החלטתי לקחת אתכם למסע קטן, לקראת 2022 ולהצביע על מגמות מעניינות ששווה להתעכב עליהן. זו תהיה סדרת פוסטים שבכל אחת אמסגר מגמה אחת עם דוגמאות. הראשונה, שתתחיל את הסדרה תהיה: קומרס בצ’אט.
צ’אטבוטים ואפליקציות, היו פעם מצרך דיגיטלי שהשתמשו בו כפתרון בעיקר לשירות לקוחות, אבל יזמים חכמים וסטארטאפים שונים מביאים את הרעיון למקומות חדשים- ומכניסים בו משמעות אחרת. אחד האזורים המעניינים הוא החיבור בין צ’אט בוטים וצ’אטים בכלל- לעולם של איקומרס שיוצר דרך חדשה לאינטראקציה בין קונה למוכר. אם תתעקבו על כך תגלו שעסקים קטנים בזמן הקורונה וכבר לפניה השתמשו בצ’אטים לטובת תקשורת ישירה מול צרכנים, יש חלקאים למשל שאני מכירה המון שנים שמקבלים הזמנות בWhatsApp ומנהלים את כל השיח והמכירה כמו גם השירות מול הלקוח בתוך הפלטפורמה.
הדוגמאות שאני רוצה להתעקב עליהן היום הינן של חברות ושל סטארטאפים שונים כמו- Charles שעוזר למותגים למכור דרך וואצאפ ופלטפורמות מסנג’ר אחרות באמצעות מינוף התוכנה וחיבור אינטגרטיבי לאיקומרס. ישנו גם סטארטאפ דומה בשם Blueprint שמאפשר ללקוחות לערוך את הרכישות שלהם בהודעה אחת באמצעות הודעות של סמס או וואצאפ. החברה גם שולחת הודעות של חידוש וריפרוש של מלאי בלינקים יעודיים לצאט בוט, ובכך מודיעה על מוצרים שכדאי לשים לב אליהם ולרכוש אותם ברכישות עתידיות. עוד ישום הוא-Yalo שמאפשר לחברות להיות בקשר עם הלקוחות שלהם ולבצע טרנזקציות ישירות.
כל הדוגמאות הללו מראות כיצד נוצר לו עולם חדש של תקשורת, גילוי וטרנזקציה שמתחבר בפלטפורמה אחת של צ’אט. בישראל, לא צריך בכלל להסביר את התועלות והחוזקות של הרעיון, אנחנו מדינת הWhatsApp ואני צוחקת עלינו שישראלים ממש “גרים” בםלטפורמה ועושים בה כבר היום את הכל.
בעידן בו מדברים על מות הפאנל, ועל כך שכפתור המכירה נמצא קרוב מאוד לכפתור ההשראה (זו ההגדרה שלי לכך)- חשוב לקחת בחשבון פרקטיקות חדשות כאלה לנגיעה חכמה בלקוח ויצירת נקודות שמחברות בין- מידע, שירות וטרנזקציה.
הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.