ועוד הרבה דברים מחוברים אשר ירחיבו את הדרך בה אנשים משתמשים באפליקציות ובאינפורמציה ואת הצורה בה מתקיימת האינטראקציה של האנשים בסושייל עם עסקים.

ככל שה- Device Mesh יתפתח יבנו מודלים חדשים על בסיס האינטראקציות שמתאפשרות ובאינגייג’מנט שונה אשר יתקיים בין מכשירים לאנשים ומכשירים למכשירים.

טרנד מספר 2- Ambient User Experience | חווית משתמש מקיפה- כל האינטראקציות הדיגיטליות שלנו יכולות להפוך ולהיות מסונכרנות לתוך חוויה מתמשכת ומקיפה במרחב הדיגיטלי והפיזי- זו חוויה שיכולה להתפתח במימדים של עסקים מסורתיים ולהתעצם דרך מכשירים אשר ידעו לעזור לנו לנהל טוב יותר את הזמן ואת המרחב. אנשים יוכלו לעשות אינטראקציה עם אפליקציות בסביבה דינמית- החוויה תכלול בלנד של הסביבה הפיזית, הוירטואלית והאלקטרונית- ובכך אינפורמציה תהפוך לכלי אפקטיבי בזמן אמת עבור משתמשים.

ארגונים יצטרכו לקחת בחשבון את ההתנהגות של הלקוחות שלהם- ואת השינוי במסע של הלקוח ולייצר שיפט בפוקוס מחשיבה על אפליקציות ישירות- לחשיבה של אקו סיסטם במאש דיגיטלי המאפשר לחבר בין מוצרים ושירותים לאותה חוויה הוליסטית.

טרנד מספר 3- 3D-Printing Materials | אנחנו נראה המשך התפתחות של עולם ה-3D Printing וחלק גדול מההתפתחות שלו תנסוב על חומרים חדשים שניתן יהיה להדפיס במדפסות תלת מימד כולל : מתכות מתקדמות, קרבון פייבר, זכוכית, דיו מוליך וחומרים אלקטרונים. תהיה התפתחות גדולה בכל הקשור לרפואה וביולוגיה כמו כן חומרים אשר יכולים להוות פרקטיקות ואימפליקציות שמפתחות בצורה משמעותית את היכולת של : הרפואה, רכב, אנרגיה וצבא.

התפתחויות אחרונות מאפשרות לעשות מיקס בין חומרים יחד ובכך לבנות אופרציות מועילות עבור תחומים שונים.

טרנד מספר 4- Information of Everything | האינפורמציה של הכל- כל מה שסובב אותנו ב-digital mesh מייצר כמויות עצמות של אינפורמציה. ארגונים חייבים ללמוד כיצד להגדיר מה אינפורמציה תורמת להם בתפיסה של ערך אסטרטגי- איך ניתן להיות נגישים לדטה ממקורות שונים, ולבחון כיצד אלגורתמים רלוונטים ממנפים את האינפורמציה לטובת כל מה שמתדלק את העיצוב של העסק קדימה.

טרנד מספר 5- Advanced Machine Learning | מכונות חכמות אשר יודעות לייצר את האינטלגנציה שלהן- ובכך להפוך ליותר אקטיביות באופן יזום בהתחשב במה שקורה סביבן מהווה טרנד שהופך להיות לחלק משמעותי בהתפפתחות של המרחב הטכנולוגי דיגיטלי. דרך מכונות חכמות שלומדות יכול להתקיים שינוי גדול מאוד בהתנהגות העתידית.

למשל- באמצעות אנליזה של כמות גדולה של דטה וחילוץ תובנות קודמות מהמידע ואינסייטים אשר יכולים לתת פרדיקציה קדימה- ולמנוע תקלות ובעיות כמו כן להעלות את האפקטיביות והפרודוקטיביות של המכשירים השונים סביבנו. זהו אזור שמתפתח במהירות, וארגונים חייבים לחשוב כיצד הם ניגשים לטכנולוגיות כאלו ובאילו ממשקים זה יכול להוות כמנוע עסקי חכם חדש.

טרנד מספר 6- Autonomous Agents and Things | מכונות מתקדמות אשר לומדות מאפשרות את הצמיחה בספקטרום של אימפלמנטציה של שכל למכונה בסביבות השונות כמו- רובוטים, רכבים אוטונומיים, עוזרים דיגיטלים אישיים-VPA ועוד. כל אלו פועלים בסביבה אוטונומית או סמי אוטונומית- עובדה זו למעשה יוצרת interface חדש מול המשתמשים שיוצר סביבת אינטראקציה חדשה בין אדם למכונה.

כבר היום אנחנו רואים דברים שמתפתחים באזור הזה- כפתורים שונים אשר נמצאים במקומות שונים כמו בסמארטפון שלנו או באפליקציות ומאפשרים לעשות דברים בצורה חכמה בהתכתבות עם העולם הפיזי.

טרנד מספר 7- Adaptive Security Architecture | המורכבויות של עסקים דיגיטלים וכלכלת האלגוריתם-Algorithmic Economy מייצרים יחד קומבינציה של סיכונים עולים וגוברים-hacker industry, עובדה זו נהיית משמעותית וחשוב להגביר את היכולות של מיגון בפני סכנות עבור ארגונים. מובילי IT חייבים להיות בפוקוס על זיהוי ותגובה לאיומים קיימים- וזאת לטובת מניעת מתקפות סייבר.

טרנד מספר 8-  Advanced System Architecture | ה-Digital Mesh וההתגברות של המכונות החכמות מצריך חשיבה אינטנסיבית על ארכיטקטורות המחשוב והצרכים שלהן על מנת שזה יהיה אפשרי להתפתחות עבור הארגונים, המערכות מתחילות להיות מורכבות וכוללות פונקציות של deep learning ושימוש באלגוריתמים חכמים שמאפשרים להניע את העסק בצורה הרבה יותר אפקטיבית.

טרנד מספר 9- Mesh App and Service Architecture | המאש של האפליקציות והשירותים מאפשרים לדלוור מתוך אפליקציות ושירותים מערכות הרבה יותר דינמיות וגמישות אשר יוצרות את הסביבה של ה-digital mesh הארכיטקטורה תוכל לשרת יוזרים ואת הצרכים המשתנים שלהם יותר ויותר לאורך הזמן.

העובדה הזו מביאה יחד הרבה מאוד מקורות דטה ומידע, הכוללים- מקורות, מכשירים, אפליקציות ושירותים שונים לתוך הארכיטקטורה הגמישה שבה למעשה ניתן לעשות קורדינציה בין ישומים ולייצר חוויה דיגיטלית הרבה יותר טובה.

טרנד מספר 10– Internet of Things Architecture and Platforms | פלטפורמות הIoT נמצאות מאחורי ה-Mesh App והשירותים היושבים על הארכיטקטורה. הטכנולוגיות והסטנדרטים של פלטפורמות IoT מאפשרים סט חדש של יכולות עבור מחשוב, שליטה וניהול של יכולות ה-IoT. הפלטפורמות למעשה יכולות לעשות אגריגציה של הדטה מנקודות שונות מאחורי הקלעים ולבנות דרך האגריגציה הזו יכולות חדשות ומובנות בתוך הארכיטקטורה.

כל אלו יחד יוצרים מציאות חדשה לגמרי שתאפשר לעולם להיות מחובר גם במימד הפיזי וגם במימד הוירטואלי ולייתר את השאלה מהו קונקטיבי- כי הכל למעשה יהיה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.