במסגרת הסקירות השונות שלי על 2014 בבלוג הזה, אני מציגה לכם הפעם מאמר מרתק שפורסם באימרקטר. המחקר עוסק במגמות מרכזיות לשנה הבאה ומסמן מגמה משמעותית ומובילה- Always-On Commerce. למי שרוצה לקרוא את המאמר המקורי רצ”ב – Link. אם כבר התרגלנו להתייחס לעובדה שאנחנו כל הזמן מחוברים דרך המובייל, הרי שהאימרקטר מוסיפים על כך שכבה נוספת : בו בזמן שאנו מחוברים, אנחנו גם במצב רוח של צריכה ובמיינדסט של קניות– בזכות הקרבה שלנו למידע ולקלות הביצוע של פעולות דרך המובייל. האימרקטר מגדירים את המגמה הזו כאבולוציה לEverywhere Commerce, וזאת כתולדה של ההתנהגות של הגולשים דרך הסלולר ומגוון הפעולות שהם עושים עם המכשיר.
האימפקט הגדול שיש למובייל על חיינו- מתבטא בכך שהוא משאיר אותנו בסטייט אוף מיינד רצוף של עריכת קניות. המצב הנפשי הזה למעשה מגובה באפשרות המתמדת להיות מחוברים למובייל, ולהיחשף למידע מטעם מותגים מסחריים ולהצעות ערך אטרקטיביות. אימרקטר מעריכים שעד 2017 הטרנסאקציות במובייל תעמודנה על כ26 אחוז מתוך סך הקניות שעברו דרך האיקומרס בארה”ב- חשוב להדגיש שאומדן זה כולל גם את תחום התיירות וגם רכישת כרטיסים. זוהי עלייה מצפי ההערכות ל2014 שעמד רק על 19 אחוז.
Source eMarketer
האימרקטר שמים את האצבע על גורם חשוב- שכדאי לנו לגלות עירנות כלפיו, השימוש בסמארטפונים רק עולה כל הזמן, זה לא מעיד בהכרח על שימוש לצורך קניות דווקא, אבל אין ספק שהתופעה משפיעה בצורה ניכרת על החיים הצרכניים שלנו- ותופשת יותר ויותר מקום מרכזי בתהליך הקניות שלנו. בעצם מסע הקניות מתחיל מוקדם יותר ומסתיים הרבה יותר מאוחר ממה שהיה נהוג בעבר. במילים אחרות, גם אם הצרכנים לא שוקלים לרכוש משהו כרגע הם בכל זאת נמצאים באווירת קניות מתמדת בשל השימוש בסמארטפון. הדגש מושם על כך שהסטייט אוף מיינד שלנו השתנה, שכן המובייל מקרב אלינו את כוונות הצריכה שלנו גם מבלי שנשהה פיזית ברצפת המכירה.
יש גם לקחת בחשבון שארה”ב אינה המדגם המייצג הבלעדי של השינוי– למעשה באנגליה האימוץ של הרגלי הקומרס במובייל הרבה יותר נפוץ- ההערכות הן שבשנת 2014 הקניות במובייל יתפסו נפח של 24 אחוז מסך הקניות און ליין, ושעד 2017 האחוז יעלה ל35 מסך הקניות. וחשוב להדגיש כי שוק האיקומרס באנגליה באופן כללי נחשב לשוק פעיל מאוד בהיקף ממדיו.
Source eMarketer
בתוך הסיפור של הקניות במובייל- מופיעים “שחקני משנה” שצוברים כוח משמעותי שגדל יותר ויותר עם הזמן : הטאבלטים מהווים כיום אמצעי מפתח לכל נושא הרכישות און ליין. כרגע שוק הסמארטפונים מאפשר אופק רחב יותר לביצוע פעולות- אבל הוא עדיין קשור באופן ישיר להיצע הקיים בטאבלטים. יש לצפות שהוא גם יגדל באופן משמעותי שכן הצרכנים משקפים את ממדי הביקוש לכך באופן בו הם משתמשים במכשיר.
ישנו גם הבדל מובהק בין השימוש בסלולר מול הזיקה לטאבלטים. הסלולר משרת את הסיסמה של “מחובר כל הזמן” בעוד שטאבלטים מזוהים יותר עם קנייה שמתבצעת מהספה בבית. המגמה המשמעותית שצריך להסתכל עליה מתבטאת בכוח ההשפעה שיש לסמארטפונים על החלטות הצריכה שלנו ועל הקשר בין הדיגיטל לפיזיקל- וכמו כן ישנה חשיבות עצומה לעובדה שהסמארטפון למעשה מתח את שעות הצריכה שלנו משבע שעות בממוצע עד ל18 שעות ולמעשה הגדיר מחדש את מערך הגירויים הצרכניים שלנו לפני ואחרי הקנייה.