Video Storytelling worth More than Million Words

פוסט אורח של קרן טאירי, מנהלת הדיגיטל של בנק לאומי – תמונה אחת שווה אלף מילים… כמה שווה דקה אחת של ווידאו ? שיווק בניו מדיה מחייב אותנו לאמץ כלים חדשים באופן תדיר, ולהתאים את אופן השיווק והנגשת התוכן להעדפותיו של הצרכן. החיפוש המתמיד אחר מגמות, קריאת מחקרים והתייעצויות עם אנשי מקצוע, היו הבסיס להחלטה על הקמת נכס דיגיטלי חדש המבוסס על תוכן ווידאו.kerent-avatar

78% מהאנשים צופים בתוכן ווידאו און ליין לפחות פעם אחת בשבוע, וזו מגמה שהולכת וצומחת. נתון עצום זה מחזק את התפיסה הרווחת כיום, לפיה אנו חיים בתודעה צרכנית חדשה ודינאמית, המכתיבה קצב צריכת מידע מהיר, תוך חיפוש מידע נגיש וברור.

Dr.James Mcquivey מחברת ‘פורסטר’ אומר כי דקה אחת של ווידאו שווה 1.8 מיליון מילים. אמירה זו היינה משמעותית ביותר בעיני, וטומנת בחובה שתי תובנות משמעותיות: האחת נוגעת לאופיו של הצרכן החדש, והשנייה לאופי התוכן אותו הוא מבקש לצרוך. מכאן, כי מי שעוסק בשיווק באמצעות תוכן חייב לייצר תוכן בעל ערך ממשי המוגש בווידאו.

ההחלטה לייצר נכס דיגיטלי שכזה, המבוסס על תכנים בווידאו, עוררה הרבה שאלות. לחלקן היו לנו תשובות מהירות ולחלקן פחות, אך למדנו תוך כדי עבודה. את הניסיון שצברנו אני שמחה לשתף בחמש נקודות קצרות :

455657

הגדרת מטרה- יש להגדיר את המטרה של הזירה החדשה. בסופו של דבר, הווידיאו הינו כלי הגשה ויש להגדיר איזה תוכן נרצה להגיש באמצעותו. בערוץ לאומי ביוטיוב בחרנו להנגיש תוכן מעולמות פיננסים שונים בחמש דקות, תוכן שמוגש בגובה העיניים, בשפה בהירה וקולחת. בדקנו את עצמנו במהלך העבודה עצמה,  צילמנו את ההרצאות מול קהל ואיפשרנו אינטראקציה חופשית אל מול המרצים על ידי שאילת שאלות, העברת התייחסויות ועוד.

בחירת פלטפורמה- יוטיוב היא זירה טבעית וברורה לתוכן ווידאו, אך ישנן פלטפורמות נוספות שניתן לקדם בהן תוכן ווידאו. יש להגדיר יתרונות וחסרונות לכל אפשרות ולבחור את הפלטפורמה הנכונה ביותר שמחוברת למטרה שהוגדרה, אך חשוב לא פחות שתהא גם כזו שמתכתבת עם הזירות האחרות, במידה והן קיימות. במארג נכסי המדיה החברתית שכבר הקמנו בבנק ושלמדנו את מאפייניהם, יוטיוב – מנוע החיפוש מספר אחד לתוכן וידיאו – נמצא כזירה החברתית המתאימה ביותר עבורנו.

בחירת התכנים- חשוב שהבסיס של תוכן ווידאו – ותוכן בכלל – יהיה בעל ערך מוסף לקוראים, ושייצר עניין ותועלת. לשם כך, יש לאסוף מבעוד מועד את רשימת הנושאים אשר מדברים אל ליבם של הלקוחות ומחוברים לצורכיהם, כדוגמת: שאלות שנשאלו בזירות החברתיות או בכל ערוץ אחר, תשאול אנשי שטח הבאים במגע עם לקוחות, איתור דפים נצפים באתרים, תשאול גורמים מקצועיים וכו’. ובאמצעות המידע שנאסף ניתן לייצר רשימת הרצאות העונות לצרכים אמיתיים.

בחירת פרזנטורים- בתוכן ווידאו ישנה חשיבות גדולה למי שמגיש את התוכן. יש אפשרויות הגשה רבות, למשל פרזנטורים חיצוניים, דמויות מפורסמות ועוד. ישנה גם הדרך האותנטית של הנגשת התוכן באמצעות אנשי הארגון, שהינם אנשי מקצוע ללא ניסיון פרזנטטורי, אך יש להם את היכולת להסביר את הנושא בדרך הטובה ביותר. בפרויקט שלנו בחרנו בעובדי  לאומי כפרזנטורים, כאשר הענקנו להם את הליווי וההכשרה הנדרשת: ביצוע אודישנים, ביצוע חזרות רבות וליווי על ידי במאי ועל ידי עורך תוכן ווידאו מקצועיים. בשימוש באנשי הארגון כפרזנטורים יש ערך מוסף גדול גם בפן הפנים-ארגוני, בהטמעת הפרויקט, בתחושת השיתוף וגם בגאוות היחידה.

יציאה למסע- לאחר שמילאנו את ארבעת הסעיפים הראשונים, סביר להניח שנוכל לצאת לדרך עם זירה חדשה.  כעת, המשימה המשמעותית היא להפוך אותה לנכס ארוך טווח, בכך שנייצר תכנים בעלי ערך באופן שוטף, שנחבר את הזירה לפעילות העסקית של הארגון, ושנחבר את התכנים למהלכים אשר מבוססים על צרכי הלקוחות. זהו האתגר האמיתי העומד לפנינו , זה המסע שאליו נצא, כפי שקרה בכל זירה דיגיטלית אחרת בה אנחנו כבר פועלים.

המסע שלנו מתחיל היום. אני מזמינה אתכם להיכנס ולהתרשם מערוץ לאומי ביוטיוב, חמש דקות על נושאים פיננסיים שונים, וגם לשתף אותנו איך התרשמתם או איזה תוכן תרצו לראות בהמשך הדרך. הפוסט פורסם לראשונה בבלוג לאומי.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.