כפי שאתם יודעים, אני מתעניינת מאוד בעולם האיקומרס ובזירת הקומרס המשתנה, ואזור נוסף אשר מאוד מאתגר אותי והוא להבין כיצד חברות יצרניות משנות את האופרציה שלהן ומתמחות במכירה דיגיטלית. למרות שאיקומרס כיום מהווה רק כ-74 מיליארד דולר מסך המכירות של-CPG מתוך טוטאל של- 845 מיליאר דולר ב-2017 בארה”ב, עדיין מדובר בערוץ אשר זז מהר וצומח, זאת על פי מחקר שנערך באמצעות- Criteo. למעשה, כ-90 אחוז מכל הצמיחה של CPG מגיעה על פי הדטה במחקר מערוצי האון ליין בשנה החולפת, זאת לאור העובדה שצרכנים משנים את הדרך שבה הם מגלים, מחפשים ומושפעים מפלטפורמות שונות. מילניילז ודור הX מובילים את הדרך לקניות של מוצרי צריכה און ליין.
רוב הלקוחות אשר עונים על מחקרים מסוג זה אומרים כי היכולת להחזיר בחינם מוצרים, ומשלוחים מהירים מהווים את הסיבות המרכזיות לקנות ואיפה, בין אם הם רוכשים מוצרים של תינוקות, מוצרי צריכה של מזון או פרודוקטים מעולם של בריאות וטיפוח. אך ישנם עוד מרכיבים ופקטורים להשפעה על צרכנים, ומותגי מוצרי צריכה שעובדים בכך צריכים להבין זאת ולשייף את הדרך שלהם במרחב הקומרס הדיגיטלי. למשל : תמונות ברמה גבוהה, מוצרים ייחודיים לאון ליין, ואתרים שעבדו עליהם בחוכמה על מנת שיהיו באופטימיזציה מלאה למובייל.
בטופ של הדברים שמשמעותיים לצרכנים אחרי נושא ההחזרות והמשלוחים, נמצא המגוון- שני שליש מהצרכנים אומרים כי הם רוצים לקבל מגוון מדויק עבורם (אגב, זה לא אומר שצריך להציף יותר מדי- אלא לנתח את סוג המוצרים שעולים און ליין בחוכמה רבה).
לנצח במגרש המשחקים של מכירת מוצרי CPG ולהבין את הצרכן הדיגיטלי הופך להיות ליותר ויותר קריטי, שכן מדובר באקט אשר פותח ערוץ לקניית אימפלס, יותר מחצי מהנסקרים במחקר (56 אחוז) ענו כי כשהם מחפשים אחר מוצרים שונים, יש להם מוצר ספציפי בראש- אבל יחד עם זאת הם פוגשים בדרך מוצרים נוספים ועושים החלטות אימפולסיביות על קניות נוספות, במיוחד הקבוצה של הצרכנים שרוכשים מוצרים של תינוקות אומרים כי הם עושים זאת- 71 אחוז מהזמן.