ביג דטה זה אתגר לא קטן, בטח ובטח לארגונים שאינם רגילים ומעולם לא היו רגילים להשתמש בדטה ככלי עבודה. בדיוק משום כך אני מחפשת לא מעט מה ישנו כיום ברשת בתחום זה ומה יכול להראות לנו את כוכב הצפון- ברמת מחקרים, קייסים ועוד- מבחר חומרים שינחו את דרכנו בצורה הבטוחה ביותר.
הפעם, אני רוצה לחשוף אתכם לתוכן משמעותי שהוצאתי מאימרקטר- אשר עוסק בסוגייה של ביג דטה בקרב חברות CPG ומנסה להראות מה חושבות על הנושא חברות בכל העולם ואיפה הן רואות את ההזדמנות. אבל כמו תמיד, לפני שנצלול לעומק, אני מצרפת לכם את הלינק המקורי על מנת שתוכלו להיכנס אליו בעצמכם : Link.
ביג דטה הוא אתגר לחברות CPG– אבל באותה נשימה הוא גם שער והזדמנות מדהימה לחברות יצרניות. הן יכולות לעשות המון בכל הקשור לדטה שנאספת בידן על הלקוחות שלהן, דטה שמגיעה ממקורות של חיפוש דטה מצטברת ממאמצי השיווק והפרסום, וכן גם הדטה שמגיעה מהסושייל מדיה ומביקורים באתרי המותגים. במקביל מגיעה כמובן הדטה שנאספת במקורות דטה עקיפים- כמו מידע שנמצא אצל הקמעונאים בתוכניות נאמנות- מידע תומך שמשקף את מה שאנשים רוצים ולהציג תמונה ברורה על הלקוחות.
אין ספק שההתקדמות של רכש המדיה וטיפוח היכולות של Programmatic ad Buying מאפשרים טרגוט מדויק יותר של לקוחות, כהזדמנות להתייחס לדטה כתשתית יעילה עבור החברה. על פי מחקר חדש של eMarketer- התפיסה של Ad Buying Programmatic עבור CPG יכולה להיות משמעותית אבל היא חייבת להתקיים בתנאים של אותן חברות שמשתמשות בשיטה.
חברות שואלות– במה למעשה הדטה יכולה להועיל לי ? איזה ערך היא יכולה לייצר ? והתשובה היא – שישנם כמה וכמה מקורות שתומכים בהפעלת הדטה לצרכי החברה, ויש הרבה מאוד אתגרים שניתן לפתור באמצעות היכולות של דטה ב- Ad Buying Programmatic. למרות האתגרים שמציב הניהול של הדטה (כפי שקורה בחברות CPG ענקיות), הדטה משקפת למעשה לחברות את רחשי הלב של הצרכנים כך שהמותג יכול להתעדכן מתי צריך להיות באינטראקציה ומתי לא, ובאופן מעשי הדבר עוזר למותגים להחליט איך לטרגט לקוחות בדרך הנכונה. כל אלו מובילים להזדמנויות שמעודדות קריאטיביות לגבי אופן השימוש במדיה – ולהעברת מסרים רלוונטיים אל הלקוחות הפוטנציאליים בצורה חכמה יותר ובזמן אמת.
היכולת להשתמש בדטה ממקור ראשון-כגורם שתומך בהחלטות שלנו, מוסיפה כלי מועיל ביותר לארגז כלי העבודה ובהחלט רצוי לכלול אותו בסט הכלים שלנו. היכולת להכניס כלי אוטומטיזציה כשכבה שעוזרת לנו למנף מגעים בזמן אמת – תומכת בהחלטות שמבוססות על דטה, כפאנל שנועד לניתוח ההיסטוריה של השימושים, ומהווה שינוי משמעותי לכל תפיסת המסר. כך נוכל להיות בטוחים ברגע שנרצה ליצור שיחה של One-to-One בסקיילים מאוד רחבים. זה מכתיב סוג חדש של קריאטיביות, עם גישה הרבה יותר דינמית בכל הקשור לטירגוט של צרכים, בחירות והתנהגויות. מחקרים מראים כי 44 אחוז מהחברות שכללו את היכולות שלהן בטיפול במאגרי דטה גדולים מתוך הבנת סוג המסרים המתאימים לדינמיקה של השוק.
גם חברות CPG רואות בכך הזדמנות גדולה והן מתכוונות להשקיע בצעדים שיש לנקוט כדי להשתמש בדטה לטובת קמפיינים מטורגטים והרבה יותר מדויקים.
חשוב להעיר כי למרות שהשימוש בדטה נשמע הרבה פעמים כאתגר טכנולוגי, מדובר בעצם בתפיסה שונה של תרבות הצריכה שדרכה מחליטים איך לעצב את הפעולות שלנו. תפיסת עולם כזאת היא בעיני הרבה יותר משמעותית מהתשובה הטכנולוגית: אין ספק שלטכנולוגיה יש תפקיד משמעותי שמאפשר בפועל לבצע דברים שלא ניתן היה לעשות בעבר (בייחוד באמצעי אוטומטיזציה שמאפשרים לנו להתייחס באופן אישי אל קהל ההמונים)- אבל לפני הכל נידרש מהחברה להסתגל למגמות האקטואליות. חברה שתעשה את הצעד הזה אמורה לשנות את צורת החשיבה המורגלת ולתכנן מחדש את דרכה, בטיפוח יכולות חדשות שמתמקדות ביצירת תוכן, בעבודה בזמן אמת, בפנייה לקבוצות קטנות ולאו דווקא למאסה ובעיקר בהקשבה מלאה למתרחש- ויצירת תובנות של עשייה מבוססות על אותה הקשבה ואותו מחקר מקדים.