הרשומה הנוכחית מתמקדת באינפוגרפיקה מצויינת שמצאתי– אשר מדברת על הדרך שבה אנשים יצרכו אינפורמציה ויבצעו אינטראקציות, פעולות וטרנזקציות באמצצעות פקודות קוליות בעתיד הקרוב. כיצד למעשה הם ירגישו בעולם של Digital Assistant. כבר היום ישנם מספרים שמראים כי יותר מ-50 אחוז ממשתמשי הסמארטפונים בעולם רוצים עוזרים דיגיטלים קוליים שיעזרו להם לצרוך את הקניות שלהם ועוד…
בחמש השנים הקרובות, המציאות הצרכנית שלנו והדרך בה אנחנו מגלים או עושים דברים תשתנה : אנחנו נקנה במציאות של אוגמנטד ריאלטי, נבצע חיפוש מבלי שנצטרך לגעת מסכים, ונהיה באינטראקציה עם אפליקציות במקום עם אנשים באמצעות כל מיני טכנולוגיות כמו בוטים- כל אלו ישנו את החיים שלנו.
בואו נראה את זה דרך המשקפת של המספרים באינפוגרפיקה אותה אמבדתי במלואה לתוך הרשומה, על מנת שתוכלו לצלול אליה בעצמכם ולקחת אינסייטים משלכם
עד 2021, יהיו-7.5 מיליארד עוזרים דיגיטליים בכל העולם.
30 אחוז מכל החיפוש ברשת יהיה ללא מסכים עד- 2020.
20 אחוז מהמותגים ינטשו את הטיפוח של האפליקציות שלהם עד- 2019.
מאה מיליון צרכנים יקנו באמצעות אוגמנטד ריאלטי עד-2020.
גוגל תהיה השחקן המוביל בעוזרים דיגיטלים עד- 2021 עם- 23.3 אחוז מהשוק- בהשוואה לשחקנית כמו אפל שתחזיק נתח של 13.1 אחוז מהשוק- מספרים אשר מדגישים שהעוזרים הדיגיטליים שלנו יהיו חלק מהמכשירים הסלולרים שלנו.
הדור שמוביל את שוק העוזרים הדיגיטלים הינו דור המילניילז, והם יהוו את הגידול המשמעותי ביותר בשימוש בכלים אלו.
כבר היום צרכנים יודעים להגיד כיצד הם מרגישים ברעיון של אפליקציות מבוססות בינה מלאכותית אל מול נותני שירות אנושיים- 62 אחוז אומרים כי זו מתודה מקובלת עליהם כל עוד המשימה מתבצעת במהירות ובנוחות.
ישנו ציר מובהק ליתרונות של מחשב שיחתי אל מול אדם אנושי- במקום הראשון מגיעה כמובן הזמינות- 84 אחוז עונים כך.
טכנולוגיות קוליות עוזרות לאנשים להיות באינטראקציה עם העולם שסביבם- 39 אחוז מהאנשים שענו למחקר מעידים כי ישמחו שעוזר דיגיטלי קולי ידע לנחש את הצרכים שלהם, ולהציע להם הצעות רלוונטיות.
ישנם הרבה אתגרים עבור מותגים בשימוש בעוזרים דיגיטליים, למשל- 80 אחוז מהעונים למחקר מעידים כי הם מעדיפים טכנולוגיה שעוזרת להם בשאלה אחת או פקודה אחת- מה שאומר ששטח הנדל”ן מצטמצם מאוד וישנה פרגמנטציה של מסרים. מצד שני כבר היום אמזון עובדת על יכולות של אלקסה שמחברות כמה פקודות יחד, וישנו סיכוי שככל שהזמן יעבור והמתודה תשתכלל- כך גם ישתנו ההרגלים של האנשים.
ההזדמנות גדולה עבור מותגים, והיא נחה על העובדה ש-52 אחוז אומרים כי היו רוצים שעוזר דיגיטלי קולי יעזור להם לעשות נביגציה בחנות עצמה ולמצוא מוצרים רלוונטים.
עוד כיוון שיכול לעזור מאוד למותגים, טמון בעובדה ש-67 אחוז ממשתמשי המוביל בעולם אוהבים את הרעיון שהם יוכלו לשאול את המוצר שהם קונים שאלות על המרכיבים והמקור שלו.
73 אחוז מהעונים למחקר אומרים כי היו מוכנים להשתמש בעוזר דיגיטלי כל הזמן- אם העוזר היה יודע לענות להם ולהתנהג ממש כמו בן אדם.
צירפתי עבורכם את האינפוגרפיקה המקורית, שווה שתצללו אליה בעצמכם ותקחו דטאות נוספות. אין ספק שאנחנו נכנסים לעידן העוזרים החכמים, ומותגים חייבים לחשוב כיצד הם משתלבים במסיבה הזו והופכים אותה לפרקטיקה שמרבדת את הנוכחות והערוצים הישירים מול צרכנים.