אם אתם רוצים מקור מידע סופר מעניין וחשוב על עולם השיווק הדיגיטלי המשתנה. תדאגו לעקוב אחרי “לומה”- הפעם, אני רוצה לשתף בחלק ממצגת רחבה שבה הציגו Luma את התמונה שלהם על מצב המדיה הדיגיטלית ב2022 ומשם הבנה לאן הדברים הולכים ב2023 וקדימה. החלק שבחרתי להתמקד בו הוא “קומרס מדיה” תחום שהולך וגדל מאוד עם השנים. לטובת החקרנים שבינכם צירפתי את המצגת המקורית במלואה לתחתית הרשומה, וגם וידיאו ובו לומה עצמם מציגים את כל החלקים של המדיה הדיגיטלית והשינוי שעולם השיווק עובר.
שמסתכלים על שינויים בעולם המדיה, רואים שינוי משמעותי- מדיה של קמעונאים תופסת תאוצה ומשנה לשנה על פי מחקר של אימרקטר מגיעה ל19 אחוז מעוגת התקציב בארה”ב. המשמעות היא שקמעונאים כמו וואלמארט, אמזון, טסקו וכולי הופכים להיות לפלטפורמות מדיה לכל דבר ועניין. בעולם יש הערכות שמדובר ב11 אחוז מעוגת התקציב גם סכום לא מבוטל בכלל- והשאלה הנשאלת היא האם הנכסים שלכם הם גם מדיה לכל דבר ועניין?
אתמקד בשקפים נבחרים, ואכתוב על כל אחד דברים מהמקור אבל גם תוספות ותובנות משלי.
לאורך השנים האחרונות אנחנו רואים עליה משמעותית במה שקרוי– מדיה קמעונאית, זה הופך להיות חלק משמעותי מהאפשרויות של אנשי שיווק וחלק שהופך להיות משמעתי מה”מדיה מיקס”.
ריטייל מדיה- מתחילה לקבל שימת לב גדולה, עם הרבה קמעונאים מסוגים שונים שקופצים על הרעיון והופכים להיות לשחקני מדיה בעצמם. אימרקטר פרסמו ב2022 תחזית שמדיה קמעונאית תגיע ל40 מיליארד ב2022 ועד 2024 היא תעמוד על יותר מ60 מיליארד.
במהלך חמש השנים האחרונות, אמזון בנתה עסק משמעותי של מדיה, והיא למעשה ממנפת את הנגיעה בלקוח והיכולת שלה לסגירת מעגל כשהנתח שעובר באמזון בהערכה עומד על 36 מיליארד דולר. זה אומר שאמזון היא אחד השחקנים החשובים ביותר בקמעונאות דיגיטלית מבחינת הוצאה של מותגים בפלטפורמה- אבל חשוב להגיד שגם שחקנים אחרים נכנסים לתחום והם שחקנים מתחומים שונים- שימו לב בשקף מתחת לפסקה זו- תוכלו לראות שחקני איקומרס שונים שיש להם מרקטפלייס כמו אטסי ואיבי, שחקני ליקוט מזון כמו “אינסטכרט”- עליה אכתוב פוסט רחב בשבועות הקרובים, אובר, נטפליקס כמובן ועוד…
יש למעשה, כמה גורמים שמזרזים את הצמיחה של הרעיון- זה יכול לשפר את חווית ומסע הלקוח, זה יכול כמובן למנף נכסים בבעלות של הקמעונאים ואם עובדים נכון- ובונים נכון את הרעיון זה יכול לייצר שולי רווח גדולים עבור השחקנים שהופכים להיות לקמעונאי מדיה.
בשל הפוטנציאל העצום- זה די ברור שקמעונאיות ושחקני פלטפורמה נוספים נכנסים למשחק הזה ומשתמשים בטרנד לייצר מודל עסקי חדש. לשחקנים האלה יש סקייל, הם נמצאים במגרש המשחקים של First party data מה שאומר שהם יודעים על הלקוח הרבה יותר מפלטפורמות שלא משחקות במגרש משחקים זה- ואם יש להם מערכות של אוטומיישן לטובת פרפורמנס הן יכולות להעצים את הנכס שלהן מאוד. חשוב להגיד שקמעונאי מדיה ופלטפורמות גם מהווים סגירת מעגל, לולאה של חשיפה, חיפוש, שיקול, קניה, וחזרה.
שחקנים שמהווים סוגרי מעגל- יכולים להשתמש בפלטפורמות שלהם על מנת להבין טוב יותר את הלקוח ובכך להציע למי שמפרסם אצלם מדיה הרבה יותר מדוייקת והרבה יותר חזק. כמובן, שבין כל השחקנים, אמזון היא זו שהלכה את כברת הדרך הארוכה ביותר ויש לה היום מיומניות גדולות שמגדירות אותה כשחקן שלישי באקו סיסטם של המדיה הדיגיטלית וכמתחרה ישירה לפייסבוק ולגוגל.
הרבה מהסיבה שאמזון כל כך חזקה, נובעת מהעובדה שאנשים באים לחפש באמזון אחר מוצרים והחיפוש מהווה נקודת פתיחה משמעותית שממנה אפשר לבנות מסעות לקוח בתוך הפלטפורמה ולהגדיל מכירות.
בסופו של יום, כל הנתונים שכתבתי עליהם עד כה מראים כי התפקיד והמקום של מדיה קמעונאית רק יגדל וישתכלל. זה גם אגב, מעיד על כך שיכנסו לתחום שחקנים נוספים שונים שיש להם את אותם נכסים ואותן תכונות ויכולות.
הצמדתי לתחתית הרשימה את המסמך המלא של Luma, ובנוסף את הוידיאו שבו מוצגת ההרצאה וסשנים נוספים על מצב המדיה הדיגיטלית לשנת 2022 וקדימה…
State-of-Digital-Marketing-2022