Trends 2022 | Just the right time for fun

אני רוצה לדבר אתכם הפעם על זמן, ועל הזדמנויות, הקורונה, שינתה אותנו, כולנו נהינו בעל כורחינו יותר גמישים- וזה מוביל לתכונה חדשה שבעיני מותגים חייבים להסתכל עליה ולמנף דרכה והיא- הזמן הנכון להנות. נוצרה סיטואציה שבה הרבה פעמים ישנו חריץ זמן, חלון הזדמנויות זמני לטובת הנאה- בין סגר לסגר, בין מגבלה למגבלה, בתוך כל הבאלגן הזה החיים משתנים וצריך לתפוס אותם- בזמן ולהנות, אחרת, יכול להיות שהאפשרות לא תהיה זמינה והפסדנו. כולנו בטח פוגשים את זה כשאנחנו רוצים לטוס לחו”ל וכל חודש חודשיים כל ההנחיות משתנות ודורשות מאיתנו לחשוב שוב על הנסיעה, מגבלות חדשות, או שחרור שלהן מכתיב לנו בכל פעימה כזו את העובדה שכולנו צריכים להסתגל שוב ושוב לשינוי.

הרעיון הזה, של חריץ הזמן שאנחנו יכולים לנצל בשביל הכייף דורש מאיתנו כולנו גמישות מחשבתית. אנחנו כיצור אנושי לא ממש אוהבים שינויים, אבל השנים האלה של הקורונה גילו לנו שפשוט אין ברירה- ובאי ברירה אפשר לראות שדווקא עם ישראל לא מוכן לוותר על החלק הזה בחיים! ואולי צריך לקחת את האי ברירה ולהפוך אותה להזדמנות גדולה שמאפשרת לאנשים וכמובן למותגים שפועלים מולם לייצר חוויות חדשות, נגיעות אחרות וסיפורים חכמים.

איך מותגים יכולים להתחבר לרעיון? אני רואה בנקודה הזו שינוי לטובה עבור מותגים כי זה מכריח אותנו כולנו לחשוב יותר ולצאת מהשגרה שלפעמים כובלת אותנו. המותג צריך לעשות ריסטארט למערכות ההפעלה שלו ולבנות למעשה פתרונות נגיעה אחרים מול הלקוחות. זה גם מחדד את העובדה שבעיני מותגים צריכים לעבוד בתוך מסגרות תכנוניות שמאפשרות להם להבין את מפת הדרכים קדימה- אבל להפוך את אותן מסגרות תכנוניות לסוג של תשתית שבתוכה אפשר לעשות שינויים ולתוכה אפשר לצקת מהלכים, סיפורים ופיצוחים קריאטיבים משתנים. הגישה הזו של פלטפורמה, תשתית עם סימון הדרך- שבתוכה יש מספיק מרחב לשנות על בסיס סיפורי זמן אמת היא יותר נכונה ומביאה לפתחכם את היכולת להכנס בחריץ הזמן וליצור בתוכו.

מוצרים בתפיסה של Limited Edition. אולי מותגים צריכים לראות בתקופה הזו דרך חדשה של יצירת “מוצרים, חוויות, נגיעות” שהן – Limited Edition זמין לתקופה קצרה וממוקד בהזדמנות שקיימת כרגע ורק עכשיו. מערכת היחסים במקרה הזה משתנה לחלוטין כי כל תקופה מקבלת צבע אחר, יש בה סטוריטלינג שמדליק את האנשים כי יש בו עניין, ובעיקר בצד הצרכני שלנו היא יוצרת תחושת FOMO.

דוגמא נהדרת- היא שיתוף הפעולה של פז ילו עם עומר מילר Link מדובר בדוכן של טוסטים , שנפתח בתקופת הקורונה בתל אביב, הרעיון של שיתוף הפעולה הוא שהדוכן ימכר במשאיות “פודטראקס” בסניפי הרשת של פז. משאיות האוכל יתחלקו לניידות ולנייחות – חלק ימוקמו כדרך קבע בתחנות הדלק של הרשת, וחלקן ינועו ברחבי הארץ. אם תחשבו על זה, זו בדיוק דוגמא של רגע כייף שנולד מאותה תקופה שכולנו חיים בה, השת”פ הזה מדגיש את הרעיון של גמישות, יכולת לייצר רגעי כייף במקומות לא צפויים ובעיקר מינוף של מה שלמדנו שהכי חשוב לנו בחיים- כייף.


הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.