כמה חשוב לחשוב ולפתח שיטות שכוללות ביטול של הטיות, מדובר גם בהטיות בשיווק, באיקומרס ולבטח בפרסום. הרשומה הזו תעסוק בכך, מבוסס הרצאה נהדרת ששמעתי של- Graham Wilkinson – מחברת Kinesso, אשר שטח את הנושא ונתן לו היבטים פרקטיים שחייבים להחזיק בארגז כלי העבודה.
שימו לב לחיפוש אחר המילה הטייה, Bias בגרף הבא שמציג שב18 השנים האחרונות המילה הפכה ליותר ויותר משמעותית בשנת 2020 מאי פעם. אבל חשוב לראות שבאותו הגרף בדיוק זה גם ירד באותה המהירות- מה שמצביע על בעיה! זה אומר שאנשים לא מספיק מסתכלים על הנושא כמשהו עמוק ונדרש מאיתנו לבנות כלים ולעבוד בזה בשביל שלא תתקיימנה הטיות שמפלות אוכלוסיות שלמות.
ההטיות שלנו ממש מוטמעות בתוך התהליכים, האסטרטגיה והאופטימיזציה שאנחנו עושים. בתהליך העבודה האסטרטגי שלנו נמצאות הטיות שאנחנו צריכים למצוא ולבטל כבר בתחילת הדרך- גם בתוך תהליכי האיפיון שלנו של הקהלים אחנו מכניסים הטיות והטכנולוגיה יכולה רק להעצים את ה”ביאסט” שלנו כ היא מנסה לאפטם כמה שיותר את כל מה שאנחנו “מבקשים” ממנה.
זה ממש מתחיל מהדרך שבה אתם “חותכים” קהלים מהמיקום הגאוגרפי בהם הם חיים, הגיל והמין- שם נמצאות ההטיות הכבדות עליהן אתם צריכים לעבוד ומהן נדרש להזהר. אין דרך אחרת להגיד זאת- העובדה שתעבדו בביטול ההטיות באה על חשבון הרווחיות לטווח הקצר! אבל היא מבטיחה ססטנביליות של העסק!
צריך לחשוב על הגדלת החשיפה ל”עיגולים” שנמצאים בפריפרייה (תרתי משמע) כמו שספוטיפי מציגה לנו מוזיקה שנמצאת ליד ההעדפות שלנו בשביל להגדיל את הגילוי, כך גם אתם צריכים לחשוב ב”מיקס & מאץ” שאתם עושים לקהלים. השיטה היא להוריד דווקא הגדרות של אוכלוסיה מטורגטת מה שיוצר בפועל הרחבה של הפניה ומוריד בפועל הטיות מיותרות. צריך לשחק עם זה בכל מיני צורות בשביל שהגמישות תהפוך לכוח על שלכם ולחלק מהסיפור אותו אתם אוחזים ומספרים לאורך זמן.
חשוב לייצר סוג של לוח מכוונים, שמשחק עם הקהלים- מזהה פקטורים שאחראיים להטיות ומשנה את המינונים וההחלטות לגבי מי רואה ולא פחות מה רואים!
הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.