בכנס הוובסמיט 2022- סמנכ”ל הטכנולוגיות של דקטלון דיבר על הטרנספורמציה של החברה בשנים האחרונות וקדימה. הוא דיבר על כך שהחזון של דקטלון הוא לבנות את הפלטפורמה הגדולה ביותר לספורט בעולם ודיגיטל מהווה חלק משמעותי מהVision הזה.
בדקטלון רוצים לחבר אנשים בקשר בין העולם הפיזי לדיגיטלי וליצור באמצעות זאת חוויות חדשות, הזדמנויות עסקיות שונות ומימוש היעדים של החברה לעולם ססטיינבילי יותר.
דקטלון זו חברה שקיימת כבר 45 שנים, בכ70 מדינות ויש לה כיום שלושה מנועים מרכזיים שמשרטטים את העתיד:
המעבר לדיגיטל קומרס, כיום 20 אחוז מהטרנזקציות של החברה ברמה הגלובאלית מתבצעות און ליין.
חיבור החברה על כל שרשרת הערך אל עבר עולם ססטיינבילי יותר– מה שאומר בהכרח כניסה לעולמות של “שימוש מחדש”, השכרה וכולי.
ויצירת חוויה במסע הלקוח באמצעות הקונקטיביות של העולם הפיזי לדיגיטלי.
חלק גדול מהחזון של דקטלון נשען על הרעיון של מכשירים מחוברים שמאפשרים לחברה להיות בקשר עם הלקוחות גם אחרי המכירה. עם תפיסות חכמות של IoT יש אפשרות להיות בקשר עם האנשים מעבר לרגע הטרנזקציה וליצור איתם מערכת יחסים מתמשכת ומעורבות לאורך זמן. זה לא טבעי לחברה כמו דקטלון ומהווה אתגר גדול אבל הם משוכנעים שזה מקום חשוב ומשמעותי להשקיע בו.
בדקטלון למשל פיתחו דונגל למשחק טניס שמאפשר לחבר בין העולם הפיזי הוירטואלי –Link
חלק גדול מהמשימה של דקטלון הוא להסתכל על כל שרשרת היצור של החברה, ולחשוב כיצד אפשר לשלב בתוכה, ואיפה נכון להכניס טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית- על מנת שהעבודה הידנית תוחלף בעבודה מבוססת אוטומציה, רובטיקה לטובת יצירת יעילות ופרודוקטיביות.
זה מאפשר לחברה לעשות אוגמנטציה של יכולות של המותג כמו למשל לעשות חיזוי על מכירות, שימור התמחור הנכון- אל מול הסביבה המשתנה, ניטור היצור של המוצרים והתאמת חומרי הגלם כך שיתאימו להתחייבות של החברה לעמידה ביעדי הסביבה.
הרעיון הוא לא להחליף אנשים, אלא לעשות אוגמנטציה ליכולות שלהם וכמובן כתוצאה לביצועים של העסק. אפשר לחשוב על כך כמעבר מAI לIA- intelligence artificial.