לנהל דיונים קשים על נושאים משמעותיים, מבטיח שאתם רואים את התמונה הגדולה- אבל לא בטוח שהדרך הנכונה היא פשוט לערוך דיון ! ישנם תרגילים ושיטות אשר תובלנה אתכם לתוצאה טובה יותר, אם רק תתעכבו ללמוד אותן ולהטמיע חזרה בתוך השיחה הארגונית. אני רוצה להביא לכאן ניחוחות ותבלינים מדברים שחוויתי בתוכנית המנהלים הבכירים באוניברסיטת הסינגולרטי, והפעם- חשוב לי לשתף בכלי דיבייט ששימש אותנו לחשוב מהי למשל המשמעות של הכנסת בינה מלאכותית לחדר המשפט- ככלי שעוזר לשופטים, או אף יותר מכך מכריע עבורם את גזר הדין.
מדובר בנושא שצריך להבין ממנו שיש בו מלא סוגיות אתיות, עליהן לא בטוח שקיימות עדיין כל התשובות- ועריכת דיון של דיבייט גורם לכך שהקבוצות מתחככות בתוך השאלה ומוצאות בצורה חד משמעית את כל הצד הרע וגם את הצד הטוב. עצם העובדה שפירקתם את הנושא לגורמים תשפיע עליכם לקבל את התשובות הנכונות, ובפועל הרבה פעמים תעצב עבורכם את קבלת ההחלטות.
תחשבו על הנושא המדובר– האם זה נכון להכניס לחדר השופטים, כלי של בינה מלאכותית רובוט למעשה- שבזמן הכרעת הדין, הוא מחליט עבורם ?
תרגיל הדיבייט, מחלק את האנשים שנמצאים בדיון לשתי קבוצות, אחת בעד- והשניה, נגד והן שתיהן צריכות לחשוב בטווח זמן קצר על כל הסיבות ל-Pros & Cons של הנושא. גם אם בקבוצה ישנם אנשים שמתנגדים לנושא וצריכים להביא טיעוני בעד, ולהפך- הם נדרשים לחבוש את המסכה של “בכיאלו” ולהצטרף לדיון כפי שהוחלט שרירותית. בפועל, אחרי שדנים על הנושא כעשר דקות, צריך להחליט מי מהקבוצה של הבעד, ומי מהקבוצה של הנגד יציגו את הטיעונים אחד מול השני בבמה חשופה לכולם.
מרגע ההצגה, היושבים בחדר נחשפים כולם לאמירות של הכן והלא, וצריכים לחזור שוב פעם לדון בנושא כחמש דקות, ואז- צריך להערך דיון פומבי אשר מצמצם את שלושת הדברים החשובים ביותר לכן, או ללא. כמו שאמרתי קודם, “החפירה” שלכם בנושא תגרום לכך שתתגלנה כל הנקודות המעט מוסתרות שלא נוח לנו לדבר עליהן, והן- יכולות להפוך לעיקר השאילתות בנוגע לדרך שבה אתם מקבלים בפועל החלטות.
כמובן שאפשר להשתמש בכלי הזה, לכל סוגיה וסוגיה.
למי שרוצה ללמוד יותר על הלימודים בסינגולרטי, והדרך הנכונה לתכנן את העתיד, מוזמן לפנות אלי וליזום דיון אוף לייני- או הרצאת איכות ועומק בנושא… על מנת להבין טוב את הדברים שישפיעו על הכלכלה באופן רחב ורובסטי.