Trends 2022 | Direct to Consumer & Engagement

השתננו בקורונה, פתאום הזמן תפס משמעות חדשה, ונוחות קיבלה צורה יותר ברורה בחיינו. כל אחד מאיתנו מבין שאנחנו יכולים: לישון יותר, להיות יותר זמן עם המשפחה שלנו ולעשות דברים שחשובים לנו. כל זה מביא לסוג של מפונקות שמאפשרת להרגלי צריכה חדשים להתקיים. אנחנו גם יודעים לשאול יותר, להתייעץ עם אנשים במרחב הדיגיטלי ובכך למצוא דברים שאולי בעבר לא מצאנו. 

אנחנו גם קונים דברים אחרים. מ: ציוד לטיולים,  ציוד לבית, הוצאות האלקטרוניקה שלנו עולות ואנחנו מחפשים אחר מוצרים שקשורים גם בנוחות אבל גם בחוויות.

השינוי הזה מוביל ליותר ויותר הזדמנויות של מותגים שיכולים לעבוד במרחב הדיגיטלי בצורה אחרת. יש מושג שכדאי לכם להכיר והוא – DNVB, המשמעות שלו היא: digital native vertical brands אלו מותגים אשר מנצחים את הרעיון של מכירה ישירה ומעורבות מול הלקוח בשל היכולת שלהם לייצר חווית משתמש נוחה, חוסכת זמן ומפתיעה כי היא מלאה בחוויות לא צפויות וכיפיות.

בגלל שהפאנל משתנה ולא מתנהג כמו בעבר (יש אומרים: מתרסק, מת, מתכווץ ועוד גינויים שונים) אנחנו רואים את הקומרס משתלב בתוך המסע של הלקוח בכל מיני חלקים ולא מסורתית כמו שהיה בעבר – בסופו. זה שיפט גדול כי זה אומר שחווית פאן וקומרס יכולים להיות מהונדסים אחרת לגמרי לחיים של האנשים. למשל מכירה בלייב סטרימינג כמו בפוסט הזה ובו כתבתי על המגמה- Link. ללא ספק מדובר בחיבור מובהק בין בידור למסחר.

כשחושבים על חווית D2C צריך גם לקחת בחשבון את המכשירים שעוזרים לנו לייצר חוויות ישירות למוצרים. למשל החזרה, ממש הקאמבק ובביג טיים של הקיו אר קוד שפתאום אנשים משתמשים בו לכל מיני דברים- גם לקבלת אינפורמציה, גם לביצוע פעולות וגם לטרנזקציה.

אם הפאנל משתנה, כל השיחה מול הלקוח היא שונה וכל תפיסת האומניצ’אנל משתנה ולמעשה תחשבו על כל נגיעה כמו מטאוורס קטן שמגיע ללקוח. למשל: הינה המנה המטריפה, הינה המתכון, הינה הדרך להכין את המתכון, והינה הכפתור לרכישה. הכל ממוקם במיני יקום אחד שמחבר בין ההשראה למכירה. הרעיון של אומניצ’אנל משתנה והוא מכוון סיפור שלמעשה יש לו התחלה אמצע וסוף, מדובר בCommerce Play חדש ושונה לגמרי.

מחקר שנערך בארה”ב על אלפי צרכנים גילה שיותר מ60 אחוז מהם לא חושבים שמותגים מבינים אותם, חלק מזה קשור ביכולת של המותג לנתח את הצרכים או לייצג את מה שהלקוח או הלקוחה רוצים- כאן נכנס באופן מובהק אלמנט חזק של קריאטיב שמכתיב את היכולת שלכם לגעת נכון באנשים ולהגביר את הכוח של כל נגיעה ונגיעה. זה אומר שאתם צריכים להפסיק להתעסק בהתאמה לפורמאטים, ובחשיבה רק על הפלטפורמות שבהם אתם פעילים ולהיות יותר ויותר מונעים מחשיבה שיוצרת סיפורים חכמים ושלמים.


הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.