בפסטיבל הקריאטיב של קאן מנסים להחדיר קטגוריה, כבר מספר שנים ברציפות מדברים בקאן על החיבור בין קומרס לקריאטיב, וכיצד חברות ומותגים יכולים לבנות מגנט חזק לצרכנים באמצעות החשיבה הזו. בחרתי שלושה קייסים שקאן מפרסמים ככאלה שיכולים להוות מודל ומקור השראה עבורכם. כל שנשאר הוא שקאן 2022 יתקיים ושתהיינה בתחרות על הפרסים יותר ויותר קייסים מהסוג הזה 🙂 Wishful Thinking.
קייס ראשוון, Tienda Cerca – בקולומביה, כש23 אחוז מחנויות הרחוב היו סגורות בזמן הקורונה, ענקית המשקאות- ABInbev הקולומבינית חיפשה אחר פתרון, יצירתי הם יצרו חנות און ליין שפותרת את הבעיה באופן דיגיטלי. במותג עבדו על פתרון דיגיטלי שהופך כל פינה בכל בלוק של רחוב לחנות דיגיטלית- זאר בכל שכונה על מנת לייצר את חנות האון ליין החזקה הזו- שלמעשה פזורה בכל מקום. את ההזמנות אנשים ביצעו בפועל בוואצאפ, ואנשים שיתפו את המיקום ממנו הם מזמינים שיצר בפועל את החנויות הדיגיטליות בכל פינה תרתי משמע של האינטרנט.
קייס שני, Secret Menu – רשת KFC גילתה שהצוות של המטבח אוהב לעשות “האקינג” לתפריט ולהמציא מוצרים משוגעים, אז הרשת באוסטרליה החליטה לקחת את המובמנט הפנימי הזה שנוצר ולהכניס אותו עמוק לתוך האפליקציה של המותג. בתוך הApp מוחבאים למעשה מוצרים שאנשים יכולים למצוא ולהזמין. זו דרך מדליקה בעיני ליצור עניין, מעורבות וגם הרגשה של FOMO.
קייס שלישי, Buy Your Time– איקאה הבינה שחלק מהאתגר של הקניה בחנויות שלה כולל נסיעה יחסית ארוכה שכן החנויות שלה ממוקמות מחוץ למרכזים העירוניים, והזמן- צריך להחשב כפקטור בתהליך הרכישה. אז, איקאה החליטה לתגמל לקוחות שנוהגים על פי הקילומטרז שלהם וממש לתרגם את הרכישות שלהם יחד עם זמן הנסיעה לכסף. כשהם עושים צ’ק אאוט מהקניה בקופה הם מראים את המסלול שלהם בגוגל מאפס את הזמן שלקח להם להגיע- שלמעשה מתורגם להנחה ברכישה. השאלה היא: “האם תרצו לשלם בכרטיס אשראי, במזומן או- בזמן שלכם?” גאוני! לא פחות!
הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.